Pasitikėjimas partneriais

Bendrovės „Saulės grąža“ vadovas Mindaugas Gerulaitis pasakoja, kad sprendimui, pasirinkti būtent „Ignitis saulės parkų“ platformą bendrovės projektui, įtakos turėjo ne vienas svarbus veiksnys.

„Iš pradžių svarstėme apie nuosavą platformą, tačiau „Ignitis“ yra išvystę aukšto lygio administracinę ir klientų aptarnavimo sistemą, kompetencijų lygį, o jų patirtis, kaip energijos tiekėjų, rinkoje yra labai didelė, todėl nusprendėme, kad su tokiais partneriais galime ne tik pasiekti savo užsibrėžtus tikslus, bet ir vartotojams suteikti geriausią įmanomą paslaugos kokybę – teigia M. Gerulaitis.

Pašnekovo pasiteiravus, kodėl vis daugiau žmonių susidomi galimybe saulės energiją gaminti nutolusiuose saulės parkuose, M. Gerulaitis sako, kad tam įtakos turi tiek finansinis, tiek ir ekologinis aspektai.

„Saulės grąžos“ nuotr.

„Iki šiol daugelis gyventojų neturėjo galimybės naudoti saulės gaminamą elektrą, tačiau dabar tokį šansą turi visi. Rinkoje atsirandant vis daugiau gamintojų – pinga produkcija, todėl saulės elektrinės tampa ne kažkokia prabangos preke, o daugeliui gyventojų prieinama alternatyva, leidžiančia sutaupyti. Negano to, teikdama finansinę paramą, prie žaliosios energetikos skatinimo prisideda ir valstybė. Skaičiuojama, kad šiais metais šalyje elektrą gamina daugiau nei 4000 vartotojų, o iki 2025 m. Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos tikslas yra pasiekti 34 tūkst. nepriklausomų energijos gamintojų.

Tai ne mažas iššūkis, tačiau pagrindinis potencialas yra daugiabučių gyventojai, kuriems atsiveria galimybės tapti gaminančiais vartotojais ir sumažinti dvigubai ar net daugiau elektros išlaidų. Pvz., jei gyventojas dabar už elektrą išleidžia 756 € per metus (vidutiniškai 63 € per mėn.), įsigijęs 5 kW elektrinės dalį saulės parke per metus gali sutaupyti apie 472 €.

Kitas aspektas – ekologiškumas. Matome, kad vis daugėja žmonių, kuriems ne tas pats, kokioje aplinkoje jie gyvena. Ekologija, draugiškumas gamtai yra tos vertybės, kuriomis vadovaujasi daugelis pasaulio gyventojų. Ne išimtis ir Lietuva“, – teigia bendrovės „Saulės grąža“ vadovas.

„Saulės grąžos“ nuotr.

Neeilinis projektas

Šiuo metu Kuršėnuose „Saulės grąža“ vysto 5 MW saulės parką Lietuvoje. „Parko statymo darbai vyksta pagal iš anksto numatytą grafiką, o pardavimai – keliais etapais, kuriuose gyventojai gali rezervuoti norimą dalį saulės elektrinės. Kai numatytos galios etapas užpildomas rezervacijomis, plėsime parko dydį, kol pasieksime savo tikslą – 5 MW galingumo saulės parką.

Vieta pasirinkta dėl idealaus reljefo pasvirimo kampo, kuris leis maksimaliai išnaudoti saulės spinduliuotę ir užtikrins elektros energijos generacijos efektyvumą. Numatoma, kad 1 kW instaliuotos galios generuos ne mažiau kaip 1000 kWh per metus. Parko statymui naudojami kokybiški ir efektyvūs 340 W saulės moduliai, patenkantys į „Bloomberg Tier 1“ gamintojų sąrašą. Montavimui naudojame tik aukštos kokybės komponentus ir medžiagas, o saulės elektrinę sudarantys įrenginiai pasirinkti vertinant jų inovatyvumą. Būtent tokie inverteriai, kurie naudojami mūsų saulės parke, patikimai veikia didžiuosiuose Europos saulės parkuose. Tikime, kad visa tai užtikrins projekto ilgaamžiškumą“, – sako „Saulės grąžos“ verslo plėtros vadovas Ignas Dučinskas.

Pasak jo, per šiuos metus planuojama įrengti 2,5 MW galingumo saulės parką, o per kitus – likusią dalį. „Terminas, iki kurio visi, saulės elektrinės dalį įsigiję, gyventojai bus prijungti prie saulės parko – šių metų lapkričio 31 d. “, – sako I. Dučinskas.

„Saulės grąžos“ nuotr.


Patikimas vystytojas

Kuršėnuose vystomo saulės parko rangovė „Saulės grąža“ saulės elektrinių rangos veiklą pradėjo dar 2012 m. Per septynerius metus dirbant tik su saulės elektrinėmis, bendrovė sukaupė didelę patirtį, montuojant įvairaus tipo įrangą bei valdant skirtingos apimties projektus. Šiuo metu „Saulės grąža“ yra aktyviai šalyje veikianti saulės energetikos įmonė, nuo pat veiklos pradžios įgijusi patikimos, teikiančios aukščiausios kokybės paslaugas, kompanijos reputaciją.

„Siekiame pateisinti klientų ir partnerių pasitikėjimą kiekviename darbų etape: nuo paslaugos užsakymo, vykdymo iki techninės priežiūros. Esame tarptautinius standartus atitinkanti kompanija, veiklą vykdanti ne tik Lietuvoje bet ir Nyderlanduose bei kitose šalyse, o bendra mūsų instaliuotų saulės elektrinių galia siekia net 20 MW. Džiaugiamės subūrę motyvuotą komandą, darančią viską, kad atsinaujinančiųjų išteklių energija būtų prieinama kiekvienam“, – sako „Saulės grąžos“ vadovas M. Gerulaitis.