Svarbu patikrinti oro filtrus

Kaip teigia DELFI kalbinti automobilių specialistai, valyti iš vidaus aprasojusių langų neverta, nes netrukus reikės vėl tą patį daryti. Į mašinos stiklą pučiamas oras turėtų labai greitai nuo jo pašalinti drėgmę, tačiau jei tai neveikia, reikia spręsti problemą.

Viename Vilniaus autoservise dirbantis mechanikas Juozas duoda patarimų, ką reikėtų daryti, jei automobilio langai nuolat rasoja. Jo teigimu, visų pirma reikia patikrinti, ar netyčia neįjungta vidaus oro cirkuliacijos funkcija. Tokiu atveju net ir salone sėdinčių keleivių iškvepiamas oras didina drėgmės lygį ir ji nusėda ant mašinos stiklų.

Pašnekovas sako, kad esant aprasojusiems langams verta įjungti ir kondicionierių. „Tikrai žinau, kad nemažai naujų mašinų ventiliacinės sistemos yra taip sukonstruotos, kad normaliai veikia tik tada, kai įjungtas kondicionierius“, - aiškino specialistas.

Taip pat, anot jo, labai svarbu nuolat keisti salono oro filtrus. „Jeigu įjungtos orapūtės, ventiliatorius gerai veikia, bet stiklai rasoja ir toliau, būtinai reikia patikrinti salono filtro būklę. Jį reikia keisti ganėtinai dažnai, nes jis linkęs dažnai užsikimšti. Kartais tai nutinka net per kelis mėnesius. Tai yra viena iš dažniausių priežasčių, kodėl rasoja automobilio langai“, - kalbėjo vyras.

Be to, nepatingėkite pakelti variklio dangtį ir pažiūrėti, ar nukritę nuo medžių lapai neužkimšo jūsų automobilio vandens nutekėjimo drenažo angų. Jos yra po priekiniu automobilio stiklu ir jas saugo plastikinės grotelės.

Vis dėlto daug lemia ir švara. Pašnekovas sako, kad verta kartas nuo karto iš vidaus švariai nuvalyti stiklus. Ypač tai aktualu rūkantiems žmonėms, nes jei mašinoje rūkoma, ant stiklų kaupiasi apnašos, prie kurių limpa drėgmė.

Po kilimėliais verta patiesti senų laikraščių

Šiauliuose veikiančio autoserviso darbuotojas Mindaugas DELFI sakė, kad aprasoję automobilio stiklai nėra nieko keisto. Tai tik nusėdusi oro drėgmė. Ir tam įtakos turi ne tik vėsūs ir lietingi orai, bet ir šlapi vairuotojo drabužiai bei batai. Susikaupusi drėgmė pradeda garuoti ir nusėda ant mašinos stiklų. O taip pat nereikia pamiršti ir iškvėpiamo oro, kuriame taip pat yra drėgmės.

Kad automobilyje besikaupianti drėgmė nesukeltų problemų, automobilių meistras davė labai paprastą patarimą. „Nuskambės keistai, bet norint įveikti drėgmę automobilyje galima naudoti ir laikraščius. Išbandytas būdas: po automobilių kilimėliais patieskite senų laikraščių. Tai yra tikrai efektyvu. Laikraščiai sugeria drėgmę“, - tikino pašnekovas.

Jeigu niekaip nepavyksta sustabdyti langų rasojimo, patikrinkite salono kilimėlius. Jei jie drėgni, tikrai problemos neišvengsite. Anot Mindaugo, geriausia žiemą naudoti guminius kilimėlius, nes jie neperšlampa.

Ir čia pat jis paminėjo, ką dar reikia padaryti norint, kad automobilyje susikauptų mažiau drėgmės. Tai – stropi mašinos durelių ir bagažinės tarpinių patikra. Tai svarbu, kadangi per jas drėgmė gali skverbtis į automobilį.

Be to, labai naudinga automobilį išvėdinti. Jeigu laikote savo mašiną sausame garaže, nakčiai palikite šiek tiek pravirus automobilio stiklus. Taip mašinoje bus mažiau drėgmės.

Galiausiai parduotuvėse galite nusipirkti ir cheminių priemonių. Mindaugas sako, kad jos yra ganėtinai veiksmingos. „Žinoma, yra ir specialių purškiklių, kurie apsaugo nuo drėgmės. Pirmiausia nuvalykite automobilio stiklus, apipurkškite juos parduotuvėje nusipirkta priemone ir nuvalykite sausa servetėle. Po šios procedūros stiklai neturėtų rasoti“, - teigė Mindaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)