Žaisti paprasta!

Prasidėjo interaktyvaus žaidimo „Atrask pokyčius“ antras etapas, kurio metu žaidimo organizatoriai kviečia atrasti pokyčius savo mieste bei aplankyti kuo daugiau objektų visoje Lietuvoje, kurie pasikeitė ES investicijų pagalba. Prisijungti prie žaidimo gali kiekvienas: tereikia užpildyti registracijos formą www.atraskpokycius.lt ir prisijungti prie savo žaidimo profilio. Tuomet interaktyviame žemėlapyje atrasti savo miesto bei visos Lietuvos objektus, atlikti nesudėtingas užduotis ir laimėti šaunius prizus!

Daugiau nei 10 aplankytų punktų

Modestas iš Vilniaus – atsidavęs keliautojas, išmynęs daugelį Lietuvos regioninių parkų pasivaikščiojimų takų ir takelių. Apie žaidimą išgirdęs socialiniuose tinkluose, Modestas pirmiausia nukeliavo į savo gimtinės Aukštaitijoje apylinkes.

„Kai pamačiau, kad tai susiję su Lietuvos miestais, iškart susidomėjau, nes labai mėgstu keliauti – ypač po tą regioną, kur gyvena mano tėvai – Ignalina, Švenčionys. Daug važinėju dviračiu ir vaikštau, tad buvo įdomu pamatyti, kokius punktus galiu aplankyti, o gal kai kuriuos jau žinau iš anksčiau“ , – apie patirtį pasakoja vaikinas.

Anot jo, kasdienybėje sudėtinga pastebėti įvykusius pokyčius, be to, ne visada esi tikras, kieno dėka jie įvyko, o tokie žaidimai skatina pažinti pačią Lietuvą, aplankyti mažesnius miestelius – gali būti nustebintas, kiek ten visko galima atrasti.

Per visą žaidimo laikotarpį, Modestas apkeliavo Švenčionis, Pabradę, Ignaliną, Zarasus ir aplankė daugiau nei 10 skirtingų punktų.

„Vieni buvo pakeliui, į kitus keliavau specialiai. Kai kurie punktai, aplankyti mano gimtinėje, jau buvo pastebėti ir anksčiau – atnaujintos mokyklos, parkai, takeliai. Švenčionėliuose sutvarkyta Žeimenos krantinė, kur gali keliauti pontoniniu lieptu. Gatvės, kuriomis eidavau į mokyklą, anksčiau buvo neasfaltuotas, o šiandien – sutvarkytos“, – pastebi žaidimo dalyvis.

Nors daugelį punktų atrado Aukštaitijos regione, Modestą džiugina ir dabartinė jo gyvenamoji vieta – Vilniuje aktyvaus poilsio mėgėjas labiausiai džiaugiasi dviračių takais ir parkais.

„Vilnius – žalias miestas ir tos žalumos nemažėja. Kadangi daug laiko praleidžiu ant dviračio, manau, kad atnaujinti ir pratęsti dviračių takai – puiki iniciatyva“, – teigia Modestas.

Pasikeitė tiek vizualiai, tiek kultūriškai

Pirmajame žaidimo etape dalyvavusi Augustina Tamošiūnė teigia, kad apie „Atrask pokyčius“ taip pat sužinojo socialiniuose tinkluose ir nieko nelaukus nusprendė pradėti ieškoti pokyčių savo mieste.

„Esu iš mažo miesto, Kaišiadorių ir bežaisdama pamačiau, kad su ES investicijomis Kaišiadorys pasikeitė neatpažįstamai – tiek vizualiai, tiek kultūriškai. Buvo atnaujintas parkas, biblioteka, gatvės, atsirado viešai ir nemokamai prieinamos sporto bei laisvalaikio erdvės su renginiais“, – džiugiai pasakoja Augustina.

Anot jos, miestiečiai ir jo svečiai dabar turi daugiau galimybių ne tik pasigrožėti aplinka, bet ir aktyviai praleisti laiką, neišvykstant toli iš Kaišiadorių.

Žaidimo iniciatorius yra Lietuvos Respublikos finansų ministerija. II etapo trukmė 2023 m. balandžio 21 d. – birželio 21 d.

Daugiau informacijos apie žaidimą rasti ir jį išbandyti galite ČIA. Išsamiau susipažinti su ES investicijomis ir jų teikiama nauda galite ČIA.