Dažniausiai automobilių savininkų padangų laikymo vietos yra šios: garažai, palėpės, sandėliai, namų balkonai. Specialistų teigimu, nepakanka rasti laisvą vietą joms padėti – ypač svarbu, kokiomis sąlygomis jos ten bus laikomos.

„Padangoms kenkia tiesioginiai saulės spinduliai, lietus, drėgmė, nes šios aplinkybės gadina padangas, jų gumą“, – pasakojo specializuotos automobilių padangų ir ratlankių prekybos kompanijos „Melga“ prekybos direktorius Paulius Samėnas.

Vyras tikino, kad ypač atsargūs turėtų būti tie, kurie jas sandėliuoja balkone. Jame dėl saulės spindulių ir kitų dirgiklių galimas gaisras. Patartina padangas laikyti tamsiose patalpose, kur temperatūra yra apie dešimt laipsnių šilumos. Tiesa, nemažiau svarbu, kaip jos yra padėtos.

„Padangas be ratlankių padėkite statmenai, o jei padangos su ratlankiais – dėkite gulsčiai, visu plotu“, – patarė specialistas.

Šis metodas padės išvengti padangų deformavimosi, kuris galimas ir tuo atveju, jeigu ant jų bus padėti kiti daiktai. Toks neapgalvotas elgesys gali padaryti žalą, dėl kurios padangos nebebus tinkamos eksploatuoti.

Autoservisų tinklo „Kemi“ vadovas Raimondas Kriaučiūnas patarė, kad padangas laikantys namuose turėtų atkreipti dėmesį į jų supakavimą. Tai svarbu norint jas apsaugoti nuo kontaktų su aplinka.

„Pakeitę padangas klientams visada jas grąžiname supakavę specialiuose maišuose, kurie apsaugo nuo gumai kenkiančių dirgiklių, tad tą rekomenduojame ir kitiems“, – teigė R. Kriaučiūnas.

Nenori smarvės

DELFI kalbinti ekspertai teigė, kad servisų teikiama padangų sandėliavimo paslauga naudojasi vis daugiau vairuotojų, kurie nenori padangų smarvės namie. Tokią tendenciją pastebėjo ir Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis.

„Servisuose yra puikiai tam tinkamos sąlygos, jų patalpos yra ventiliuojamos, negauna tiesioginių spindulių ir padangos yra sudėtos pagal rekomendacijas, o patys vairuotojai, laikydami jas balkone ar kitur tikrai neturi nei noro, nei laiko tą daryti“, – teigė vedėjas.

Būtina paminėti, kad ši paslauga yra mokama, tačiau tai, pasak V. Pumpučio, yra patogu, nes vairuotojo padangomis yra tinkamai pasirūpinama.

Kainos už šią paslaugą priklauso nuo to, kokio automobilio padangas ketinama sandėliuoti. Pasak „Melgos“ atstovo P. Samėno, lengvojo automobilio padangų laikymas jų servise kainuoja nuo 20 eurų. Visureigių savininkams už gerokai didesnius ratus tenka pakloti dvigubai daugiau – 44 eurus.

„Tačiau tą pusmetį, tą sezoną iki kol vėl reikia keisti padangas, klientai gali būti ramūs, kad jomis bus pasirūpinta ir tai neapkraus jų namų erdvės“, – sakė „Melgos“ atstovas. Pasak ekspertų, viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl vairuotojai pageidauja šios paslaugos yra būtent ta, kad automobilių savininkai tiesiog neturi tinkamos vietos laikyti padangoms.

Tiesa,servisų atstovai pastebėjo tam tikrus vairuotojų įpročius. Vienas jų – automobilių savininkai skuba keisti ir pristatyti padangas sandėliavimui rudenį, artėjant žiemai, nerimaudami dėl iškritusio sniego ar pirmojo ledo. Pavasarį, lepinant pirmiesiems saulės spinduliams, jie kurį laiką dar delsia ir į servisus atvyksta gerokai vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)