Po koncerto – šventė po atviru dangumi

Į kauną jau šįvakar neabejotinai sugužės ne tik minios miestiečių, bet ir laikinosios sostinės svečių – čia didžiausioje šalies „Žalgirio“ arenoje pasirodys šių metų „Euroviziją“ laimėję „Kalush Orchestra“.

Nors ketvirtadienis – ne pati darbo savaitės pabaiga, vasaros vakarais juk galima namo ir neskubėti: vienas populiarus Kauno baras „Rocknrolla“ kviečia neišsibėgioti po koncerto ir vakarėlį pratęsti po atviru dangumi laikinosios sostinės širdyje Laisvės alėjoje.

„Į šį „Kalush Orchestra“ koncerto afterparty galės papulti visi norintys, jokių bilietavimų nebus. Turime vidinį kiemelį, gros didžėjus, oras teoriškai turėtų būti geras, būsime po atviru dangumi“, – pasakoja Matas, „Rocknrolla“ vadovas.

Įeis į „Eurovizijos“ istoriją

„Kalush Orchestra“ įeis į „Eurovizijos“ istoriją dėl daugybės priežasčių: tai yra grupė, ne tik sulaužiusi konkurso taisykles ir aiškiai, viešai, be dviprasmybių pasakiusi, kad jų šaliai žūtbūt reikia pagalbos, bet ir tikslingai veikę iškart po konkurso, kad ta pagalba pasiektų Ukrainą.

Už aukas padovanoti euroviziniai trofėjai – laimėtojų statulėlė ir ikoniškoji rožinė grupės lyderio kepurė – ne vienintelis „Kalush Orchestra“ sėkmingas mėginimas pritraukti taip reikiamas lėšas Ukrainai. Į Lietuvą repą, hiphopą ir tėvynės autentiškas melodijas gebanti suderinti grupė atvyksta taip pat labdaringais tikslais.

„Delfi“ portalo organizuojamame koncerte Kauno „Žalgirio“ arenoje „Kalush Orchestra“ koncertuos kartu su Monika Liu, grupe „8 kambarys“ ir „Mad money“, o pusė už bilietus surinktų pinigų keliaus Ukrainos ambasados Lietuvoje administruojamam fondui „Aš esu Ukraina“.

„Aš realiai nustebęs, kaip lietuvių tauta gali mobilizuotis ir greitai surasti kažkokių variantų spręsti problemas“, – neslėpė Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta ir patikino nuolat gaunantis informaciją iš Ukrainos valdžios struktūrų apie tai, kokiuose regionuose ir kokios pagalbos reikia labiausiai – maisto, drabužių, medicininių reikmenų.

Ukrainos ambasadorius Lietuvoje: tai yra mūsų tautų ir kultūrų jungimo energija

Ambasadorius dėkojo jo ekscelencijai Valdui Adamkui ir lietuviams, palaikiusiems „Aš esu Ukraina“ projekto gimimą. Šiuo metu fonde jau surinkta per 100 tūkst. eurų, tačiau lėšas būtina rinkti toliau:

„Siunčiame humanitarinę pagalbą, maisto produktai į daugiausiai sugriautus regionus kaip Charkovas, Černigovas, pietų regionai, Dnipro karo padaliniai. Mes labai efektyviai naudojame šiuos resursus, kuriuos renkame, ir raginame lietuvius ir toliau padėti. Labai tikime, kad greit nugalėsime, bet, kol karas trunka – mes turime tai daryti.“

P. Bešta prašė lietuvių palaikyti šį projektą ir dėkojo „Delfi“ už pasiektą susitarimą, jog „Kalush Orchestra“ atvyksta į Lietuvą: „Lietuva „Eurovizijoje“ juos absoliučiai palaikė. Mes ambasadoje tiesiog svajojome, kad kuo greičiau „Kalush Orchestra“ atvežtume į Lietuvą dėl to, kad tai yra mūsų tautų ir kultūrų jungimo energija“.

Ukrainos ambasadorius sako neabejojantis, jog kartu su diplomatiniu ir informaciniu frontu egzistuoja ir kultūrinis frontas Europoje, kuriame reikia dirbti su kitomis valstybėmis ir atlikėjais iš Ukrainos, kad toliau mobilizuotų palaikymą ir reprezentuotų Ukrainos kultūrą visoje Europoje.

Bilietus į koncertą vis dar galite įsigyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją