16
Kitas

Kiaulienos šašlykai arbatos marinate

Maisto technologė ir šefė Liucija Makovska pasakoja, kad šašlykus galima marinuoti net su kava ir pipirais, žaliąja arbata ir laimu, agrastais ir raudonaisiais serbentais. Paklausta, ar yra turėjusi nesėkmingų eksperimentų su šašlykų marinatais, ji tikina, kad nei vieno iš jų negalėtų pavadinti nesėkmingu, nes kiekvienas eksperimentas veda į tolimesnius atradimus.

„Tai pamokos, bet jokiu būdu ne nesėkmės. Kalbant apie tikslų mane nustebinusį marinatą, išskirčiau turbūt tą, kuriame jau daugeliui žinomą ingredientą – alų aš pakeičiau nealkoholiniu alumi. Rezultatas maloniai nustebino“, – sako šefė.

„Kitchen Ideas“ įkūrėjas, šefas ir Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidentas Lukas Semeževičius teigia, kad mėsos skonį labiausiai nulemia žaliava, tačiau tinkamai subalansuoti prieskoniai dažniausiai ir nusveria, kokį mėsos skonį mes jausime.

Jei norisi patiems marinuoti, šefas siūlo išbandyti neįprastą marinatą, į kurį įeina ananasas, čili pipirai, kalendra, imbieras, žaliosios citrinos sultys, druska, pipirai ir aliejus.

„Jei norime greito marinavimo, nes svečiai jau už kampo, o nieko neesame spėję pasiruošti, galime į marinatą įdėti kelis kivi vaisius. Jie labai greitai išminkštins mėsą“, – savo slaptą infredientą atskleidžia pašnekovas.

Norintiems nusipirkti jau marinuotą mėsą jis siūlo paieškoti įdomesnių skonių – tokių kaip su nealkoholiniu alumi ar kava.

Tarp pagrindinių taisyklių, kurių reikia laikytis, norint iškepti skanų šašlyką, jis įvardija ir mėsos supjaustymą vienodais kubeliais.

„Marinatui naudoti stambiau kapotus prieskonius, netgi tiks arbatinis šaukštelis cukraus į marinatą. Anglių reikia užsikurti tiek, kad mėsą virš jų nedegtų, o keptų palaipsniui. Vartyti nepersistengti ir leisti marinate esančiam cukrui karamelizuotis. Taip sulaikysime drėgmę“, – vardija jis.

Štai dar keli įdomesni šašlykų marinatai, kurie galėtų paįvairinti jūsų pasimėgavimą šašlykais gamtoje.

16
Kitas

Kiaulienos šašlykai arbatos marinate

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)