Atsisakė savo užmokesčio

„Sveikiname visas iniciatyvas nuo mažiausių iki didžiausių, kurios gali prisidėti prie pagalbos ukrainiečiams, kenčiantiems nuo karo. Koncerto organizatoriams ir atlikėjams, nesiekiant jokio pelno, bus suteiktos renginiui reikalingos erdvės ir patalpos. Nemokamai suteiksime ir papildomas paslaugas bei esame atsisakę visų papildomų mokesčių“, – teigė Mantas Vedrickas, „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas.

Pašnekovo teigimu, „Žalgirio“ arena nusprendė prisidėti, nes nuo pat šio karo pradžios arenos kolektyvas stengiasi aktyviai padėti Ukrainai ir jos žmonėms bei Lietuvoje esantiems šios šalies piliečiams:

„Prieš du mėnesius „Žalgirio“ arenoje jau buvo įvykęs Ukrainos palaikymui skirtas koncertas, kurio metu taip pat nesiekėme jokio pelno. Naujuosiuose Kauno ledo rūmuose bendradarbiaujame su įvairiomis organizacijomis ir priimame ukrainiečius čiuožinėti nemokamai, o „Žalgirio“ organizacijos darbuotojai ne kartą ir asmeninėmis lėšomis prisidėjo prie paramos Ukrainai“, – paskoja M. Vedrickas.

Dar kartą įsitikino lietuvių gerumu

Viena iš renginio organizatorių Sandra Meškauskaitė-Strepšienė atvirauja, jog idėja kviesti „KALUSH Orchestra“ į Lietuvą kilo dar iki žinios, kad grupė laimėjo Eurovizijos konkursą:

„Su kolegomis audėme mintį, kad bet kokiu atveju reikės pamėginti pasikviesti juos į Lietuvą, kartu padaryti kažką gero, kažką, ką galime. Atėjo vasara, pandemija bent kol kas gerokai aprimusi ir žinote, būtent dabar turime visas galimybes suderinti geraširdiškumą su kultūra, norą padėti su turiningu laisvalaikiu. Tad mūsų idėja ir buvo tokia – kviesti žmones gerai praleisti laiką ir kartu prisidėti prie itin kilnaus tikslo – padėti žmonėms, kuriems šiuo metu pagalba – gyvybiškai svarbi. Ir kalbu ne perkeltine, deja, o tiesiogine prasme.“

S. Meškauskaitės-Strepšienės teigimu, visu organizaciniu periodu buvo galima dar kartą įsitikinti beribiu lietuvių geranoriškumu: „Mes tikrai matome norą dalintis informacija, norą patiems ateiti, aukoti, kviesti draugus. „Žalgirio“ arenos sprendimas įsileisti šią iniciatyvą be jokio mokesčio irgi pribloškė gerąja prasme. Jau dabar matau, kad šis renginys nebus tik dar vienas koncertas. Žmonės į tai žiūri kaip į pareiškimą – mes kiekvieną savo gyvenimo sekundę esame su Ukraina. Visaip, kaip galime – nuo drono vos per kelias paras iki noro dainuoti tai tautai svarbią dainą kartu taip, kad skambėtų visas Kaunas.“

Tikimasi užpildyti visą erdvę: prie raginimų prisideda ir Monika Liu

Koncertas vyks „Žalgirio“ arenos pagrindinėje salėje su specialiu išplanavimu, kurį tikimasi pilnai užpildyti. Be Europoje sužibėjusių „KALUSH Orchestra“ atlikėjų birželio 16-osios vakarą ant scenos lips ir elegancija ir aksominiu balsu Eurovizijos žiūrovų širdis užkariavusi Monika Liu:

„Nors šįkart neperkame bepiločio orlaivio „Bayraktar“, taip pat vieningai susitikime palaikyti unikalios ir įdomios Ukrainos kultūros bei muzikos pagalba toliau priminkime sau ir pasauliui apie jau daugiau kaip tris mėnesius vykstantį karą“, – į Ukrainos palaikymo koncertą kvietė žinoma atlikėja.

„Žalgirio arenoje“ išvysime ir grupę „8 kambarys“, lietuvių ausis okupavusią su dainomis „Ieškau“, „Ežero dugne“, „Nesibaigianti vasara“, „Manęs nesužavėjai“ ir kitomis. Galiausiai, prie kilnios iniciatyvos jungiasi ir „Mad Money“ atlikėjai, labiausiai išgarsėję kūriniais „Pasiilgau“, „XXX“, „Tau tai patinka“, „Mi Casa Tu Casa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją