Daugelis marinatų ne tik padeda pagerinti mėsos skonį ir suminkština ją, bet ir atlieka konservanto vaidmenį, kuris itin svarbus karštuoju laiku.

Keli naudingi patarimai

1. Rekomenduojama mėsą marinuoti stikliniame arba keramikiniame inde.

2. Marinatui geriausia rinktis tik vieną produktą, kuriame yra rūgšties.

3. Kad šašlykas būtų aromatingesnis, naudokite trintą česnaką ir plonai pjaustytus svogūnus bei žalumynus.

4. Labai svarbu gerai rankomis išmaišyti mėsą ir marinatą, kad šašlykas išsimarinuotų tolygiai.

5. Sūdyti mėsą rekomenduojama stambia jūros druska.

6. Žoleles į marinatą geriau dėti šakelėmis, kadangi jų smulkios dalelės greitai sudega ir gadina tiek mėsos skonį, tiek išvaizdą.

1. Granatų marinatas

Šis marinatas garantuoja, kad šašlykas bus švelnus ir gardus, nesvarbu, kokią mėsą bepasirinktumėte.

Ingredientai:
– Druskos pagal skonį
– Pipirų pagal skonį
– Svogūnas – 1 vnt. (pjaustomas žiedais)
– Granatas – 1 vnt. (grūdeliai ir žievė)
– Granatų sultys – 500 ml
– Mėsa – 1 kg
– Koriandro pagal skonį

Rekomenduojama mėsą palaikyti šiame marinate ne mažiau 2 val., tuomet rezultatas tikrai maloniai nustebins. Net kieta aviena granatų marinate virsta sultinga ir labai skania.