Po koncerto vilniečius namo veš vakarinis traukinys

Anot LTG Link Verslo vystymo ir rinkodaros vadovės Dovilės Aleksandravičienės, tam, kad šalies sostinės gyventojams nekiltų nė menkiausių rūpesčių grįžtant iš Eurovizijos nugalėtojų koncerto, nutarta būtent birželio 16-osios vakarą pridėti papildomą laiką, traukinys iškart po koncerto, 22:45 val., vilniečius parveš namo.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės įmonės teikia pastovią pagalbą nuo Rusijos sukelto karo baisumų bėgantiems Ukrainos žmonėms. Šiuo metu kaip niekada svarbi vienybė, todėl keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ kviečia paramos koncerto svečius į Kauną keliauti traukiniais.

Po koncerto į Vilnių keleiviai taip pat kviečiami grįžti vakariniu reisu, o Ukrainos piliečiai paramos koncertą „Aš esu Ukraina“ pasiekti galės nemokamai“, – teigia D. Aleksandravičienė.

Anot LTG atstovės, kelionės traukiniais į Kauną – pačios populiariausios, todėl planuojantys į ir iš Kauno vykti patogiai bei žaliai raginami bilietais pasirūpinti iš anksto – tai patogiausia padaryti internetu arba atsisiuntus naująją mobiliąją programėlę „LTG Link“.

Pribloškia lietuvių solidarumas

Lietuvos geležinkeliai rūpinasi transportu atgal į Vilnių, o Kauno „Žalgirio“ arenos vadovybė pasirūpino patalpomis – areną ir visas reikiamas erdves šiam „Kalush Orchestra“ koncertui pažadėjo duoti, neimdami už tai nė cento. Pusė už koncerto bilietus surinktų lėšų keliaus į Ukrainos ambasados Lietuvoje administruojamą fondą „Aš esu Ukraina“.

Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta sako, jog yra nustebęs, matydamas, kaip Lietuvos tauta gali mobilizuotis ir greit surasti sprendimus. Šiuo metu fonde „Aš esu Ukraina“ surinkta per 100 000 Eur, bet, P. Beška teigimu, būtina ties lėšų rinkimu išlikti susitelkusiems, nes humanitarinė pagalba reikalinga nuolat.

Grupė „Kalush Orchestra“ susikūrė 2021 m. kaip šešių muzikantų grupė ir kaip 2019 m. įkurto pirmojo projekto „Kalush“ atšaka. Pavadinimas „Kalush“ kilo iš grupės lyderio Olego Psiuko gimtojo miesto vakarinėje Ukrainos dalyje. „Kalush Orchestra“ yra vieni iš jaunųjų Ukrainos hiphopo scenos kūrėjų, tačiau iš kitų grupių išsiskiria unikaliu etninės muzikos elementų suderinimu su modernia garso produkcija, hiphopo šokiais ir repu ukrainiečių kalba.

Koncertas Žalgirio arenoje jau šį ketvirtadienį, bilietus įsigyti galite ČIA.

Be žymiųjų ukrainiečių į „Žalgirio“ arenos sceną birželio 16-osios vakarą lips Eurovizijoje palaikymo Ukrainai neslėpusi Monika Liu, grupės „8 kambarys“ ir „Mad Money“. Daugiau informacijos apie renginį ir bilietus rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją