Pirmasis „Eurovizijos“ konkurse 1994 metais dalyvavo Ovidijus Vyšniauskas su daina „Lopšinė mylimajai“. Atlikėjas taškų nepelnė ir užėmė paskutinę vietą.

Po nesėkmingo debiuto Lietuva į konkursą grižo tik 1999 metais. Ten šaliai atstovavo Aistė Smilgevičiūtė su žemaičių tarme atliekama daina „Strazdas“. Tą kartą Lietuva pelnė 13 taškų ir užėmė 20 vietą.

2001 metais Lietuvai atstovavo grupė „Skamp“ su kūrinu „You got style“. Grupė surinko 35 taškus ir užėmė 13 vietą. Kol kas tai antras geriausias Lietuvos pasirodymas „Eurovizijos“ konkurse.

2002 metais Estijoje vykusioje „Eurovizijoje“ Aivaras Stepukonis atliko kūrinį „Happy You“ ir, pelnęs 12 taškų, užėmė 23 vietą.

Linas ir Simona 2004 metais Turkijoje atliko kūrinį „What’s Happened To Your Love?“, tačiau Europos simpatijų neužkariavo ir į finalą nepateko.

Ukrainoje Lietuvos vardu skambėjo kūrinys „Little by Little“. Jį atliko grupė „Laura and the Lovers“, tačiau jiems į finalą patekti taip pat nepavyko.

Į Graikijos sceną 2006 metais kopė „LT United“ su daina „We Are The Winners“. Grupė pelnė 62 taškus ir užėmė kol kas aukščiausią Lietuvos iškovotą vietą „Eurovizijoje“ – šeštą.

Pakartoti „LT United“ sėkmės kitais metais nebepavyko. Grupė „4Fun“ ir kūrinys „Love or Leave“ su 28 taškais liko 21 vietoje.

2008 metais į Serbijoje vykusią „Euroviziją“ keliavo Jeronimas Milius. Sužavėti Europą jis ketino su daina „Nomads in the Night“, tačiau nepateko į finalą.

Kitais metais į „Euroviziją“ Lietuva nutarė siųsti Sashą Son ir dainą „Love“. Sėkmingai pasirodęs pusfinalyje, finale atlikėjas surinko 23 taškus ir užėmė 23 vietą.

Grupė „Inculto“ ir jų daina „Eastern European Funk“ Lietuvos vardu 2010 metais skambėjo Norvegijoje. Grupei nepavyko patekti į konkurso finalą.

Į Vokietiją 2011 metais keliavo Evelina Sašenko. Ji atliko prancūzišką kūrinį „C’est ma vie“ ir, surinkusi 63 taškus, užėmė 19 vietą.

Donny Montell ir „Love is blind“ skambėjo Azerbaidžano scenoje 2012 metais. Dainininkas pelnė 70 taškų ir užėmė 14 vietą. Tai kol kas trečias geriausias Lietuvos pasirodymas „Eurovizijoje“.

Andrius Pojavis su kūriniu „Something“ užėmė 22 vietą, surinkęs 17 taškų. 2013 metų konkursas vyko Švedijoje.

Praėjusiais metais Lietuvos viltis „Eurovizijoje“ buvo Vilija Matačiūnaitė ir jos kūrybos daina „Attention“. Atlikėjai nepavyko patekti į konkurso finalą.