Neseniai nuo koronaviruso pasveikusi karalienė Elžbieta II taip pat tikėjosi dalyvauti dalyvauti renginyje, tačiau, aptarusi susitarimus su Karališkosios šeimos nariais, paprašė sūnaus princo Charleso jai atstovauti.

Didelio atgarsio sulaukusiame renginyje 40 metų Kembridžo hercogienė Sandraugos dienos pamaldose Vestminsterio abatijoje atrodė išties karališkai.

Kate, pasirinkdama šios svarbios dienos įvaizdį, ir vėl parodė savo paramą Ukrainai – ji ne tik vilkėjo karališkosios – mėlynos spalvos drabužius, bet ir neatsitiktinai pasirinko aksesuarus.

Kembridžo hercogienė vilkėjo pagal užsakymą pasiūtą mėlyną dizainerės Catherine Walker ryškaus silueto paltą – suknelę, avėjo mėlynus Ruperto Sandersono aukštakulnius, garsenybės galvą puošė „Lock & Co“ skrybėlė.

Savo įvaizdį hercogienė papildė safyro papuošalų rinkiniu, kuris kadaise priklausė princesei Dianai. Kate segėjo tuos pačius papuošalus, kai su princu Williamu 2020 m. spalį pasveikino Ukrainos prezidentą Zelenskį ir jo žmoną Oleną Bakingamo rūmuose.

39 metų princas Williamas ryšėjo mėlynu kaklaraiščiu, kuris papildė jo žmonos ansamblį.

Praėjusią savaitę Kate ir Williamas lankėsi Ukrainos kultūros centre

Kembridžo hercogas ir hercogienė praėjusį trečiadienį, kovo 9 d., lankėsi Ukrainos kultūros centre Londone, kur susitiko su ukrainiečių bendruomenės nariais bei savanoriais ir iš pirmų lūpų išgirdo apie tai, kaip ši bendruomenė remia labiausiai pažeidžiamus žmones, rašo hellomagazine.com

Hercogienė pabrėžė savo paramą Ukrainai, pasipuošdama ženkleliu, kuriame pavaizduota širdelė ir šalies vėliavos spalvos. Kate taip pat vilkėjo jaukų mėlynos spalvos „McQueen“ megztinį.

Karališkieji asmenys per šį susitikimą taip pat išgirdo apie iššūkius, su kuriais susiduria šis centras, siekdamas surinkti ir perduoti žmonių aukas ten, kur to labiausiai reikia.

Karališkieji asmenys atvežė savanoriams naminių skanėstų. Princas Williamas savanoriams sakė, kad galvoja apie Ukrainą, jos žmones, kad jų kartai labai svetima matyti tokius karo veiksmus Europoje, pridurdamas, kad nori kuo daugiau padėti.

Būsimasis karalius taip pat atskleidė, kaip jų vyresni vaikai aštuonerių George'as ir šešerių Charlotte klausinėja apie besitęsiantį karą. „Mūsų vaikai grįžta namo ir klausinėja visko apie tai, – sakė Williamas, – Akivaizdu, kad jie apie tai kalba su draugais mokykloje“.

Kembridžo hercogų pora taip pat susitiko su DEC (aut. past. Disasters Emergency Committee“ generaliniu direktoriumi Salehu Saeedu, kuris kalbėjo apie Ukrainos humanitarinį kreipimąsi ir apie tai, kaip geriausiai JK visuomenė gali toliau remti Ukrainą.

Williamas ir Kate paaukojo DEC apeliacijai, kuri dėl britų visuomenės dosnumo sugebėjo surinkti daugiau nei 120 milijonų svarų sterlingų labdaros organizacijoms, dirbančioms vietoje. Šis finansavimas padės paremti ukrainiečius visoje Europoje.

Karališkieji asmenys, kurie yra dideli psichinės sveikatos šalininkai, per savo labdaros fondą taip pat pasiūlė pagalbą vaikams ir jaunimui, kenčiantiems nuo psichikos sveikatos problemų ir traumų dėl karo.

Tai nebuvo pirmas kartas, kai Kembridžo hercogas ir hercogiene parodė savo paramą Ukrainai. Netrukus po Rusijos invazijos karališkoji šeima per asmeninę „Twitter“ paskyrą parašė: „2020 m. spalį turėjome privilegiją susitikti su prezidentu Zelenskiu ir pirmąja ponia, kad sužinotume apie jų viltį ir optimizmą dėl Ukrainos ateities. Šiandien mes esame kartu su prezidentu ir visais Ukrainos žmonės drąsiai kovoja už ateitį. W & C."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės