Slidinėti kviečia net pavasarį

Pasimėgauti slidinėjimo malonumais vilioja Prancūzijos Alpės, Austrija, Italija. „Novaturo“ produkto vystymo specialistė Jurgita Savickaitė sako, kad Italijos slidinėjimo kurortai atviri net iki kovo pabaigos, o lietuviai jau įvertino šią puikią galimybę.

„Slidininkas, keliautojas, užsisakęs kelionę, prieš užsakydamas jau žino, kur nori keliauti. Tau jau įprasta mūsų praktika, kad ateina klientas ir jis žino, kur norės slidinėti. Sausis-vasaris pas mus intensyviausias periodas, kovą truputį lėtėja slidininkų gausa, bet vis tiek jų nemažai yra. Rekomenduočiau keliauti kur aukščiau, tai būtų Madonna di Campiglio regionas, Livinjo regionas, nes Alpės yra aukštesnės, slidinėjimo galimybės yra geresnės, sniego daugiau truputį yra. Na, o sausį-vasarį Italijoje kur širdis geidžia“, – sako J. Savickaitė.
Jurgita Savickaitė

Pašnekovė sako, kad Italijoje slidininkus vilioja puikios trasos, gerai išvystyta infrastruktūra, kalnai nukloti sniegu, tad telieka mėgautis pramogomis. Kodėl verta rinktis Italiją?

„Visą laiką sakau, kad lyginant su kitomis Alpėmis, tarkime, Prancūzijos arba Austrijos infrastruktūra, tai Italijos Alpėse mes rasime labai gerai išvystytą infrastruktūrą už žemesnę kainą. Ieškant gero pasiūlymo, geros kainos, galima rasti labai nebrangių apartamentų kalnuose ir, galbūt, keliauti didesnei grupei žmonių ar didelei šeimai Arba jei norite keliauti į kokį 4 ar 5 žvaigždučių boutique viešbutį, labai gražiai įsikūrusį kalnuose, lygiai taip pat kviečiame į Italiją – ji turi tą pliusą, kad gerą viešbutį vis dar galima įsigyti už, palyginti, neaukštą kainą. Prancūzijoje, Austrijoje jau šiek tiek yra brangiau“, – vardija J. Savickaitė.

Kuo išsiskiria Italija

Kelionių organizavimu užsiimančios įmonės atstovė sako, kad Italija puikiai tinka visiems žiemos sporto entuziastams.

„Trasos tinka ir patyrusiems sportininkams, kurie lekia nuo kalnų juodom trasom, tarkime, Madonna di Campiglio, ar Livinjo pusėje, ir, žinoma – šeimoms, pradinukams. Kokį žavesį turi Italijos kalnai, Italijos Alpės? Tai labai skirtingas landšaftas, labai įvairūs apgyvendinimo pasiūlymai ir tinka bet kuriam slidininkui, bet kuriam keliautojui“, – teigia pašnekovė.

Šiuo metu Livinjo regione esanti Lietuvos slidžių čempionato viena laimėtojų Vida Kazlaučiūnaitė pasakoja, kad vos prasidėjęs sezonas pritraukė didžiulį būrį poilsiautojų.

„Slidinėjimo sezonas prasidėjo labai intensyviai, žmonių labai daug. Matyt, žmonės išsiilgę po visų pandemijų ir slidinėjimo uždarymo traukia į kalnus iš visų pasaulio kampelių. Livinjo kurorte sutinkame ir iš Pietų Afrikos, ir iš kur tik žmonės neatvyksta slidinėti. Žmonių labai daug, bet pasiskirsto ir tikrai eilių nesudaro, viskas yra labai apgalvota“, – pasakoja slidininkė.
 Madonna di Campiglio Italija

Kaip pasiruošti slidinėjant pirmą kartą

Tie, kurie dar nė karto neslidinėjo kalnuose, tačiau nori pagaliau nuvykti į kalnų kurortą, V. Kazlaučiūnaitė pataria, ką pasiimti su savimi, o kuo galėsite pasirūpinti jau kurorte.

„Pirmiausia važiuojant į kalnus reikėtų pasiimti tą gerą nuotaiką, kad jos netrūktų. Visi tie, kurie jau slidinėja ir daug maž jau žino, ką reikia pasiimti ir, galbūt, jau turi ir slides nusipirkę, ir inventorių visą. Sakyčiau, neskubėti to daryti pradinukams, nes pradedant yra slidės kitokios, nei pažengusiesiems. Svarbiausia iš namų įsidėti tinkamą aprangą, o jei neįsidėsite ar kažką pamiršite, tai, bent jau Livinjo kurorte galėsite, nusipirkti vietoje. O išsinuomoti inventorių galima įvairiausią – tiek pradinukams, tiek pažengusiems, tiek profesionalams. Aš turiu slides, bet jos ir stovi namuose, nes visą laiką norisi išbandyti kažką naujo – tobulėja technologijos, tobulėja slidės ir aišku, norisi pabandyti vis kažkokį naują inventorių. Išsinuomoti galima įvairiausio lygio ir slides, ir snieglentes jau atvykus. Ir, aišku, neapsikrauti kelionės metu dideliu bagažu“, – kviečia drąsiai vykti į slidinėjimo kurortus V. Kazlaučiūnaitė.

Slidinėjimo kurortai poilsiautojams siūlo įvairiausius žiemos sporto malonumus, tačiau šis kurortas turi ir dar vieną privalumą.

„Žmonės, kurie pavargsta nuo slidžių, jie gali rasti įvairių pramogų: pasivaikščiojimas kalnų trasomis su sniego batais, galima pačiaužyti čiuožykloje, galima pasivažinėti kartingais, sniego motociklais – adrenalino mėgėjams. Kam labai jau adrenalino reikia, tai Livinjo yra labai populiari ledo trasa, galima pravažiuoti su automobiliais. Galima nušokti nuo kalnų su parasparniu – pramogų tikrai yra. Moterų atgaiva yra apsipirkimas, nes Livinjo yra duty-free zona“, – pasakoja pašnekovė.
 Italijos Alpės

Geriausia kelionė prasideda nuo idėjos

Kaip išsirinkti slidinėjimo kurortą kad keliautojas nenusiviltų poilsiu? J. Savickaitė pataria pirmiausia nueiti pas kelionių agentą ir pasikalbėti apie lūkesčius ir norus.

„Tikrai pagal išrinks geriausią kurortą, pagal apgyvendinimo galimybes. Norėčiau iškart paminėti ir skrydį, nes gyvenant, tarkime, pasienyje su Latvija, rekomenduoju kreiptis į agentūras ir paklausti apie galimybes keliauti ir iš Rygos oro uosto, nes lygiai taip pat mes skrendame tiek iš Vilniaus, tiek iš Rygos. Tai mano patarimas atsinešti idėją galvoje pas kelionių agentą, na, o jis jau išspręs besirenkant kurortą, vietą, regioną, nes regionai yra labai skirtingi ir poreikiai žmonių taip pat skirtingi, tai labai sunku šiuo metu patarti bendrai kur keliauti“, – sako kelionių agentūros atstovė.

Šaltinis
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją