Kaip ir kiekvieną komandinį sportą, padelį galima palyginti su darbu komandoje: svarbu ne tik žaisti pagal taisykles, nuspėti varžovų veiksmus, stengtis pelnyti tašką, bet ir išmokti žaisti kartu siekiant bendro tikslo. Padelio kortuose, kaip ir gyvenime, svarbu nesustoti bei tobulėti, sako D. Noreikienė:

„Saulės elektrinių versle situacija niekuomet nestovi vietoje. Rinka – dinamiška, todėl reikia prisitaikyti, pavyzdžiui, prie naujų reguliavimų, įstatymų, naujų technologijų. Turi ieškoti sprendimų, kaip pagerinti procesus, prisitaikyti prie situacijų, o kartais net numatyti, kas gali įvykti ateityje“.

Įmonės įsitraukia vis labiau

Vis daugiau įmonių komandos formavimui, santykių stiprinimui ar tiesiog laikui po darbo renkasi žaisti padelį, pastebi Živilė Urbienė, padelio klubo „Vilnius padel club A2“ direktorė.

„Padelis jau kelerius metus nesitraukia iš populiariausių sportinių žaidimų Lietuvoje sąrašo. Tai – nekeista, mat pats žaidimas nėra sudėtingas, jam nereikia itin atsakingo fizinio pasirengimo ar reguliarių treniruočių kasdien. Todėl jį pamėgo įmonės ir susidomėjimas nedingsta. Pirmiausia darbuotojų grupės atvyksta pabandyti pažaisti tam tikrų švenčių metu, pavyzdžiui, švenčiant įmonių gimtadienius, bandant suformuoti komandas. Tačiau yra ir tokių, kurie užsikrečia ir sugrįžta į kortus treniruotėms. Taip dažnai bendradarbiai tampa porininkais padelio kortuose, o galiausiai pelno pergales ir įvairiose varžybose“, – pasakoja Ž. Urbienė.

Varžybose padovanoti saulės moduliai

Tai, jog komandinis darbas įmonėje ir padelio žaidimas turi panašumų, bendrovės darbuotojai vertina ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Mat jau keletą metų kiekvieną savaitę jie žaidžia padelį, dalyvauja varžybose bei prisideda prie jų organizavimo.

Padelio turnyras

Šeštadienį, kovo 2-ąją, vykusiame padėlio turnyre žaidėjams buvo išdalintos ne tik „Saulės grąžos“ taurės. Du dalyviai taip pat laimėjo saulės modulius. Jie, anot D. Noreikienės, bus pirmas žingsnis pradedant vartoti tvarią elektros energiją. Juolab, padės sutaupyti įsirengiant nuosavą elektrinę.

C- grupės laimėtojai:

1 - Darius Genevičius / Agneta Genevičienė

2 - Mindaugas Krasauskas / Aistė Starkutė

3 - Sonata D. / Edgaras D. (pilnų pavardžių skelbti nepanoro)

C grupės laimėtojai:

1 - Donatas Tarulis / Simona Vaičiukynaitė

2 - Diana Ličkuvienė/ Petras Ličkus

3 - Ginta Navaruckienė / Tomas Navaruckis

C+ grupės laimėtojai:

1 - Marius Linartas / Tatjana Linartė

2 - Karolis Bliūdžius / Agnė Bliūdžė

3 - Dainius Čeponis / Aleta Kazilionytė

B grupės laimėtojai:

1 - Rokas Marcinkevičius / Emilija Gedvilaitė

2 - Živilė Urbienė / Tomas Pocius

3 - Aleksandras Radiuš / Aistė Kėlaitė

Kovo pradžioje vykęs turnyras – jau antrasis „Saulės grąžos“ taurei laimėti. Visgi, saulės moduliai dovanojami pirmą kartą. „Rato“ padelio arenoje vykusiose varžybose dalyvavo 51 žaidėjų pora, kurią sudarė vyras ir moteris. Varžybas organizavo padelio klubas „Vilnius padel club A2”.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją