Susipažinome per bendrą draugę prieš 8 metus ir tapome tokios artimos, jog pasiryžome net įsigyti sodybą kartu", – pasakojo Laura.

Laura – laisvai samdoma renginių organizatorė. Užsiima įvairia veikla: savanoriavimu, kūryba, daug keliauja po pasaulį. Agnė dirba viename iš Lietuvos augančių startuolių, taip pat dažniausiai nuotoliniu būdu. Laisvalaikiu žaidžia tinklinį. Pasak merginų, jas nusipirkti sodybą paskatino draugų pavyzdys.

„Praeitų metų pavasarį netikėtai pasikalbėjus prie arbatos puodelio paaiškėjo, kad norime to pačio – sodybos, kur galėtume leisti ne tik laisvalaikį, bet ir darbo dienas, kadangi dirbame dažniausiai iš namų, o vasara artėjo ir nesinorėjo pagalvoti, kad visą laiką teks praleisti bute. Labai norėjosi vietos šalia gamtos ir ramybės nuo miesto triukšmo. Mūsų inspiracija buvo artimi draugai, kurie jau kelis metus turi sodybą. Dažnai ten lankydavomės ir vis pasvajodavome, kaip smagu būtų būti kaimynėmis", – pasakojo merginos.

Merginos patirtimi dalinasi ir socialiniuose tinkluose, savo instagramo puslapyje jos pasakoja apie savo patirtis, buitį bei darbus. Nors Agnė ir Laura nėra nuolatinės trobelės gyventojos, jos stengiasi apsilankyti joje kuo dažniau, daromi įvairūs tobulinimo darbai ir planuojamos idėjos ateityje.

Mes negyvename ten nuolatos, vasarą ten leidžiame kiek įmanoma maksimaliai laiko, o žiemą dažniausiai savaitgaliais apsilankome. Vis dar esame įsikūrimo procese, tai darbų ant kiekvieno kampo. Kadangi sodybą pirkome su visais daiktais, tai bent porą mėnesių tiesiog tvarkėme, rūšiavome, dalinome daiktus. Tuomet pirmas tikslas buvo įsirengti sau miegamuosius kambarius, kad turėtume savo poilsio erdves. Tai praktiškai visus darbus darėme pačios: tinkavome, dažėme, šlifavome grindis, lakavome. Pats procesas mums labai smagus ir mokomės labai daug naujų dalykų. Tai nuobodžiauti nėra kada. Na, o kai norisi pailsėti, tai mėgaujamės pasivaikščiojimais gamtoje ir pasiplaukiojimais ežere, skaitymu ar net eiliniais darbais lauke.

Praeitą vasarą nieko nesodinome praktiškai, tik keletą gėlių, o šiemet jau planuojame turėti ne tik didesnį gėlyną, bet jau ir bandysime išmokti turėti savo daržą. Labai norisi savų užaugintų daržovių", – pasakojo Agnė ir Laura.

Trobelė – žaidimų aikštelė

Merginos taip pat pasidalino, jog yra labai patenkintos savo idėja, nes ši sodyba joms yra atgaiva ir laimė, kuri pakeičia jų vidinę būseną.

Mus džiugina kiekviena diena ten ir labai džiaugiamės, kad taip viskas susiklostė. Labai esame pasiilgusios gamtos, ten visai kitoks ritmas, poilsis, tikra ramybė. Kai abi dirbame protinius darbus, tai net ir tas rankas į žemę taip gera įkišti. Kažką pasodinti, patvarkyti, kurti. Tai mums kaip kūrybinis projektas ar žaidimų aikštelė, kur nėra taisyklių, kaip tai turi atrodyti. Detalė po detalės kuriame savo poilsio oazę".

Agnė ir Laura priduria, kad pastebi tendenciją, jog vis daugiau žmonių stengiasi atsisukti į gamtą ir kiek ramesnį gyvenimo būdą.

Ne išimtis ir mes. Na, tiesa pasakius, nėra kartais lengva tam tikrus darbus daryti, ypač kai esame dvi merginos, bet mes į tai žiūrime labai paprastai. Kai nenorime nedirbame, kai norime, tai per dieną padarome tiek, kiek savaitę darytume. Iššūkiai galbūt yra informacijos gausoje, visi skirtingai patarinėja ir gaunasi, kad nežinai, kaip teisingiau daryti. Tuomet mes tiesiog nutariame daryti savaip ir padarome, dažniausiai viskas pavyksta, o jei nepavyksta, tai vadiname menu", – šypsosi Agnė ir Laura.

Merginos pasidalino, jog su savo kaimynais sutaria labai gerai, jie taip pat paslaugiai padeda merginoms nudirbti įvairius darbus.

Aišku, mes turime tik kelis kaimynus, nes kaimelis yra labai labai mažas – vos kelios sodybos. Bet jie visada garsiai pasidžiaugia, kai mes būnam, sako va, diena gražesnė, kai jūs atvažiuojate".

Ir dar įdomus faktas, jog nuo tų mūsų draugų sodybos mes nutolę tik 12 km, tad esame beveik kaimynai. Ir apžiūrėjome gyvai tik vieną sodybą, tiesiog pamačius skelbimą supratome, kad norime nuvažiuoti ir apžiūrėti. Viskas patiko, kaina, vieta, sąlygos, tad per 13 dienų nuo apžiūros nusipirkome savo sodybą su 42 arų sklypu", – pasakojo merginos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją