13
Kitas

Daugiau skaitykite kitame puslapyje

Komisijos ir TV žiūrovų iš 21 valstybės sprendimu, į finalą pateko šių šalių atstovai (skelbiami atsitiktine tvarka):

1. Lietuvos

2. Lenkijos

3. Slovėnijos

4. Švedijos

5. Norvegijos

6. Juodkalnijos

7. Kipro

8. Azerbaidžano

9. Latvijos

10. Izraelio

„Sveiki atvykę į tiesioginę „Eurovizijos“ transliaciją. Šeši dešimtmečiai „Eurovizijos“, tačiau populiarūs tie patys dalykai: liepsnos, vėjo mašinos ir puošnūs atlikėjų kostiumai“, - vos užlipusios į sceną kalbėjo „Eurovizijos“ vedėjos, kurias jau puikiai pažįstate po pirmojo pusfinalio. Viena vedėjų arenoje susirinkusiai miniai ir TV žiūrovams uždavė tris klausimus: Kurios dešimt šalių pateks į finalą? Koks šiemet bus milijonų TV žiūrovų skonis? Kur šiuo metu yra atlikėjai?

Neilgai trukus tiesioginės transliacijos metu persijungiama į žaliąjį kambarį, kuriame šeimininkauja Conchita Wurst. „Man garbė būti čia. Scena – Jūsų!“ Ji pristato visus antrojo pusfinalio atlikėjus ir grupes, kurie nuo žaliojo kambario žygiuoja scenos link.

Mūsų šalies atlikėjams šis pusfinalis nelengvas. Jame dalyvauja daug itin stiprių atlikėjų ir grupiu, kuriuos reikės įveikti. Lietuviai susikaus su šių šalių atstovais: Airijos, Sanmarino, Juodkalnijos, Maltos, Norvegijos, Portugalijos, Čekijos, Izraelio, Latvijos, Azerbaidžano, Islandijos, Švedijos, Šveicairijos, Kipro, Slovėnijos, Lenkijos. Finalo jau laukia po pirmojo pusfinalio patekusios šalys ir septynių didžiųjų šalių atstovai: Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Austrijos ir Australijos.

„Sprendimas – Jūsų rankose. Būtinai balsuokite“, - į TV žiūrovus kreipėsi „Eurovizijos“ vedėjos.

Jūsų dėmesiui – atkakli 17-os šalių atstovų kova:

Lietuviai „eurovizinę“ garbę atstovauti savo šaliai patikėjo Monikai Linkytei ir Vaidui Baumilai. Jie scenoje pasirodė pirmieji. Iš Gargždų kilusi Monika jau ne kartą dalyvavo tarptautiniuose konkursuose, pernai konkurse „Naujoji banga“ mergina pelnė specialųjį prizą, kurį atsiėmė iš pačios Alos Pugačiovos rankų.

Vaidas muzikinę karjerą pradėjo Ozono pseudonimu, tačiau pasiryžęs dalyvauti muzikiniame projekte „Dangus“ vėl tapo tiesiog Vaidu Baumila. Vaikinas projekte pelnė daugybės žmonių simpatijas. Vėliau Vaidas savo muzikinius gabumus lavino Vilniaus kolegijoje, po to nusprendė stoti į Škotijos universitetą ir ten lankė parengiamuosius kursus, 2010 metais Anglijoje įstojo į GSA muzikinio teatro mokyklą.

Į „Eurovizijos“ atrankas atlikėjai atėjo kaip solistai, tačiau finale sujungė savo jėgas ir bandė laimę kaip duetas. Vienoje nuskambėjo Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos atliekama daina „This Time“,beje, ši daina buvo parašyta specialiai Vaidui.

Lietuviams jau iki skausmo žinomas kūrinys buvo atliktas puikiai. Monika ir Vaidas scenoje jautėsi užtikrintai. Po mūsiškių pasirodymo arenoje griaudėjo aplodismentai. Atlikėjų įvaizdis keletą paskutinių dienų nebekito. Vaidas vilkėjo šviesiai melsvą kostiumą, Monika – šviesią trumpą suknelę, papuoštą tūkstančiais žiedlapių. „Viena make some noise!“, – nuo scenos susirinkusiai miniai šūktelėjo Vaidas. Kaip ir buvo žadėję, pasirodymo pabaigoje Vaidas ir Monika darėsi įsivaizduojamą asmenukę. Palaikyti mūsų šalies atlikėjų į Vieną atvyko Monikos ir Vaido artimieji.

Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

Šįmet „Eurovizijoje“ airiams atstovauja 17-etė Molly Sterling. Atlikėja ir dainų autorė jau spėjo susižerti daugybės konkursų bei projektų laurus. Austrijoje Molly Sterling atliko dainą „Playing With Numbers“. Mergina scenoje pasirodė po lietuvių – antroji. Ji atliko ramų lyrišką kūrinį sėdėdama prie fortepijono. Tiesa, pagal „Eurovizijos“ taisykles instrumentai nėra įgarsinami. Airės grojimas tebuvo imitacija.

Airijos atstovė Molly Sterling

Tretieji scenoje – San Marino atstovai. Tarptautiniame dainų konkurse San Marinui atstovauja Michele Perniola ir Anitos Simoncini duetas. Michele šešioliktąjį gimtadienį atšventė rudenį, Anita jį dar tik švęs – po mėnesio, tad jai šiuo metu vos 15-a. M. Perniola „Eurovizijoje“ jau dalyvavo 2013 metais, tiesa, vaikų konkurse. Anita taip pat dalyvavo „Vaikų Eurovizijoje“, tik ne kaip solistė, o grupės „The Peppermint“ narė. Dalyvavimas konkurse tapo dideliu lūžiu jos karjeroje, tad ji dažnai pakartoja, jog „Vaikų Eurovizija“ buvo geriausias iki šiol nutikęs įvykis jos gyvenime. Michele Perniola ir Anita Simoncini atliko dainą „Chain Of Light“.

San Marino atstovai Anita Simoncini & Michele Perniola

Juodkalnijos, kaip ir paprastai kitų Balkanų šalių pasirodymai, buvo teatrališkas. Su penkiomis pritariančiosiomis vokalistėmis pasirodęs atlikėjas puikiai perteikė romantiškos dainos nuotaiką. Ant scenos dainininkai pasirinko klasikinį įvaizdį, visi vilkėjo juodos spalvos drabužius. Kūrinio kulminacijoje šoko ne tik merginos, bet ir pats 47 solistas Knezas. Juodkalnijos atstovui, kuris pasirodė Vienoje, 47-eri. Nenadas Kneževičius-Knez kaip dainininkas debiutavo 1992 metais, kai su daina „Da l' si ikada mene voljela“ dalyvavo muzikos festivalyje „Mesam' Belgrade“. Vėliau atlikėjas išleido debiutinį albumą „Kao magija“. Knez jau trečią kartą varžėsi dėl galimybės dalyvauti „Eurovizijoje“, pasirodo, trečias kartas nemelavo. Knez konkurse atliko dainą gimtąja kalba „Adio“.

Juodkalnijos atstovas Knezas

Maltai konkurse atstovauja atlikėja Amber Bondin žinoma tiesiog kaip Amber. Atlikėja išgarsėjo po to, kai sudalyvavo „I.D.“ talentų šou, kuriame užėmė 2 vietą. Amber 2012 metais jau dalyvavo „Eurovizijoje“, tik kaip pritariančioji vokalistė. Amber „Eurovizijoje“ atliko dainą „Warrior“, beje, dainą tokiu pačiu pavadinimu konkurse atliko ir gruzijos atstovė (pirmajame pusfinalyje). Maltos dainininkė – dar viena baladžių atlikėja šių metų „Eurovizijoje“. Stipraus balso turėtoja taip pat pasirinko klasikinį įvaizdį, tiesa suknelės skeltukas ties koja suteikė drabužiams reikiamo seksualumo. Vokaliai atlikėja puikiai susidorojo su savo užduotimi.

Maltos atstovė Amber

Norvegijai šįmet atstovauja duetas. Atlikėja Debrah Scarlett ir atlikėjas bei kompozitorius Kjetil Morlandas atliko pačio Morlando kurtą dainą. Norvegų finalinė kova išsiskyrė tuo, jog dauguma atlikėjų savo dainas atliko skambant orkestrui. Deja, pačiame „Eurovizijos“ konkurse duetas neturės galimybės pasirodyti su orkestru, pagal konkurso taisykles, pasirodymo metu ant scenos gali būti vos šeši žmonės. Debrah ir Morlandas atliko dainą „A Monster Like Me“. Norvegai atliko savo dramatišką kūrinį užtikrintai. Panašiai kaip ir britų atlikėjas Jamesas Bluntas dainuojantis skandinavų dueto vyrukas, kaip ir jo ugninių plaukų partnerė, vilkėjo šviesius drabužius. Jiedu nenaudojo jokių specialių vizualizacijų, tačiau savo pasirodymo įspūdžiui sustiprinti pasitelkė auksinį šviesos sprendimą.

Norvegijos atstovai Morlandas & Debrah Scarlett

2-ojo „Eurovizijos“ pusfinalio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

13
Kitas

Daugiau skaitykite kitame puslapyje

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7174)