Nusitaikė į vieną didžiausių žmonių troškimų

„Gyvenimas pajūryje – tarsi kolektyvinė žmonių svajonė. Tiek iš jaunų, tiek iš vyresnių žmonių dažnai girdime frazes „kaip norėčiau kada nors gyventi prie jūros“, tačiau daugeliui tai telieka noru. Klaipėda skatina nelaukti senatvės, ir gyventi prie jūros jau šiandien. Mūsų tikslas – priminti, kad Klaipėda yra studijų ir puikaus gyvenimo miestas, kurį galima rinktis jau dabar“, – tikina „Klaipėda ID“ atstovė.

Pasak J. Taškūnaitės, norisi, kad daugiau stojančiųjų išsgirstų apie tikrąją Klaipėdą bei jos išskirtinumus studentams ir apsvarstytų galimybę atvažiuoti gyventi ir studijuoti uostamiestyje.
Būtent dėl šio tikslo Klaipėdos miesto savivaldybė ir aštuonios uostamiesčio aukštosios mokyklos suvienijo jėgas – naujus studentus į miestą bandys pritraukti ne išryškindamos kiekvienos mokslo įstaigos privalumus atskirai, o atkreipdamos dėmesį į paties miesto siūlomas galimybes.

Išskirtinės ir geriausiai Lietuvoje vertinamos studijų programos

Pasak J. Taškūnaitės, Klaipėda – unikalus miestas, galintis išsiskirti daugeliu privalumų studentui. Uostamiestyje esančios aukštosios mokyklos siūlo ir unikalias studijų programas, kurias galima rasti tk šiame mieste – pavyzdžiui, jūrinė inžinerija, – ir geriausiai šalyje vertinamas programas – pavyzdžiui, IT studijų programa Klaipėdos universitete. Taip pat itin daug studijų programų čia dėstoma anglų kalba.

Klaipėdos universitetas

Tačiau, anot pašnekovės, vienas svarbiausių kriterijų abiturientui renkantis, kur studijuoti, yra pats miestas ir numanomas gyvenimo būdas bei laisvalaikis jame.

„Klaipėda pirmauja Lietuvoje pagal gyvenimo kokybę. Tai – kompaktiškas miestas, kur viskas pasiekiama ranka. Čia vieno ar dviejų kambarių buto nuoma yra pigesnė nei Vilniuje. Be to, puikiai išvystytas ir pigus susisiekimas viešuoju transportu studentų įvardijamas kaip vienas didesnių miesto privalumų. Ir, turbūt, svarbiausias argumentas – mieste tarp jūros, Kuršių marių ir Danės, kur gausu saulės ir vėjo, erdvės aktyviam laisvalaikiui itin daug – čia laukia banglentės, kaitai, tinklinis, dviračiai ir visa eilė kitų užsiėmimų“, – pasakoja „Klaipėda ID“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė.

Stiprios aukštųjų mokyklų tradicijos ir dėmesys kūrėjams

Pasak J. Taškūnaitės, Klaipėda, kurioje įsikūrusios net aštuonios aukštosios mokyklos, turi stiprias studentų bendruomenes ir skirtingas aukštųjų mokyklų tradicijas, įtraukiančias jaunuolius į įvairias veiklas. Be to, mieste veikia kūrybos inkubatorius ir ne viena bendradarbystės erdvė, o tai aktualu tiek populiariąsias IT srities, tiek kūrybines profesijas besirenkantiems.

LCC tarptautinio universiteto atstovė Vilma Songailaitė priduria, kad studentus iš viso pasaulio į Klaipėdą pritraukia ir paties miesto šarmingumas, ir plačios mokymosi galimybės.

„Mūsų universitete studijuoja jaunuoliai iš 43 pasaulio šalių. Jiems patinka tai, kad Klaipėda – itin jaukus, nedidelis miestas prie jūros, jie čia jaučiasi saugūs ir svetingai priimami. LCC aukštąją mokyklą studentai renkasi tiek dėl mūsų universiteto tarptautiškumo (studijos vyksta anglų kalba), tiek dėl vakarietiško artes liberales (laisvųjų menų) studijų modelio. Mūsų universitetas nedidelis, tad kiekvienas studentas gauna iš tiesų daug dėmesio, keturiolikai studentų čia tenka vienas dėstytojas. Ateityje planuojame augti tiek savo studentų miesteliu, tiek programų įvairove ir pritraukti studentus iš įvairiausių pasaulio šalių“, – kalba V. Songailaitė.

Klaipėdos universitetas

Socialinių mokslų kolegijos vadovė Gabija Skučaitė įsitikinusi, kad Klaipėda – puikus pasirinkimas jauniems žmonėms, kurie nori studijuoti ir gyventi jaukioje aplinkoje, alsuojančioje laisve ir kūrybiškumu.

„Tai – puiki vieta tiems, kuriuos žavi ne masiškumas ar megapolio sindromas, bet kūrybos ir įkvėpimo paieškos. Į tai atsižvelgdama prieš 25-erius metus ustamiestyje įsikūrusi Socialinių mokslų kolegija siūlo modernias, į šiuolaikinio gyvenimo bei verslo poreikius orientuotas aukštojo mokslo studijas draugiškoje bendruomenėje. Čia auginame kūrėjų kartą, norinčią kurti prasmingą ir tvarią savo ir šalies ateitį bei padedančią spręsti globalius pasaulio iššūkius“, – kalba G. Skučaitė.

SMK vadovė Gabija Skučaitė (viduryje)

G. Skučaitei pritaria ir Lietuvos verslo kolegijos rinkodaros ir plėtros skyriaus vadovas Modestas Vaikšnoras: „Klaipėda – miestas, kuris išlaisvina studijoms, kūrybai, asmeniniam tobulėjimui. Gyvenimas čia verda visai kitu ritmu, nenuspėjamai. Būtent Klaipėdoje būsimų studentų laukia kitokios studijos, skirtos šiuolaikiniam, laisvam ir nepriklausomam žmogui, siekiančiam atrasti save.“

Klaipėdos universiteto miestelis

Programa vienija Klaipėdos miesto savivaldybę ir aštuonias Klaipėdos aukštąsias mokyklas – Klaipėdos universitetą, LCC tarptautinį universitetą, Socialinių mokslų kolegiją, Klaipėdos valstybinę kolegiją, Lietuvos verslo kolegiją, Lietuvos aukštąją Jūreivystės mokyklą, Vilniaus dailės akademiją ir Lietuvos muzikos ir teatro akademiją.

Užsakymo nr.: PT_81290887