Galbūt net nesusimąstėte, tačiau jūsų kūnas turi vėsinimo sistemą – prakaitavimą. Tai natūrali organizmo reakcija, skirta reguliuoti savo vidaus temperatūrą. Kai prakaitas išsiskiria ant odos, jis pašalina šilumos perteklių ir suteikia organizmui aušinimo poveikį. Šią funkcija galite suaktyvinti kelis kartus per dieną geriant šiltą vandenį arba arbatą. Geriausiai tiktų mėtų arbata, nes ji turi specialių vėsinimo savybių.

Dar vienas būdas išlaikyti kūną drėgnu ir sveiku – vanduo. Tam, kad organizmui nepradėtų trūkti drėgmės, per dieną rekomenduojama išgerti ne mažiau kaip po du litrus skysčio.
Geriamam vandeniui suteikite šiek tiek skonio. Vasarą gausu vaisių ir daržovių, taigi šviežiai supjaustytos braškės, įbertos uogos ir įmesti mėtų lapai suteiks gėrimui malonų skonį. Vienas geriausių receptų - į 1 litrą vandens įberkite puodelį mėgstamų uogų, šviežių mėtų lapelių bei viską pasaldinkite vienu šaukštu medaus. Tyras vanduo, antioksidacinės uogos bei žolelės atgaivins jus net ir pačią karščiausią vasaros dieną!

Ledo kubeliai dažnai dedami į gaiviuosius gėrimus, tačiau jie yra puikūs grožio pagalbininkai. Suteikite savo veido odai sveiko švytėjimo – patrinkite ledo kubeliu veidą, taip pagerinsite kraujotaką. Tai taip pat puikus būdas kovai su padidėjusiomis poromis. Tiesiog į minkštą skudurėlį įdėkite kelis ledo kubelius ir masažuokite. Tai ne tik sumažins poras, bet ir jų atsiradimą. Jeigu pastebėjote tamsius apskritimus bei po akimis, ledo kubelis praturtintas šviežiais agurkais užmaskuos šias problemas. Jūsų veidas atrodys gyviau, įgaus švytėjimo.

„Mėgaukitės šviežumu visą vasarą, kad ir kur būtumėte. Nepriklausomai nuo to, ar esate paplūdimyje, ar biure, visada rankinėje turėkite kelis grožio pagalbininkus, pirmas – dezodorantas. Ši priemonė švelniai puoselėja odą ir suteikia malonų gaivumo pojūtį. Antras – drėkinamasis kūno purškiklis. Puikiai drėkina išsausėjusią odą, suteikia elastingumo ir švytėjimo. Nepakeičiamas odos drėkiklis – alijošiaus gelis. Šio gelio pagalba efektyviai numalšinsite niežulį persikaitinus saulėje. Oda taps maloniai atvėsinta ir sudrėkinta. Puikiai tiks nuraminti bei atpalaiduoti ištinusias ir pavargusias kojas“, – sako „Douglas“ odos ekspertė Laima Kairienė.

Vasaros dienos eina į pabaigą, taigi naudokis kiekviena akimirka. Neleisk, kad odos problemos gadintų linksmus vakarus su draugais ar įsimintinas atostogas. Pasinaudok išvardintais patarimais ir pajusk vasaros gaivą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)