„Šis dviejų valiutų kainų pateikimas bus privalomas tik uždarose prekyvietėse prekiaujantiems verslininkams, kurie turi kasos aparatus.
Atvirų prekyviečių verslininkai turės kitų rekomendacijų“, – sakė Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė.

Pardavėjai bei paslaugų teikėjai, atvirose prekyvietėse dirbantys be kasos aparatų, kainas dvejomis valiutomis pateikti galės žodžiu.

„Prekybininkams dirbantiems lauko sąlygomis ir neturintiems kasos aparatų kainų rašymas dviem valiutomis yra neprivalomas. Jos gali būti pasakomos tiesiog žodžiu. Taip pat šiems verslininkams rekomenduojama turėti rašytinį pavyzdį, kuriame būtų nurodyta nustatyta euro ir lito perskaičiavimo kurso reikšmė bei nuoroda“, – sakė asociacijos pirmininkė.

Z. Sorokienė pabrėžė, kad patikrinimai bus vykdomi ten, kur naudojami kasos aparatai, o tų, kurie nepaiso įstatymų, laukia didžiulės baudos.

„Žinoma, bus tikrinama, kaip vykdomas šis euro įstatymas. Patikrinimus vykdys 16 institucijų. Už įstatymų nevykdymą pirmą kartą fiziniams asmenims bus taikomas įspėjimas, antrą kartą – bauda iki 5000 litų. Juridinių asmenų pirmą kartą laukia bauda nuo 1000 Lt iki 5000 Lt, o antrą kartą – iki 10000 Lt“, – sakė pašnekovė.

Z. Sorokienė papasakojo, kad žmonės ruošiasi, tvarkosi viską. Pasak jos, informacijos skrajučių buvo išdalinta išties labai daug. Asociacijos pirmininkė išreiškė viltį, kad viskas bus gerai ir įstatymas bus vykdomas.

Ji priminė, kad su euro įvedimu susijusią informaciją galima rasti Lietuvos Respublikos Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatyme ir Lietuvos Respublikos išleistame įstatyme „Dėl prekių ir paslaugų kainų nurodymo litais ir eurais, taip pat šiam nurodymui ir perskaičiavimui keliamų reikalavimų laikymosi priežiūros tvarkos aprašo patvirtinimo“ patikslintame projekte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)