Viena jų - išsinuomoti. Tiesa, net ir tokiu atveju diena su superautomobiliu gali kainuoti nepigiai - net ir 4000 Lt. DELFI domisi, kas yra pagrindiniai egzotiškų automobilių nuomininkai.

Brangius automobilius renkasi užsieniečiai

Automobilių nuomos įmonė „Makina” turi ką pasiūlyti prabangos mylėtojams. Ko gero, brangiausios įmonės siūlomos mašinos - „Ferrari”, „Maserati” ar „Bentley”. Tačiau kiek visa tai kainuoja?

Įmonės vadovas Dmitrijus Lipčenko tikino, kad kaina sutartinė: ją lemia kliento poreikiai, automobilio nuomos terminas ir pan. Vis dėlto jis atskleidė, kad dažniausiai prabangių automobilių nuomos kaina parai siekia 4000, paprastesnių – 300 litų.

Jo manymu, brangias sportines mašinas dažniausiai renkasi užsieniečiai. Taip pat D. Lipčenko pripažino, kad gerokai dažniau išnuomojamos ne pačios prabangiausios, bet paprastesnės mašinos, kurios įkandamos didesnei daliai žmonių.

„Ne visi ryžtasi išleisti kelis tūkstančius nuomai. Todėl dažniausiai renkamasi šiek tiek paprastesnes mašinas. Apskritai, maždaug 40 proc. mūsų klientų sudaro užsieniečiai. Jie renkasi brangesnius automobilius. Ir dažniausiai mašinas jie nuomoja su vairuotojais”, - aiškino įmonės vadovas.

Jauniausiam klientui – 32-eji

Pasidomėjus, kas dar be užsieniečių nuomojasi prabangias mašinas, pašnekovas teigė, kad nemaža dalis klientų – vestuvinių ir kitų renginių organizatoriai. Taip pat tokias mašinas nuomojasi prabangūs viešbučiai ir netgi kelios ministerijos, kurioms to reikia svečių priėmimui.

Tačiau prabangius automobilius nuomojasi ne tik įmonės, bet ir privatūs asmenys. „Dažniausiai nuomojasi tie, kurie gyvena ir dirba užsienyje. Kai jie grįžta, nori prabangiai važinėti. Prabangūs automobiliai dažniausiai išnuomojami savaitgalio pramogoms. Taip pat pastebime, kad dažnesni klientai yra vyrai”, - aiškino D. Lipčenko.

Kadangi automobiliai brangūs, jauniems žmonėms jie neprieinami. Įmonės „Makina” vadovas teigė, kad mašinos nuomojamos vairuotojams nuo 25 metų. Tačiau tokie jauni žmonės vairuoti prabangių mašinų ir nesiveržia. Jauniausiam klientui buvo 32-eji.

Juolab, kad ir pats užstatas nėra jau toks mažas. Jis priklauso nuo automobilio vertės. Didžiausias užstatas siekia 10 tūkst. litų.

D. Lipčenko paaiškino, kad minimalus nuomos terminas – dvi valandos. O kiek galima automobilį naudoti ilgiausiai, nėra apibrėžta.

Dažniausi klientai – turtingi emigrantai

Kita automobilių nuomos įmonė, prašiusi neatskleisti jos pavadinimo, taip pat teigė, kad kur kas dažniau išnuomojami pigesni automobiliai. Jos atstovai aiškino, kad sportinės mašinos dažniausiai išsinuomojamos norint paįvairinti savaitgalį.

„Dažniausiai žmonės renkasi tuos automobilius, kurių nuoma parai neviršija 500 litų. Ir už tokią kainą yra ką išsirinkti. O sportinius automobilius lietuviai renkasi rečiau. Tiesa, jų dažnai pageidauja laikinai į Lietuvą sugrįžę emigrantai. Jie užsienyje užsidirba pinigų ir grįžę nori prabangiai pagyventi”, - kalbėjo automobilių nuomos įmonės vadovas.

Jo teigimu, paprastai žmonės išsinuomotus automobilius saugo ir atvejų, kad mašina būtų grąžinama apgadinta, pasitaiko labai retai.

Paprašius charakterizuoti klientus, verslininkas teigė, kad dažniausi nuomininkai - pasiturintys žmonės. „Matome, kad dažniausiai prabangias mašinas nuomojasi 35 – 50 metų vyrai. Taip pat pastebime, kad dažniausiai jie būna verslininkai”, - kalbėjo įmonės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)