Britanijoje kai kurie prašmatnių automobilių vairuotojai per metus remontui išleidžia beveik 500 svarų sterlingų, o biudžetinius automobilius vairuojantieji sugeba išsiversti ir su 13 svarų.

Šiuos duomenis „Which?“ atskleidė išanalizavę 57 000 vairuotojų pateiktą informaciją. Organizacija automobilių savininkų klausė, kiek jie per paskutinius 12 mėnesių išleido automobilio remontui.

Tarp didžiausių išlaidūnų minimi senesnių nei 3 metai „Land Rover Discovery 3“ šeimininkai, kuriems per metus automobilio remontui tenka atseikėti vidutiniškai po 478 svarus (1937 Lt). Ši suma yra 37 kartus didesnė už „Kia Picanto“ vairuotojų remonto sąskaitas, kurios vidutiniškai būna 13 svarų (52 Lt).

Dauguma automobilių gamintojų savo modeliams suteikia garantiją ir užtikrina, kad pirmaisiais naudojimo metais jie nepatirs išlaidų remontui. Tačiau lyg tyčia pasibaigus garantijai automobiliai ima streikuoti, rašo telegraph.co.uk.

„Which?“ teigimu, tarp daugiausiai mokančių už remontą yra ir „Volkswagen Touareg“ savininkai (vidutiniškai per metus išleidžia 428 svarus/1734 Lt).

Tyrimas atskleidė, kad senesnių nei 3 metai automobilių šeimininkai dažniausiai remontuoja pakabas, oro kondicionavimo sistemas, jiems taip prireikia keisti akumuliatorius. Tiesa, paprašyti nurodyti, kurį gedimą jiems teko ilgiausiai šalinti, vairuotojai dažniausiai įvardijo variklio ir išmetimo sistemų bėdas.

„Land Rover“ atstovas tvirtino, kad tyrimo rezultatai nėra aktualūs dabartininei šios markės modelių gamai: „Tyrime analizuojamas automobilis, kurio mes daugiau nebegaminame. Automobiliai, kurie yra nuo 4 iki 10 metų amžiaus neparodo tikro kokybės ir aptarnavimo kaštų progreso, kurį neseniai pasiekė „Land Rover“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)