Renginio metu vyko barbekiu gatvės mūšis, kuriame varžėsi 8 komandos, dalį jų sudarė didžiulės feisbuko bendruomenės – grupės „Lithuania grilling & smoking“ nariai.

Susirinkusieji renginio svečiai ne tik patys kepė savo kepsnius, bet ir ragavo specialų grilio meniu, kurį paruošė restoranai, rašoma pranešime spaudai. Šventės svečiai vaišinosi „Mėsos broliai“, Plov.lt, „Viking the chef“ keptais šonkauliais, plėšytos kiaulienos burgeriais, 6 rūšių plovu, jautienos krūtinine, didkepsniais, kulšelėmis ir kitais ant grilio gamintais patiekalais. Vaišių kulminacija – įspūdingai atrodantis vietoje keptas paršiukas.

Renginyje žmonės taip pat galėjo ir pagilinti savo gastronomijos žinias: pasiklausyti paskaitų apie tai, kaip išsirinkti kokybišką mėsą, ją teisingai paruošti, taip pat vyko plovo ir kitų patiekalų gamybos pamokos.

Gatvės mūšis tiesiogine prasme vyko gatvėje, kurioje nuo ankstyvo ryto išsirikiavo baltų palapinių ir grilių eilė, būriavosi grill mėgėjai ir profesionalai. Komados rungėsi trijose rungtyse – geriausias burgeris, šonkauliukai ir desertas. Laimėtojų laurai ir pagrindinis prizas „Bono Limited“ kepsninė šiemet atiteko komandai „Bučeris“, kurie nusinešė pirmą vietą bendroje įskaitoje.

Antrą vietą laimėjo Meksikos grill atstovai „No forks“, o trečią – komanda, ilgai galvojusi pavadinimą – „Tie patys“.

Daug žinomų žmonių pritraukusią šventę vainikavo atlikėjos Monikos Liu koncertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)