Siekiant paremti Ukrainą, koncertą organizuojantis naujienų portalas „Delfi“ net pusė visos už bilietus surinktos sumos skirs fondui „Aš esu Ukraina“, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Belaukiant „Kalush Orchestra“ mūsų šalyje, koncerto rengėjai itin kruopščiai ruošiasi jų sutikimui. Kaip įprasta, kiekvienas atvykstantis garsus atlikėjas ar grupė turi ir pageidavimų sąrašą, kuriame aprašomos techninės, apsaugos, transporto ir pan. detalės.

Tokį sąrašą turi ir garsieji „Kalush Orchestra“. Jame be tradicinių punktų yra ir vertybinių įdomybių.

Scenoje, kur koncertuos grupė, negali būti logotipų bendrovių, susijusių su alkoholio, tabako ir energetinių gėrimų gamyba bei platinimu. Tai – ne vienintelė pastaba, susijusi su alkoholiu. Šių gėrimų grupė griežtai nepageidauja nei persirengimo patalpose, nei užkulisiuose.

Be to, dalis grupės narių – vegetarai, todėl atlikėjai nebendradarbiauja su rėmėjais, kurių veikla susijusi su smurtu prieš gyvūnus, taip pat jų naudojimu maistui.

„Delfi“ primena, kad koncertas vyks „Žalgirio“ arenos pagrindinėje salėje su specialiu išplanavimu, kurį tikimasi pilnai užpildyti.

Be Europoje sužibėjusių ukrainiečių birželio 16-osios vakarą ant scenos lips ir elegancija bei aksominiu balsu žiūrovų širdis užkariavusi Monika Liu:

„Nors šįkart neperkame bepiločio orlaivio „Bayraktar“, taip pat vieningai susitikime palaikyti unikalios ir įdomios Ukrainos kultūros bei muzikos pagalba toliau priminkime sau ir pasauliui apie jau daugiau kaip tris mėnesius vykstantį karą“, – į Ukrainos palaikymo koncertą kvietė žinoma atlikėja.

Arenoje išvysime ir grupę „8 kambarys“, lietuvių ausis okupavusią su dainomis „Ieškau“, „Ežero dugne“, „Nesibaigianti vasara“, „Manęs nesužavėjai“ ir kitomis. Prie kilnios iniciatyvos jungiasi ir „Mad Money“ atlikėjai, labiausiai išgarsėję kūriniais „Pasiilgau“, „XXX“, „Tau tai patinka“, „Mi Casa Tu Casa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją