Frankfurte vykstančios tarptautinės automobilių parodos kuluaruose kalbėjęs „Volkswagen“ vadovas Matthiasas Muelleris (Matijasas Miuleris) sakė, kad jo bendrovė yra gerai įsitvirtinusi, kad pasinaudoti Kinijos aplinkosaugos politika.

„Jeigu bus priimtas sprendimas, mes būsime labai gerai pasiruošę 2018 metais“, – Japonijos verslo dienraščiui „Nikkei“ sakė jis. Kalbėdamas apie bendrą įmonę su Kinijos automobilių gamintoja JAC jis sakė, kad „mes turėsime produktų, kurie atitiks politinius reikalavimus“.

Kinija – didžiausia pasaulyje automobilių rinka – svarsto galimybę uždrausti iškastiniu kuru varomus automobilius, kad būtų sumažinta didmiesčius dusinanti oro tarša.

Anot M. Muellerio, jo kompanija planuoja iki 2025 metų visame pasaulyje parduoti tris milijonus elektromobilių, iš kurių pusė teks Kinijai. Elektromobiliai, kaip prognozuoja, sudarys ketvirtadalį visų „Volkswagen“ iki 2025 metų parduotų automobilių.

„Volkswagen“ vadovas taip pat sakė, kad kompanija turi tikslą iki 2030 metų „elektrifikuoti visus automobilius“. Šiuo metu grupei – be pačio prekės ženklo „Volkswagen“ – priklauso tokie prekių ženklai, kaip „Seat“, „Škoda“, „Audi“, „Bentley“ ir „Lamborghini“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)