Būtent vienu iš tokių kainų pasikeitimų su portalu DELFI pasidalijo ir „Presto“ kavinėje dienos pietus valgantis skaitytojas.

Vilnietis pastebi, kad anksčiau 12,9 Lt kainavę dienos pietūs pabrango iki 13,81 Lt arba lygiai iki 4 eurų.

Portalas DELFI pasiteiravo šio prekės ženklo kavinių atstovų, kas nulėmė kainų pasikeitimą.

„Šiemet yra įgyvendinamas „Presto“ kavinių veiklos optimizavimo planas. Jo esmė – geresnis klientų poreikių tenkinimas. Mes tyrėme kiekvienos kavinės klientų srautus, atsiliepimus apie aptarnavimo kokybę, analizavome pageidavimus. Siekdami sukurti jaukesnę bendravimo atmosferą, kai kuriose kavinėse atnaujinome baldus, be to, nuolat investuojame į personalo kvalifikacijos kėlimą, naują virtuvių įrangą“, - komentavo UAB „Presto prekyba“ mažmeninės prekybos direktorius Laurynas Rimeikis.

Pasak jo, „Presto“ kavinėse meniu nebuvo keičiamas kelerius metus, todėl šiemet buvo įvertintos „naujos maisto ir gėrimų mados, pateikimo kultūra“. Taip pat buvo ieškoma naujovių, tobulinami receptai.

"Presto" dienos pietūs
„Dienos pietūs sudaro didelę dalį kavinių apyvartos, o tuo metu, kaip rodo apklausų rezultatai, klientams labai svarbus aptarnavimo greitis. Tai yra vienas iš pagrindinių faktorių, kuriuo remiantis nuo šio mėnesio naujai suformuota tiek bendra „Presto“ kavinių tinklo kainodara, tiek ir patiekalų pasiūla“, - aiškino L. Rimeikis.

Kavinių tinklo atstovas taip pat priminė, kad kalbant apie kainodaros kainas šio sektoriaus verslas yra tiesiogiai susijęs su žaliavų kainomis.

„Vietinių tiekėjų kainos šiemet arba liko stabilios arba kiek pakilo, bet nei viena pozicija neatpigo, - tikino pašnekovas. - Tuo metu kavos ir kai kurių rūšių arbatos kainos pasaulyje šiemet pakilo stipriai, todėl jos kyla ir pas mus“.

„Presto“ Lietuvoje turi 6 kavines ir 16 specializuotų arbatos, kavos parduotuvių.

Daugiau DELFI skaitytojų pastebėjimų apie besikeičiančias kainas prieš euro įvedimą galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)