Šį parką sudarys 32 saulės jėgainės. Šiuo metu 29 būsimo parko saulės jėgainės jau gavo viešajį finansavimą, kuris siekia beveik 1,8 mlrd. JAV dolerių. Pasak „New and Renewable Energy Authority (NREA)“ visas „Benban Solar Park“ kainuos 3,5–4 milijardus dolerių.

Pastačius šias 29 saulės jėgaines parko galia sieks 1,5 GW. Planuojama, kad pilnai parkas bus įrengtas iki 2019 metų, o įrengtoji elektros galia sieks ne mažiau kaip 1,65 GW.

Suformuotas 41 sklypas, kurių plotas yra nuo 0,3 iki 1 kv. kilometrų. Iš viso bendras parko plotas siekia 37,2 kv. kilometrus – tai daugiau nei visas Druskininkų miesto plotas – 24 kv. kilometrai. Šiuose sklypuose vienu metu saulės jėgaines stato skirtingos įmonės.

Šiaurės Sacharos dykumos rytinis regionas yra gerai žinomas dėl savo puikių saulės spinduliuotės rodiklių. Jie yra geresni net už JAV ir Meksikos vakaruose esančioje dykumoje fiksuojamus rodiklius ir tik truputį atsilieka nuo Čilės dykumos aukštumose fiksuojamų rodiklių, kurie yra patys geriausi visame pasaulyje.

Šiam projektui nenumatyta jokių papildomų finansinių paskatų. Visgi, bus užtikrinta 25-erių metų sutartis, pagal kurią elektros energijos supirkimo kaina nebus mažesnė nei 7,8 ct/kWh. Ją supirks valstybinė Egipto Elektros energijos perdavimo bendrovė (EETC). Elektros supirkimo kaina bus susieta su JAV dolerio verte.

Egipto oficialūs atstovai mano, kad iki 2022 metų Egiptas gali pasigaminti 20 proc. sau reikalingos energijos iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Potencialas yra beribis. Dėl spartaus Egipto gyventojų skaičiaus didėjimo mums reikia didelių investicijų į infrastruktūrą, kurių vyriausybė savarankiškai negali sau leisti. Štai kodėl mums reikia privataus sektoriaus investicijų“, – sako valstybės vadovaujamos EETC privataus sektoriaus vadovė Lamya Youssef.