Vėl pirmauja Turkija

Turkijoje jau prasideda turistinis sezonas, o šiluma, palyginus su mūsų orais, – vasariška. „Plius 25–26 laipsniai šilumos, – iš Turkijos praneša „Novaturo“ atstovė Diana Alisoglu. – Baltijos jūroje vasarą įprastai būna apie 18 laipsnių, dabar tokia temperatūra Viduržemio jūroje. Yra besimaudančių, bet dar mažai. Svečiai, kai pavasarį keliauja į Turkiją, dažniausiai renkasi geresnius viešbučius su šildomais baseinais. Bet degintis įmanoma, išsimaudyti jūroje – taip pat.“

Mėgstančių atostogauti svetur sąraše Turkija vis dar pirmauja, tačiau kelionių organizatoriai krypčių pasiūlą didina kasmet. Šiemet vėl laukia gausus pasirinkimas.

„Turkija išlieka pirmas keliautojų pasirinkimas, beje, šiemet keliautojai galės rinktis tikrai iš didelės krypčių pasiūlos. Tai mums įprastos šalys, be kurių neįsivaizduojame savo vasaros atostogų, – jau minėta Turkija, Graikijos salos, skraidysime į Kretą, Korfu, Rodą. Taip pat išlieka praėjusių metų sezono perliukai – Juodkalnija, Madeira, Tunisas, ir šiemet vėl grįžo labai didelio keliautojų dėmesio sulaukusi vieta – Barselonos pakrantė“, – vardija „Novaturo“ pardavimų vadovas Kazimieras Jarmalis.

Populiarumo viršūnėje išliekanti Turkija, anot pašnekovo, vystosi, keičiasi, auga, tad atsiranda vis daugiau aukštos kokybės paslaugas teikiančių apgyvendinimo vietų, atliepiančių įvairiausius turistų poreikius.

Diana Alisoglu

„Taip pat labai vystoma infrastruktūra, o tai galimybė išvažiuoti, pamatyti, panardyti, išvykti į kalnus, gamtą. Viskas sparčiai vystosi“, – didėjančią pasiūlą vardija K. Jarmalis.

Mitais apipinta Bulgarija keičia veidą

„Turkija tokia populiari, nes atostogas čia gali pasirinkti įvairaus tipo keliautojai, – tiek tie, kurie mėgsta aktyviau pajudėti, tiek su mažais vaikais, tiek mėgstantys sportines atostogas, taip pat galima derinti ir medicininį turizmą. Yra ir pusės dienos kelionių, ir žygių, ir istorinių kelionių, ir išvykų į gamtą – labai labai didelė pasiūla“, – antrina D. Alisoglu.

Be abejo, kelionėse galima puikiai pailsėti, tačiau visuomet norisi nepermokėti už gerą poilsį. Ir nors pašnekovė sako, kad per atostogas stipriai taupyti dėl komforto nereikėtų, mat dažniausiai žmonės linkę atostogauti kartą metuose, visgi reikia iš anksto gerai apgalvoti savo poreikius.
„Turkijoje viešbučius reikia rinktis nuo penkių žvaigždučių“, – nenorintiems nusivilti poilsiu D. Alisoglu pataria netaupyti kokybės sąskaita.

 Alanija, Turkija
Pigesniais kurortais viliojanti Bulgarija vis dar apipinta mitais, tačiau K Jarmalis patikina, kad kurortai noriai keičia veidą, tad tikrai neverta pasiduoti abejonėms, jei norisi keliauti į šią šalį.

Vienas įsitikinimų – kad Bulgarija skirta vyresnio amžiaus žmonėms, jaučiantiems tam tikrą nostalgiją sovietiniams laikams. Kurortai sparčiai vystosi, daug aukštos klasės viešbučių siūlo tikrai kokybiškas paslaugas ir apgyvendinimą. Jaunimas gali rinktis iš daugybės naktinių klubų, paplūdimio naktinių klubų, kur smagi atmosfera ir puiki aplinka. Norintiems aktyviai leisti laiką gausu istorinio ir kultūrinio paveldo, šeimos su vaikais ras nemažai vandens pramogų parkų. O jei pridėsime sąlyginai trumpą skrydį, labai švelnų ir gerą orą bei puikius smėlio paplūdimius – išeina labai patraukli vasaros sezono vieta“, – K. Jarmalis pasakoja apie dar vieną ne itin brangią galimybę pasimėgauti saulėtu poilsiu.

Kainos šiemet: kada galima sutaupyti daugiausiai

Renkantis atostogas žmonėms visą laiką buvo aktuali kaina. Pašnekovas sako, kad viskas priklauso nuo poreikių – norint paties prabangiausio viešbučio, savaitei gali nepakakti ir tūkstančio eurų, norint aktyviai keliauti, galima rinktis viešbutį su mažesne teritorija, tuomet užteks ir 500–600 eurų.

Kazimieras Jarmalis

„Kelionės balandžio mėnesį prasideda nuo 350 eurų asmeniui, tad biudžetas gali būti gana nedidelis. Yra du variantai. Vienas – kai žmogus laukia paskutinės minutės ir teigia, kad kainos tuo metu geriausios, – kartais pavyksta pagauti tikrai puikų kelionės pasiūlymą. Tačiau labiausiai pavyksta sutaupyti iš anksto ir labai kruopščiai planuojantis atostogas", – sako K. Jarmalis.

Pašnekovas prisimena praėjusių metų vasaros sezoną – buvo laikotarpis, kai vėliau pradėję planuoti atostogas keliautojai turėjo vos 2–3 viešbučių pasiūlą. „Norint išvykti ir pasirinkti ne iš to, kas lieka, o iš didesnės pasiūlos, jau reikėtų suskubti“, – pataria K. Jarmalis.