Europą ir visą pasaulį sujaudinusi ukrainiečių hiphopo ir folkloro grupė „Kalush Orchestra“ į Lietuvą atvyksta su misija skleisti žinią apie karo niokojamą savo šalį ir padėti jai itin sudėtingu metu. Finansinė pagalba Ukrainai šiuo metu yra ypatingai reikalinga, todėl net 50 proc. už bilietus surinktų lėšų atiteks „Aš esu Ukraina“ fondui, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Tai – ne vienintelė šios iniciatyvos paramos išraiška. Nuo karo pradžios įvairiomis formomis Ukrainą palaikanti „Krekenavos agrofirma“ įsipareigojo išdalinti 1000 koncerto bilietų Lietuvoje nuo karo siaubų besiglaudžiantiems ukrainiečiams.
Olehas Psiukas – Kalush Orchestra vokalistas

„Ukrainą ir jos žmones remiame labai įvairiai – pervedame pinigus labdaros organizacijoms, įdarbiname ir apgyvendiname karo pabėgėlius. Tačiau mums su partneriais labai norėjosi prisidėti ir prie kultūrinio šių žmonių gyvenimo. Todėl sužinoję, kad į Lietuvą atvyksta Eurovizijos nugalėtojai, nedvejodami ėmėmės iniciatyvos, kuri paįvairintų ukrainiečių kasdienybę“, – pranešime spaudai sako UAB „Krekenavos agrofirma“ vadovas Linas Grikšas.
Kėdainių rajone veikiančioje mėsos perdirbimo įmonėje šiuo metu dirba apie šimtas ukrainiečių, kurie sudaro 10 proc. „Krekenavos agrofirmos“ darbuotojų. Dalis įmonės įsigytų koncerto bilietų bus skirti būtent darbuotojams ukrainiečiams, likę bilietai išdalinti per labdaros organizacijas.
Linas Grikšas

„Visi labai rėmėme šią šalį pirmaisiais karo mėnesiais, tačiau vėliau lyg ir pamiršome, kad karas vis dar tęsiasi. Parama Ukrainai neturėtų sustoti, – sako L. Grikšas. – Šis koncertas – ne tik puiki galimybė pamatyti Eurovizijos nugalėtojus, bet ir tuo pačiu prisiminti, kad mūsų pagalbos Ukrainai vis dar labai reikia. Džiaugiamės, kad galime padovanoti 1000 bilietų ukrainiečiams, tarp kurių, žinoma, ir mūsų darbuotojams iš Ukrainos. Laukiame įspūdingo renginio.“

Jau visai netrukus Kaune pasirodysiantys „Kalush Orchestra“ grupės nariai siunčia žinutę visiems savo gerbėjams ir nori priminti – jų gimtojoje šalyje šiandien vykstantis karas nėra filmas, kurį stebi pasaulis: „Kai atsibundi ir girdi sprogimus, kai nežinai, ar tavo tėvai, draugai, giminaičiai dar gyvi, tai varo iš proto. Kuo greičiau sulauksime pagalbos iš Europos, kuo greičiau susivienysime, kuo daugiau žmonių padės ir skleis žinią, tuo greičiau baigsis karas“.

Vos prieš metus susikūrusi ir meistriškai hiphopo kultūrą su etninės muzikos elementais ir moderniais gatvės šokiais derinanti grupė akimirksniu sužavėjo ne tik savo tautiečius, bet ir visą Europą. 2022 metų Eurovizijos laimėtojus savo akimis išvysti ir išgirsti kviečiame jau birželio 16 dieną, Žalgirio Arenoje, Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją