Dvylika vynuogių

Svarbiausias Naujųjų metų išvakarių paprotys yra suvalgyti dvylika laimingų vynuogių. Dvylika vynuogių reiškia dvylika metų mėnesių. Jos valgomos lygiai vidurnaktį. Su kiekvienu varpelio skambesiu suvalgoma viena vynuogė. Tai turėtų atnešti sėkmę kiekvienam ateinančių metų mėnesiui, rašo south.tours

Tai tarsi tampa lenktynėmis su laiku, nes turite vynuoges valgyti greitai, kad neatsiliktumėte nuo laikrodžio skambėjimo. Visas vynuoges reikia nuryti prieš suskambant kitam varpelio dūžiui. Jei to padaryti nepavyks, tariamai nepasiseks Naujaisiais metais. Taigi, jau verčiau paskubėkite!

Vynuogės, kurios Ispanijoje valgomos per Naujuosius metus, dažniausiai yra žalios ir gana mažos. Įdomu tai, kad tiktai neseniai Ispanijoje galima įsigyti šių vynuogių be jų sėklų. Ispanai, kurie neturi besėklių vynuogių, dažniausiai paskutines minutes iki vidurnakčio skiria sėklų iš vynuogių šalinimui. Visa ši procedūra kartais daro situaciją įtemptesnę, o tai galiausiai paverčia šią tradicija labai smagia.

Raudoni apatiniai


Jei prieš Naujųjų metų išvakares parduotuvių vitrinose matote daug raudonų apatinių daug raudonų apatinių, tai susiję su ispaniška tradicija. Pagal šią tradiciją, jei ieškote meilės, Naujųjų metų išvakarėse turite apsivilkti raudonus apatinius. Manoma, kad meilės Kupidonas jus lengviau suras, jei vilkėsite raudonai.

Cava taurė ir skrebutis

Norint iš širdies pasimėgauti Naujaisiais metais, reikės butelio ispaniško putojančio vyno Cava. Tačiau tai nėra tik vyno gėrimas. Įprasta į taurę įdėti auksinį daiktą. Tai gali būti žiedas ar moneta, kas reiškia sėkmę Naujaisiais metais. Priklausomai nuo auksinio dirbinio galite norėti įvairių dalykų. Štai vestuvinio žiedo įmetimas į taurę užtikrins ištikimybę. Jei norite meilės, prieš gerdami į cava taurę įmeskite į ją raudoną vaisių, pavyzdžiui, braškę.

Prie taurės visuomet turi būti skrebutis. Suvalgius jį taurė turi būti pilnai išgerta, kitaip numatoma sėkmė gali neįvykti.

Šventė

Naujuosius pradėkite nuo dešinės kojos

Vidurnaktį suskambėjus naujametiniams dūžiams, pirmąjį Naujųjų metų žingsnį reikia žengti dešine koja. Ispanai tiki, kad tai atneš sėkmę, meilę ir gerovę. Tačiau kai kurie sako, kad pirmas žingsnis į namus yra dar svarbesnis. Kiti sako, kad atitinkamai reikia išeiti pro duris Naujųjų metų dieną. Bet kuriuo atveju, per visas Naujųjų metų šventes Ispanijoje geriausia dieną pradėti dešine koja.

Vakarienė namuose, Naųjųjų pasitikimas centrinėse aikštėse

Naujųjų metų išvakarėse Ispanijoje draugai ir šeimos nariai dažniausiai susirenka šventinės vakarienės namuose. Jos fone atvirkštinis skaičiavimas iki vidurnakčio yra tiesiogiai transliuojamas per televiziją visoje Ispanijoje.

Pasitinkant Naujuosius vieni žmonės lieka namuose ir valgo vynuoges savo jaukioje aplinkoje, o daugelis žmonių išeina į miesto centrinę aikštę, kurioje, kaip taisyklė, būna didelis laikrodis, skaičiuojantis laiką iki Naujųjų ir vynuoges valgo ten. Po to mėgaudamiesi fejerverkais valgo skrebučius, užsigerdami cava taure.

Be vynuogių yra dar du svarbūs Naujųjų patiekalai

Kaip ir kitose šalyse, Ispanijoje yra keletas tradicinių Naujųjų metų maisto produktų. Be vynuogių svarbiausi yra dar du valgiai. Pirmasis yra churros su šokoladu. Po šventinės nakties ispanai prieš miegą pasiruošę pasmaližiauti paskutinį kartą. Jie mėgsta užbaigti vakarą geromis natomis valgydami churros su šokoladu. Tai neabejotinai pati skaniausia Naujųjų metų tradicija Ispanijoje.

Dar vienas Naujųjų metų tradicinis pietų patiekalas yra lęšių sriuba arba lęšių troškinys, pasirinktinai su chorizo ​​dešra. Lęšių forma simbolizuoja monetas. Teigiama, kad lęšių valgymas ateinančiais metais atneš sėkmę. Jei nesate prietaringas, tai lęšiai bent padės išgydyti pagirias nuo praėjusios nakties šėlsmo ir linksmybių.

Garsiausi vakarėliai

Turbūt pati žinomiausia vieta Naujųjų metų išvakarėse Ispanijoje yra Puerta del Sol Madride. Jei ieškote didžiausio naujametinio vakarėlio Ispanijoje, turėtumėte ten nuvykti, nes kasmet tūkstančiai žmonių čia susirenka švęsti Naujųjų.

Atmosfera ir energija čia nepalyginama su niekur kitur. Žmonės, pasipuošę perukais, kaukėmis ir skrybėlėmis, visur skaido konfeti, o garsi muzika paverčia šią aikštę stebuklinga ir nuostabia vieta. Nuostabus ir įsimintinas laikas garantuotas. Prasidėjus šventei galėsite pasidalyti džiaugsmu su visais ten esančiais.

Jei Naujųjų metų proga esate Ispanijos pietuose, turėtumėte prisijungti prie Malagos barų apsilankymo. Jūsų laukia naktis, kupina vakarėlių, muzikos, šokių ir švenčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją