Kad netektų savęs graužti dėl bereikalingai suvartotų krūvos kalorijų, verta pabandyti kiek sveikesnį imbierinių sausainių receptą. Jame puikiai dera rupūs pilno grūdo miltai, rudasis cukrus ir gardūs prieskoniai. Šių sausainių gaminimas ir dekoravimas – puiki idėja turiningam gruodžio vakarui su pačiais artimiausiais žmonėmis. Juk kartu švenčių laukti smagiau!

REIKĖS:

  • 600 ml rupių pilno grūdo miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 150 ml nerafinuoto rudojo cukraus;
  • 8 v. š. lydyto sviesto;
  • prieskonių: imbiero, cinamono, maltų gvazdikėlių.

GAMINIMAS:

Visus ingredientus sumaišykite. Tešla turėtų būti vientisa ir nelipti prie rankų. Tešlą iškočiokite kuo ploniau. Su įvairių formų formelėmis išspauskite sausainėlius. Kepkite 7–10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)