Pirmieji ant raudono kilimo pasirodė praėjusių metų "Eurovizijos" šeimininkai danai. Po jų - Nyderlandų atstovai. Žvaigždžių spindesiui ant raudono kilimo skirtos net dvi valandos. 

Susirinkusiųjų laukė oficiali programa įspūdingoje Austrijos sostinės rotušėje. Tiesa, miesto rotušės prieigoje, prie raudono kilimo žvaigždžių iš visos Europos laukė būriai žurnalistų ir fotografų, dėl kurių aktyvaus susidomėjimo raudonojo kilimo ceremonija gerokai užsitęsė.

Sudomino užsienio žiniasklaidą

Raudonuoju kilimu Vienos rotušės link žengiančius konkurso dalyvius ir šalių delegacijas stebėtojų minia pasitiko audringais aplodismentais.

Lietuviai ant raudono kilimo ėjo tretieji. Monika ir Vaidas specialiai šiai iškilmingai progai išsirinko itin įdomius drabužių ansamblius. Monika Linkytė pasipuošė vyriškais baltais marškiniais ir varlyte, juodu vyrišku švarku. Vaidas Baumila pasipuošė kostiumu.

Išskirtinis lietuvių įvaizdis neliko nepastebėtas. Žurnalistai raudonojo kilimo ceremonijoje domėjosi, kas puošė žaviąją lietuvaitę ir jos scenos partnerį.
Lietuvos atstovai "Eurovizijoje"

Lietuvos delegacijos priekyje plevėsavo Trispalvė. Mūsų šalies atstovai, kaip ir kiti "Eurovizijos" dalyviai, pozavo fotografams, dalino interviu. Vaidas su Monika sulaukė gausaus dainų konkurso gerbėjų bei žiniasklaidos dėmesio. Jie buvo paprašyti atlikti "This time" priedainį ir... Sutiko pozuoti vieno ispanų žurnalisto asmenukei.

Dėl ypatingo žiniasklaidos susidomėjimo V. Bumila ir M. Linkytė raudonuoju kilimu žengė apie valandą.

Lietuvos delegaciją pasveikino ir pats konkurso rengėjas, "Eurovizijos" vykdantysis vadovas Janas Ola Sandas.

Pasitiko dvi Conchitos

Conchita Wurst

Žinoma, bene ryškiausia vakaro karaliene buvo Conchita Wurst, iškovojusi Austrijai pergalę "Eurovizijoje". Konkurso atidarymo vakarą ji pasirodė su įspūdinga suknele, apnuoginusia pečius, nugarą ir tatuiruotę. Žurnalistai ilgai nepaleido atlikėjos, ėmė interviu, fotografai prašė papozuoti ir pademonstruoti įspūdingo dydžio kūno piešinį.

Prie rotušės įėjimo pastatytoje scenoje grojo kamerinis orkestras. Scenoje taip pat stovėjo ranką iškėlusi ir tarsi visus sveikinanti vaškinė Conchitos figūra. Kai tikroji C. Wurst užlipo į sceną, žaismingai pataisė savo nebyliajai antrininkei garbanas ir atsistojo šalia tokia pačia poza, iškėlė į viršų ranką ir visus pasveikino su dainų konkurso atidarymu.

Pasilinksmino išvakarėse

Svetingai sutiktas pirmąkart "Eurovizijoje" dalyvaujančios Australijos atstovas Guy Sebastianas.
Suomių atstovai, grupė PKN

Išskirtiniu dėmesiu žurnalistai apgaubė ir Suomijai atstovaujančius pankrokerius - grupę PKN, kurios nariai turi Dauno sindromą ir autizmą.

Žurnalistų paklausus, kodėl dainininkai atrodo tokie pavargę, šie juokavo, kad konkurso atidarymo išvakarėse turėjo rimtą vakarėlį.

"Eurovizijos" gerbėjų audringai pasitikta Rusijos atlikėja Polina Gagarina. Minia skandavo: "Rusija! Rusija!". Šios šalies delegacija nešėsi išskirtinai daug savo šalies vėliavų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (821)