Kaip pastebi kelionių organizatoriaus „Novaturas“ atstovė Gitana Akmanavičiūtė, sužavėti čia jau pabuvojusių atsiliepimų, patrauklių kainų ir trumpo skrydžio, Juodkalniją kasmet atranda vis daugiau lietuvių.

Šalis, apdovanota gražiausiomis gamtos gėrybėmis

Pasak legendos, kuomet pasaulis tebuvo plika žemė ir pilkas vandenynas, Dievas nusprendė savaip papuošti kiekvieną pasaulio kampelį. Vaikščiodamas po Žemę, iš savo krepšio jis dalino gražiausias gamtos gėrybes. Dievui įžengus į Juodkalniją, krepšys suplyšo, tad šiam pasaulio kampeliui atiteko viskas, kas geriausia: smaragdinė jūra ir derlingos žemės, žydintys sodai ir didingi kalnai, šniokščiantys kriokliai ir sraunios upės.

Ką verta pamatyti Juodkalnijoje, galima būtų vardinti nesustojant – Durmitoro nacionalinio parko viduje įsikūręs Taros kanjonas ar į kalnus įsispraudęs, krištolinio žydrumo vandens apsuptas Kotoro miestas tiesiog gniaužia kvapą, tačiau bent kartą lankęsi Juodkalnijoje patvirtins – keliaujant po šią šalį, pirmiausia reikia grožėtis jos visuma.

 Durmitoro nacionalinis parkas

„Norintiems apžiūrėti pačias žinomiausias Juodkalnijos vietas, reikėtų pasiplanuoti bent savaitės trukmės poilsį, tačiau verta pagalvoti ir apie ilgesnes atostogas, tuo pačiu aplankant ir kaimynines šalis – Kroatiją bei Albaniją. Įsikūrusios Adrijos jūros pakrantėje, lepinančios puikiu klimatu ir patraukliomis kainomis, šios šalys keliautojams palieka neišdildomus įspūdžius“, – sako G. Akmanavičiūtė.

Renkasi aktyvaus poilsio mėgėjai

Juodkalnija – tarsi gyvas įrodymas, kad visa, kas geriausia, gali slėptis ir nedideliuose dalykuose. Palmių bei vešlių Viduržemio regiono sodų supami viešbučiai, įsikūrę visai šalia auksinio smėlio paplūdimius skalaujančios Adrijos jūros, ne vieną gali suvilioti pasimėgauti atpalaiduojančiomis „viskas įskaičiuota“ atostogomis. Tačiau net ir pasyvaus poilsio mylėtojams verta bent kelias dienas skirti naujiems atradimams ir nepamirštamiems potyriams.

Kartu su „Novaturo“ gidais atraskite gražiausias Škoderio ežero saleles bei įlankas, savo akimis išvyskite Taros upės kanjoną, gamtos mylėtojus iš viso pasaulio traukiantį, tarp trijų upių nusidriekusį Durmitoro nacionalinį parką ar giliomis žvejų ir jūreivystės tradicijomis garsėjantį Kotoro senamiestį.

 Taro upės kanjonas

Mėgstantys aktyvų poilsį veiklos Juodkalnijoje taip pat nepritrūks. Leisdamiesi plaustais sraunia Taros upe pasisemsite neišdildomų įspūdžių visam likusiam gyvenimui, o norintiems šiek tiek ramiau, tačiau ne mažiau įspūdingai, verta leistis į žygius gražiausiais Juodkalnijos pėsčiųjų takais. Atsiverianti pasakiška panorama leis pamatyti visą Juodkalnijos gamtos išskirtinumą.

„Juodkalnija pakeri gamtos grožiu, tad šią šalį įprastai renkasi aktyvesnį poilsį mėgstantys keliautojai. Tai natūraliai formuoja ir viešbučių pasirinkimą – populiaresni yra apartamentai su virtuvėlėmis, viešbučiai tik su pusryčiais ar pusryčiais ir vakarienėmis. Tokie pasirinkimai leidžia laisviau planuoti savo dieną aktyviai veiklai ir kelionėms.

Žinoma, aplankyti Juodkalniją verta ir norintiems pasimėgauti ramiu poilsiu – saule ir puikiu laiku prie jūros ar baseino. Šiems keliautojams siūlome rinktis „viskas įskaičiuota“ tipo viešbučius“, – sako „Novaturas“ atstovė G. Akmanavičiūtė.

 Kotoras

Ieškantiems vasariškos šilumos ir gaivos

Juodkalnijos krantus skalaujanti Adrijos jūra tikrai ne veltui vadinama viena gražiausių pasaulyje. Vis dėlto keliautojus pakeri ne tik ji – auksinio smėlio paplūdimių, kuriuos taip vertina čia atvykstantieji, Juodkalnijoje rasite daugiau nei šimtą, o tęsiasi jie maždaug 80 km.

Šalies klimatas yra pereinantis iš jūrinio į kontinentinį, kalnuose – Alpių, pakrantėje – Viduržemio jūros. Jau nuo gegužės mėnesio Juodkalnija lepina saulėtomis dienomis ir maždaug 20 laipsnių šiluma, o vasarą temperatūra siekia maždaug iki 30 laipsnių, vandens – 25 laipsnius – pats tas šilumos pasiilgusiems, tačiau prie didelių karščių nepratusiems keliautojams.

 Taro upės kanjonas

„Pristatę šią kryptį lietuviams, iš karto pastebėjome augantį susidomėjimą, tad šįmet vasaros sezoną Juodkalnijoje pradedame anksčiau nei įprastai – pirmieji lėktuvai į įspūdingu kraštovaizdžiu ir puikiu klimatu garsėjančią Juodkalniją su mūsų keliautojais pakilo jau gegužės 14 dieną. Šiltasis sezonas čia tęsiasi ilgai, tad iki pat spalio pabaigos keliautojus iš Lietuvos skraidinsime du kartus per savaitę“, – sako „Novaturo“ produkto vystymo vadybininkė.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją