K. Tarasevičiūtė įsitikinusi – bendrauti su žmogumi, kuris niekada nebuvo teatre yra tas pats, kas bendrauti su žmogumi, kuris niekada nebuvo užsienyje. Juk keliaujant plečiama pasaulėžiūra, sutinkami įdomūs žmonės, leidžiamasi į nuotykius, o neretai tenka išeiti ir iš komforto zonos.

„Pasaulis yra toks įdomus, kad norisi apkeliauti jį visą. Stengiuosi judėti pirmyn, retai kada sugrįžtu į tą patį miestą antrą kartą, o užrašų knygutėje konkrečių kelionės krypčių nedėlioju. Kiekviena diena pati atneša kažką naujo ir ypatingo“, – pasakoja „Samsung“ prekės ženklo ambasadorė ir pasidžiaugia prieš pat pandemijos pradžią apsilankiusi Jordanijoje, tad kelionių poreikį patenkinti suspėjo.

Kristinos Tarasevičiūtės atostogos

Šalis, į kurią visada norisi sugrįžti

Šokėja žavisi visu plačiu pasauliu, tad paklausta, apie aplankytas ir didžiausią įspūdį palikusias šalis, vardija nesustodama. Pietų Prancūzija – pasakiška vieta, Budapeštas tiesiog užburia, o ir Kiniją norėtųsi dar kartą pamatyti dėl nuostabių šios šalies miestų ir miestelių. Vis tik viena šalis Kristiną traukia tiesiog magiškai – čia ji sugrįžta jau šeštąjį kartą.

„Jei reiktų pasakyti vieną šalį, kurioje jaučiuosi geriausiai, tai neabejotinai būtų Italija. Nemoku italų kalbos, tačiau man labai patinka šalies architektūra, žmonių bendravimo kultūra, nuostabus maistas“, – vardija K. Tarasevičiūtė ir svarstantiems, kur keliauti, rekomenduoja būtent šį savo unikalumu ir išskirtiniu grožiu žavintį kraštą.

Kristinos Tarasevičiūtės atostogos

Balerina pastebi, jog keliaudama Italijoje jautėsi labai saugiai, mat italai pandemijos akivaizdoje itin saugosi. „Neapolyje su kaukėmis ant veido žmonės vaikšto net gatvėmis. Parduotuvėse iki šiol yra matuojama kūno temperatūra, laikomasi griežtų higienos reikalavimų. Saugumas labai akcentuojamas ir į visą pandemijos situacija žiūrima išties rimtai“, – sako pašnekovė.

Nors Italijoje lankėsi jau ne pirmą kartą, Kristina prisipažįsta dar nespėjusi visko apžiūrėti, tad sugrįžti čia žada dar tikrai ne kartą. Milanas, Roma, Venecija, nuostabi Amalfio pakrantė ir „Sperlonga“ paplūdimys – kiekviena aplankyta vietovė savaip žavi ir įkvepia.

Apie ateitį K. Tarasevičiūtė taip pat pagalvoja. Dar būdama paauglė svajojo apie Ameriką, tačiau dabar Kristinos planai jau pasikeitę. Meksika, Argentina, Kuba, Arabijos šalys, Singapūras, Tailandas, Šiaurės Korėja, plačioji Rusija – tai vietos, į kurias labiausiai norėtųsi nukeliauti.

Kristinos Tarasevičiūtės atostogos

Į keliones leidžiasi viena

Nors dauguma kelionių be smagios kompanijos net neįsivaizduoja, K. Tarasevičiūtė pasakoja įpratusi keliauti viena. Karjerą pradėjusi jauname amžiuje, profesionali šokėja ne kartą savarankiškai vyko į įvairias užsienyje organizuojamas atrankas ir projektus. Balerina juokiasi: tais laikais socialiniai tinklai ir kitos naudingos išmaniosios technologijos dar tik kūrėsi, tad lengva buvo ne visada – keliauti tekdavo su žemėlapiu rankoje ir prašant vietinių pagalbos tiesiog gatvėje.

„Nemeluosiu, pirmąją kelionę į Ispaniją prisimenu su siaubu. Lyginant su tais laikais, dabar keliavimas yra labai lengvas. Viskas telpa tavo telefone, o jei kas nutiktų – visuomet atsirastų žmonių, kurie padėtų išsikviesti pagalbą“, – įsitikinusi ji.

Kristinos Tarasevičiūtės atostogos

Anot Kristinos, kelionės vienumoje – nuostabus būdas pailsinti mintis, atsiriboti nuo skubančios kasdienybės. Tad pakeliauti be draugų kompanijos bent kartą gyvenime balerina rekomenduoja kiekvienam.

„Po kiekvienos kelionės grįžtu labai pailsėjusi, o tai – didžiausias džiaugsmas. Žinoma, kuomet keliauji vienas, reikia didesnio pasiruošimo, tenka detaliai išstudijuoti nemažai informacijos apie šalį, į kurią keliauji. Aš kelionėms skrupulingai ruošiuosi, žiūriu keliautojų kuriamus vaizdo įrašus, skaitau straipsnius. Jei į kelionę leisčiausi su komanda, tiek laiko jos pasiruošimui tikrai neskirčiau“, – pasakoja balerina.

Nuostabios nuotraukos gimsta be kitų pagalbos

Savo kelionės įspūdžiais šokėja dalinasi ir su būriu sekėjų socialiniuose tinkluose. Nuotraukos – atimančios žadą, bet kas gi ją fotografuoja, jei į kelionę Kristina leidosi viena? Tokio klausimo balerina iš ją sekančių žmonių tikina sulaukianti nuolatos.

„Pasirodo, ne visi žmonės žino apie telefonuose esančią laikmačio funkciją. Kaskart prie mano kelionių nuotraukų atsiranda komentuojančių: o kas šias nuotraukas padarė? Ne visi ir patiki, kad nuotraukos padarytos be kito žmogaus pagalbos. Dabar naudojuosi jau antruoju sulenkiamu „Samsung“ telefonu, kuris dėl savo formos ir galimybių yra tiesiog sutvertas solo keliautojams“, – šypsosi K. Tarasevičiūtė.

Balerina pasakoja savo „Galaxy Z Flip3 5G“ telefoną maksimaliai išnaudojanti kokybiško turinio kūrimui socialiniuose tinkluose, reklamoms, o taip pat ir repeticijoms. Pasirinktas modelis atlenkiamu ekranu, tad papildomai nereikia nešiotis stovo – telefoną galima patogiai pastatyti praktiškai bet kur – ant rankinės, palangės ar automobilio stogo. Belieka nustatyti laikmatį ir nusifotografuoti ar sukurti vaizdo įrašą.

Paklausta, iš kelinto karto įprastai pavyksta išgauti norimą kadrą, Kristina tikina – fotografuotis įgudusi nuo ankstyvos jaunystės, tad trijų bandymų visuomet pakanka. „Surasti, kas mane nufotografuotų, tikriausiai užtruktų ilgiau“ – juokiasi Kristina, o besidrovintiems fotografuotis savarankiškai pataria visuomet pagalvoti – galbūt į šią vietą daugiau nebesugrįšite, tad visuomet įamžinkite tą akimirką, kurią norėsite prisiminti.

Užsakymo nr.: PT_87996503

Dalintis
Nuomonės