Kaip komentuoja V. Kazlaučiūnaitė, atvykti į Siciliją savaitei yra per mažai, bet jeigu laiko yra tik tiek, ji siūlo pamatyti ugnikalnį Etna.

„Taip pat Sicilijos salos perliukas yra Taorminos antikinis teatras, tai yra vieta, kurią irgi reikia aplankyti. Kas mėgsta antikos palikimą, patiks Sirakūzai, nuostabi Palermo sostinė, su savo įvairiapuse kultūra. Lankytinų vietų yra be galo daug, gamtos mylėtojai gali nuvykti į Gole Alcantara, tai yra toks gamtos stebuklas, kuriame galima pamatyti gražų kanjoną“, – kalba kelionių atstovė užsienyje.

Kaip ji pastebi, ši kelionių kryptis labiau tinka žmonėms, kurie mėgsta aktyvų laiko praleidimą.

„Pagulėti visada yra galimybė, bet gulinėti, kai esi Sicilijoje, būtų nuodėmė“, – juokauja pašnekovė.

V. Kazlaučiūnaitė šiuo metu pati gyvena Sicilijoje, ji pastebi, kad gyvenant ten nuolatos, galima pamatyti viską iš kitos pusės.

„Susipažįsti su vietiniais, perimi jų kultūrą, jau pradedi gyventi kaip vietiniai, viskas vyksta iš lėto, neskubant, džiaugiesi kiekviena akimirka ir labai smagu, kai nuvažiuoji į paprastus mažus kaimelius, kažkur kalnuose ir matai susėdusius vietinius siciliečius, senolius su juodomis skrybėlėmis, žaidžiančius stalo žaidimus pagrindinėje miesto aikštėje. Moterys turi savo vietas, jos tinkasi prie namų. Ten nepastebėtas neliksi“, – kalba ji,

Keliaujant po Siciliją verta nepamiršti ir jos gastronominio paveldo. Pasak V. Kazlaučiūnaitės, kur be nueitum Sicilijoje – neapsiriksi ir tikrai skaniai pavalgysi.

„Siciliečiai gamina beprotiškai skaniai! Jeigu norite užkąsti, nes dažnai keliaujant neturime laiko, yra toks greitas užkandis arancini – ryžiniai kukuliukai su skirtingais įdarais, gali būti net ir su pistacijomis. Sakykime, mūsų lietuviški cepelinai tik iš ryžių. Kaip desertą visada rekomenduoju paragauti gelato – sicilietiški ledai, o taip pat ir granita – šaldytos sultys, kurios valgomos su bandele“, – kalba ji.

Kelionių atstovė užsienyje siūlo paragauti ir jūros gerybių, kurios Sicilijoje susilaukia ypatingo dėmesio.

„Pesce spada yra kardžuvė, kuriai net kartą metuose vasarą organizuojamas festivalis, susirenka daugybė žmonių, visi yra vaišinami žuvimi, todėl jūros gerybės čia yra nepakartojamos“, – kalba V. Kazlaučiūnaitė.

Ji priduria, kad kainų atžvilgių, jos neturėtų gąsdinti, kadangi jos panašios į lietuviškas.

„Tikrai nebus didesnės. Aišku, jeigu nueisite į restoraną, kuris turi Michelin žvaigždutes, tai tada kainos bus šiek tiek aukštesnės nei restorane, kuris tiesiog ne toks žymus, bet vis tiek populiarus. O norintiems sutaupyti, galima tiesiog pasiimti picos gabaliuką ar arincinį ir atsisėsti graikiškame teatre ant sėdimų vietų su gražiu vaizdu į Etna ir papietauti, todėl kiekvieno biudžetas pagal kišenę“, – dalinasi V. Kazlaučiūnaitė.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją