Kaip teigia įmonių grupė, tam įtakos turi nutolusių saulės elektrinių įteisinimas ir numatoma finansinė parama jų įrengimui.

Europos Sąjungos fondų paramą galės gauti ir nutolusių saulės elektrinių savininkai – 2020 metais numatyta skirti parama sieks 8 mln. eurų. Įvertinus tai, kad nutolusias saulės elektrines galės įsirengti žmonės, gyvenantys ne tik individualiuose namuose, bet ir
daugiabučiuose, o vidutinė elektrinių galia bus apie 3 kilovatus (kW) – kitų metų pabaigoje turėsime mažiausiai 10 tūkst. gaminančių vartotojų“, – pranešime teigia „Lietuvos energijos“ grupės įmonės „Lietuvos energijos tiekimo“ generalinis direktorius Darius Montvila.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, šių metų rugpjūtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, gaminančių vartotojų skaičius išaugo 2,6 karto – nuo 767 iki 1964. „Lietuvos energijos tiekimo“ duomenimis, per kitus 9 mėnesius saulės elektrines įsirengs dar 2894 gyventojai, kuriems šiemet liepą buvo patvirtinta parama saulės elektrinės įsirengimui.

„Lietuvos energijos tiekimas“ taip pat kuria internetinę platformą „Saulės parkai“, kuri, kaip teigiama, gyventojams suteiks galimybę įsigyti arba išsinuomoti dalį nutolusios saulės elektrinės neišeinant iš namų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)