Tobulėjanti infrastruktūra, pažangesnė aplinka, gražėjantys lankytini objektai ir žaliuojantys parkai bei ramybės oaze tampantys pažintiniai takai – tai tik dalis to, ką pavyko pasiekti pasitelkus Europos Sąjungos (ES) investicijas. Atrodo, kad visa tai jau tapo tikra kasdienybės dalimi, tad ir pastebėti pokyčius, kurie pasiekti per eilę metų, tampa vis sunkiau. Apie tai, kokie pokyčiai įvyko kiekviename iš šalies miestų gyventojai gali sužinoti ir išbandę naują interaktyvų žaidimą.

Žaidime pristatoma, kaip Lietuvoje buvo panaudotos 2014–2020 m. ES struktūrinių ir investicijų fondų lėšos, kurios sudaro net 7,034 mlrd. eur. Dinamiškas ir įdomias užduotis čia ras visų amžiaus grupių žaidėjai. Viso šį žaidimą sudaro trys etapai. Pirmajame etape visi norintieji gali dalyvauti iki pat vasario 10 d., o antrasis ir trečiasis etapai bus surengti kitų metų pavasarį bei vasarą. Be to, laimėtojų lauks ir puikūs prizai – puikios „Airpods“ ausinės.

„Pokyčių tikrai nemažai. Kaip vieną iš jų galiu paminėti miesto gatves. Juk jomis kasdien vaikštome, važinėjame ir tai yra vienas iš miestą pristatančių objektų. Kadangi man kasdien reikia daugiau važinėti iš Panevėžio ir į kitus miestus, tikrai atkreipiau dėmesį, kad anksčiau buvusios duobėtos ir dulkėtos, dabar jos yra visiškai kitokios. Pagaliau nebėra keliukų, kuriais neįmanoma pravažiuoti. Taip pat ir iki „Žemynos“ baseino, kuriame treniravausi nuo vaikystės, vedė labai grublėta gatvė, kuri dabar taip pat tvarkoma. Man labai smagu tai matyti“, – pasakojo plaukimo čempionas.

Danas Rapšys

Paklaustas, į kokias miesto erdves jis paprastai atkreipia dėmesį, D. Rapšys nieko nelaukdamas atsako, kad dideli pokyčiai matyti stebint parkus, vaikų žaidimų aikšteles ir lankytinus objektus. Anot jo, gražėjanti aplinka ir tai, kad mieste mielai laiką leidžia tiek gyventojai, tiek ir svečiai, rodo, jog Panevėžys nestovi vietoje ir tampa patrauklia vieta gyventi net ir naujakuriams.

„Tai yra gyvas miestas, kuriame veikia daug kavinių, restoranų, yra naujų veiklų, vyksta ir aktyvus naktinis gyvenimas. Ir nors judėjimo vis daugiau ir miesto gatvės ypač piko metu vis dažniau primena Vilnių, Panevėžys dar neatrodo sausakimšas. Jame malonu būti ir gyventi“, – pastebėjo pašnekovas.

Kalbėdami apie besikeičiančius ir pažangesnius Lietuvos miestus neretai susidarome įspūdį, kad regionus šie pokyčiai aplenkia, tačiau daug inovacijų ir pažangos galima pastebėti visoje šalyje. Gyvenvietės ir mažesni miesteliai pastebimai tampa pažangiais ir atsinaujinusiais, o vietos gyventojai čia atranda dar daugiau galimybių. Nepraleiskime progos apsidairyti po gražėjančias mūsų visų tėviškes.

Daugiau informacijos apie žaidimą rasti ir jį išbandyti galite ČIA. Išsamiau susipažinti su ES investicijomis ir jų teikiama nauda galite ČIA.