Su šia hiphopo grupe artimiau susipažinusi Lietuvos atstovė Eurovizijoje Monika Liu visa širdimi konkurso metu palaikė ukrainiečius, kurių daina „Stefanija“, atlikta derinant etninius motyvus su šiuolaikiniais garsais bei naudojant skirtingus liaudies instrumentus, skirta lyderio mamai Stefanijai, karo Ukrainoje akivaizdoje įgavo visai kitą prasmę ir Eurovizijos scenoje.

„Turbūt net nereikia sakyti, kokį stiprų ryšį jaučiu su „Kalush Orchestra“. Mūsų draugystė – tarsi mažas Lietuvos ir Ukrainos santykių atspindys: aš, kaip ir dauguma mūsų, kasdien galvoju apie Ukrainos žmones, jų patiriamą siaubą ir pagalbą, kurios šiuo metu jiems taip reikia“, – atvira Monika Liu.

Dainininkė sako, kad vos prieš savaitę įrodėme, kiek daug gali mūsų vienybė.

„Ir nors šįkart neperkame bepiločio orlaivio „Bayraktar“, taip pat vieningai susitikime palaikyti unikalios ir įdomios Ukrainos kultūros bei muzikos pagalba toliau priminkime sau ir pasauliui apie jau daugiau kaip tris mėnesius vykstantį karą“, – kviečia visus neabejingus agresijai prieš Ukrainą ir jos žmones ateiti į šios grupės koncertą Monika Liu.

Dainininkė sako žinanti, kad žmonės, kurie šiuo metu kovoja už laisvę, mato ir jaučia bet kokią paramą: „Leiskime jiems suprasti, kad jie ne vieni ir kad Ukrainos žmonės tebegyvena mūsų mintyse ir širdyse“.
Birželio 16 d. „Aš esu Ukraina“ koncerte savo Eurovizijos dainą atliks ir Monika Liu. Be jos dar dainuos grupės „8 kambarys“ ir „Mad Money“.
Siekiant paremti Ukrainą, koncertą organizuojantis naujienų portalas „Delfi“ net pusė visos už bilietus surinktos sumos skirs fondui „Aš esu Ukraina“, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Koncerto organizatoriai pabrėžia, kad kiekvieno mūsų palaikymas ukrainiečiams be galo svarbus, tad kviečia nelikti abejingais ir šį kartą, kartu visiems pasiklausant ir šios unikalios grupės atliekamos muzikos.

Bilietus įsigyti galite ČIA. Koncertas jau birželio 16 d. Kauno Žalgirio arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją