„Šiuo metu jau turime pasiekę atsinaujinančioje energetikoje 2020 metų tikslus ir iki 2020 metų turėtume pasiekti apie 30 proc. dalį atsinaujinančios energetikos bendrajame energetikos išteklių balanse, o 2030-metams – apie pusę, o 2050 metais – 100 proc.“, – tarptautinėje konferencijoje Seime penktadienį pareiškė Ž. Vaičiūnas.

Ministras tikisi, kad kad naujų elektrinių, energiją gaminsiančių iš atsinaujinančių išteklių, pagausės, kai Seimas leis mažos galios – iki 5 kilovatų (kW) – jėgaines statyti be leidimų.

„Tai reiškia, kad visiems vartotojams sumažės biurokratinė našta, leidimų nereikės, yra tik sutarčių sudarymas su ESO“, – kalbėjo ministras.

Ž. Vaičiūnas prognozuoja, kad saulės elektrinę įsirengti bus galima per 20 dienų.

Anot jo, dabar Lietuvoje yra apie 1,5 tūkst. energiją iš atsinaujinančių išteklių gaminančių vartotojų.

„Nuo lapkričio, iki dabar – tai yra tuo tamsiuoju metu kiekvieną mėnesį atsiranda po 100 naujų gaminančių vartotojų“, – pranešė ministras

Lietuva yra numačiusi pasiekti, kad iki 2020 metų suvartojamos elektros, pagamintos iš atsinaujinančių išteklių, dalį padidinti ne mažiau kaip iki 20 proc., centralizuotos šilumos – iki 60 proc., namų ūkiuose – iki 80 proc., o transporto sektoriuje – iki 10 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)