Kaip rašoma pranešime spaudai, pokyčių sulaukti bus galima jau pirmoje 2019 m. pusėje – ekologiškai tvaresnių medžiagų pakuotės bus kuriamos visai produkcijai: pradedant mobiliaisiais telefonais, planšetėmis ir baigiant namų buitinės technikos prietaisais.

„Į aplinkosaugos problemas „Samsung“ žiūri rimtai, tad vis aktyviau ieškome sprendimų, kurie leistų dar labiau saugoti ir tausoti gamtą. Norime, kad mūsų produktų įpakavimai prisidėtų prie mažesnio aplinkos teršimo, todėl atsisakome plastiko pakuočių. Net jei šis sprendimas pareikalaus didesnių gamybos išlaidų, mums svarbiausi išlieka vartotojai ir aplinka, kurioje gyvename“, – sako „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

Siekdama pakeisti produktų pakuotes ekologiškesnėmis, bendrovė subūrė komandą, kuri rūpinsis naujų pakuočių kūrimu ir jų kokybės kontrole. „Samsung“ atsisakys ne tik plastiko pakuočių, bet ir koreguos telefonų įkroviklių dizainą – blizgančią jų išorę bus pakeista mažiau taršiu matiniu paviršiumi.

Bendrovė sako, kad jos planuose taip pat yra tikslas atsisakyti iš plastiko pagamintų išmaniųjų telefonų apsauginių plėvelių, o vietoje plastikinių maišų, skirtų apsaugoti televizorių, skalbimo mašinų, šaldytuvų ir kitų buitinių prietaisų paviršius, naudos maišus iš perdirbtų medžiagų ir bioplastiko.

Remdamiesi įmonės žiedinės ekonomikos politika, „Samsung“ jau parengė planą, kuriame numatytos užduotys, padėsiančios mažinti plastiko vartojimą ir žalą gamtai. Tarp jų – siekis naudoti tik miškininkystės standartus atitinkančias popierines pakavimo medžiagas, taip pat iki 2030 m. panaudoti 500 tūkst. tonų perdirbtų plastikų ir surinkti 7,5 mln. tonų išmestų produktų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)