Vilnietis Tomas Rukauskas pastebėjo, kad vis daugiau vairuotojų padangų garažų meistrų paslaugas keičia planuotais apsilankymais servisuose.

„Būtent dėl tos priežasties mažieji padangų keitimo centrai neleidžia sau didinti kainų, o kartais būtent padangų keitimo karštinės metu pasiūlo dar geresnes kainas“, – DELFI pasakojo pašnekovas.

Vyro nuomone, toks vairuotojų pasirinkimas yra sveikintinas. „Rodos, padangą pakeisti nėra sudėtingas darbas, tačiau pasitaiko daug atvejų, kai reikia specialisto, o ne kopūstą ant galvos nešiojančio jaunuolio. Be to, didesniuose servisuose keičiant padangas specialistai apžiūri važiuoklę, stabdžių būklę ir kitas smulkmenas“, – apie servisų privalumus kalbėjo T. Rukauskas.

Vilnietis prisiminė dar vieną servisų privalumą: jie siūlo padangų saugojimo paslaugą, kuri butuose gyvenantiems vairuotojams labai pravarti. Šįmet pašnekovui padangų montavimas atsiėjo 25 eurus.
„Mano nuomone, atsiradus eurui, šios paslaugos kaina nepasikeitė“, – pasakojo T. Rukauskas.

Taiko nuolaidą

Vilnietis Povilas Žarnauskas šiemet padangų montavimu pasirūpino iš anksto, gaudamas šiai paslaugai 30 procentų nuolaidą.

„Esu girdėjęs, kad jei tai darai ne paskutinėmis dienomis, už montavimo paslaugas sumokėsi pigiau ir nereikės laukti eilėje“, – DELFI pasakojo pašnekovas.

Vyras minėjo, kad jo automobilio padangos buvo montuojamos viename iš Utenos servisų. Už minėtą paslaugą P. Žarnauskas mokėjo 15 eurų. Prisimindamas praeitus metus, vilnietis nepastebėjo didelių kainų skirtumų.

„Žinoma, svarbu, kokiame servise montuos padangas ir kada tai bus atliekama, jei paskutinėmis dienomis, tai servisų darbuotojai ir pakelia kainas“, – teigė vyras.

Kainų nekeitė, bet jaučia spaudimą

Automobilių padangomis ir ratlankiais prekiaujančios bendrovės „Melga“ prekybos direktorius Paulius Samėnas pasakojo, kad padangų montavimo kainos nekito jau trejus metus.

„Nenorime prarasti savo lojalių klientų ir nesiekiame pasipelnyti dėl pakitusios valiutos mūsų šalyje, kainos yra tokios pačios jau trečius metus“, – teigė P. Samėnas.

Vyro nuomone, lojalūs klientai visada vertina kokybę ir į tą kainą įtrauktas papildomas paslaugas.

Bendrovės „Kemi“ vadovo Raimondo Kriaučiūno teigimu, jų servisuose akcijos ar nuolaidos nėra taikomos.

„Mūsų servisuose montavimas standartinių padangų atsieina 25 eurus, kaina tikrai nekito. Tačiau, pastebiu, kad kiti servisai mažina kainas, nes jaučia garažų meistrų spaudimą. Konkurencija daro savo, pavyzdžiui, pas juos montavimas tekainuoja 12 eurų“, – teigė R. Kriaučiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)