Šis sąrašas sudarytas pagal tai, kiek registruotų automobilių tenka tūkstančiui gyventojų. Taigi, labiausiai automobilizuotas pasaulyje miestas, kuriame tūkstančiui žmonių tenka net 659 automobiliai yra Graikijos sostinė Atėnai. Antroje vietoje, atsilikusi vos dviem automobiliais yra Italijos sostinė Roma, trečioje, Šiaurės Amerikos miestas Majamis – 642 mašinos. Toliau – San Franciskas, Hiustonas ir Melburnas.

O štai septintoje vietoje mūsų laukia didysis siurprizas. Praėjusių metų duomenimis 618 automobilių tūkstančiui gyventojų atitenka Lietuvos sostinei Vilniui.

Pagal šį sąrašą Varšuva yra tik tryliktoje vietoje, Talinas tik 35-as, Ryga – vos 72-a, o Vilnius pralenkė net Paryžių ir Londoną, kurie dalijasi 50-ą vietą, Maskva vos 65-a.

Kodėl? Greičiausiai dėl galybės registruotų, tačiau nenaudojamų „lavonėlių“, kurie tiesiog nebuvo išregistruoti. Turbūt nuo šių metų liepos pasikeitus automobilių registravimo tvarkai ir automatiškai išregistruojant neatvažiuojančius į techninę apžiūrą ar neapdraustus automobilius, ši statistika gerokai sumažės.

Anot specialistų, šiuo metu registruotų ir realiai važiuojančių automobilių skaičiai skiriasi maždaug ketvirtadaliu, tad atėmus maždaug 25 procentus automobilių, Vilnius atsidurtų maždaug 33-ioje vietoje. Bet kokiu atveju Vilnius vis dar išliktų aukščiau mūsų kaimynų – Talino ir Rygos.

Laida „Piko minutės“ transliuojama pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.