Projektus Islandijoje ir Švedijoje vykdanti lietuvių įmonė per pastaruosius 3 metus užaugo tris kartus. Šiuo metu įmonėje dirba 38 darbuotojai.

Pasak bendrovės, praėjusių metų šuolį lėmė nuoseklus įmonės strategijos įgyvendinimas, o šiais metais ji užsibrėžusi įsteigti naują padalinį ir 0,5 mln. Eur. investuoti į gamyklos plėtrą.

Dviejų didžiausios panašios apimties „Butinos“ projektų vertė gerokai viršijo 6 mln. Eur. Vienas jų – didelis logistikos centras sostinėje, kuriam bendrovė pagamino ir sumontavo 900 tonų metalo konstrukcijų, kitas – uždaras Hauka futbolo stadionas Islandijoje, į kurią per Klaipėdos uostą buvo nugabentos 600 tonų sveriančios didelių gabaritų konstrukcijos.

Įmonė taip pat suprojektavo ir pagamino konstrukcijas centrinio banko Reikjavike rekonstrukcijai, tarp išskirtinių projektų Lietuvoje – Metelių ir Veisiejų apžvalgos bokštai, Paupio Arka.

Įmonės „Butina“ komercijos vadovas Edmundas Beivydas sakė, kad praėjusių metų rezultatuose atsispindi 2021-2022 metais įdėtas darbas, nuoseklus įmonės strategijos įgyvendinimas ir eksporto didinimas.

„Prieš 4 metus atsinaujinus vadovų komandai ir atėjus naujajam įmonės vadovui Šarūnui Jokubaičiui, įvyko proveržis. Tuomet didžiausiu iššūkiu tapo „Butinos“ grįžimas į rinką, kadangi jau buvo pasibaigę visi užsakymai, o aplinkoje netgi buvo kalbama, kad įmonė nebevykdo veiklos. Visgi pradėjus taikyti naują požiūrį į klientą, gerinant paslaugų kokybę, rekonstruojant gamyklos infrastruktūrą, stiprinant komandą, įmonė sugebėjo atsispirti ir imtis vis didesnių projektų“, – pranešime sakė E. Beivydas.