Apie tai bendrovės vadovai antradienį kalbėjosi su energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu.
„Kalbėta apie investicijas ir konkrečiai galimybes investuoti į elektromobilių infrastruktūros plėtrą. Tokį projektą bendrovė dabar įgyvendina Hanoveryje.

Bendrovė domisi, galbūt galėtų toks būti projektas įgyvendinamas ir Vilniuje“, - BNS teigė ministro atstovė Aurelija Vernickaitė.

Pasak jos, ministerijos nuomone, toks projektas būtų įmanomas, mat atitinka energetikos strategiją.
„Toks projektas gali būti svarstomas, kadangi ir Nacionalinės energetikos nepriklausomybės strategijos projekte numatyta, kad turi būti didinama AEI dalis transporte ir pereinama prie mažiau taršaus transporto“, - tikino A. Vernickaitė.

Pati „Danpower“ pranešė, kad su ministru aptarė galimų investicijų planus Lietuvoje. Pasak Vokietijos bendrovės, ji planuoja Baltijos šalyse investuoti dar iki 200 mln. eurų, o šiuo metu yra investavusi apie 100 mln. eurų.

„Esame strateginis investuotojas, todėl mums svarbu matyti aiškią šalies valdžios viziją ir jausti skaidrų dialogą. Sveikiname ir palaikome šiuo metu atnaujinamą Lietuvos energetikos strategiją, kurioje didelis vaidmuo numatytas atsinaujinančių išteklių energetikai“, - pranešime teigė „Danpower“ finansų direktorius Burkhardas Vogelis.

Anot pranešimo, bendrovė taip pat priminė, jog neišspręstas skatinamųjų elektros tarifų klausimas dėl biokuro jėgainės Kaune. Bendrovės valdoma „SSPC-Taika“ 2013 metais laimėjo 5 megavatų elektros skatinimo kvotų aukcioną - tuomet valstybė bendrovei įsipareigojo 12 metų iš jos elektrą supirkti po 9,7 cento už kilovatvalandę. Tačiau vėliau šis tarifas panaikintas.

84,9 proc. „Danpower“ akcijų priklauso Hanoverio savivaldybės komunalinių paslaugų įmonei „Stadtwerke Hannover“, dirbančiai su prekės ženklu „Enercity“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)