Nepaleido savo vyrų iš akių

„Esame nemažai keliavę po Azijos šalis, galvojau, kad Tailande yra sekso turizmas, nes tikrai buvo kur akis paganyti, o ir vyrų tiek daug ne šiaip sau ten atvyksta, bet, patikėkite, tai yra gėlytės, palyginus su tuo, kas vyksta Filipinų kurortuose ar Maniloje, kur yra ištisi raudonųjų žibintų kvartalai. Bet norėčiau papasakoti ne apie akivaizdžias prostitutes, jų rajonus, o būtent apie vietinių miestelių merginų kėslus. Kad ir kur ėjome, mano vyras buvo nuolat jų nurenginėjamas akimis, tyčia liečiamas ne tik baruose – paplūdimiuose ramybės irgi nebūdavo, jos vyrus „šaudydavo“ tiesiog jūroje. Būdavo ir tokių, kur net neįtarsi, nes labai gražiai, jokiu būdu nevulgariai apsirengusios, ir visa tai darydavo subtiliai“, – sako Laura.

Paklausus, kaip ji pati reaguodavo į tokias vyro viliones, tris savaites skirtingose Filipinų salose praleidusi Laura sako, kad nors savo vyru pasitiki, tas pasitikėjimas iš tikrųjų kiek sušlubuoja, nes merginų čia išties yra labai gražių ir jos tikrai tobulai moka vilioti. „Iš pradžių, neslėpsiu, mane toks elgesys šokiravo, pykdavau net ant savo vyro, kodėl žiūri ar nusišypso joms. Vėliau net eidavo pro jas galvą nuleidęs ar pakėlęs, kad tik nesusidurtų žvilgsniai ir kad aš nesinervinčiau, – juokiasi Laura. – Paskui prie tų situacijų įpratome, o vėliau jau juokdavausi ir pati jų užklausdavau, ar patinka mano vyras. Mano draugėms sekėsi kiek sunkiau, jos iš esmės niekur savo vyrų vienų neišleisdavo, net išplaukti pažvejoti su vietiniais vyrais.“

Baltaodis ir jį visur lydinti filipinietė – normalus reginys

„Pirmas dalykas, kuris iškart krenta į akis, atvykus į salas, tai vyresni baltaodžiai vyrai ir šalia jų – jaunutės filipinietės. Vakarais jie vaikšto pajūriu, sėdi restoranuose, tokių porų pilna viešbučiuose. Beje, pastebėjome, kad visgi ne visi priima tokias poras – ten, kur norėjome nuomotis apartamentus, šeimininkas telefonu iškart paklausė, ar čia negyvens vietinė filipinietė. Tik kai patikinome, jog nebus, apartamentus gavome“, – sako Laura.

Lietuvė mano, kad vyrų ir filipiniečių moterų bendravimui labai pasitarnauja tai, kad didžioji dauguma vietinių puikiai kalba angliškai, tad nėra kalbos barjero. „Ką nors kalbėti juk reikia, ne tik lovoje būti, tai tiems vyrams įdomiau, kai supranta, ką jos sako, – juokiasi Laura. – Aišku, būna meilios, švelnios, kalba tai, ką vyrai nori girdėti, ir daro, ką vyrai nori, kad jiems darytų. Atostogų ritmas – dar vienas faktorius, nes per jas visada labiau atsipalaiduojama, daugiau sau leidžiama, nerūpestingiau žiūrima.“

Moteris taip pat sako pastebėjusi, kad vyrai čia kompanijoms, kaip, pavyzdžiui, į Tailandą, atvyksta mažiau, jaunimas turi savo pamėgtas vietas ir ten gyvena dar kitaip, nors, ji neabejoja, kad ir ten netrūksta vietinių merginų. Laura dažniau matydavo pavienius pagyvenusius vyrus. Ne vienas jų iš tiesų gyvena čia su viena ir ta pačia, bet daugelis jų atvažiuoja tiesiog praleisti laiką ir tokių moterų į kompaniją neretai randa dar iki atvykimo per socialinius tinklus.

O priežastys, pasak Lauros, kodėl čia rečiau atvyksta didelės vyrų kompanijos, gali būti kelios: „Skrydžiai į Filipinus brangesni, čia taip pat brangiau kainuoja apgyvendinimas, į vieną salą paprastai neskrendama, nes būtų nuobodu, o vykstama į kelias, tai vėlgi kainuoja. Galbūt tai dar neatrasta vieta arba, žinodamos, kas čia vyksta, jų neišleidžia žmonos ar draugės. Tiems, kam patinka atvira prostitucija, vyksta į Manilą.“

Baruose – vien merginos

„Vakarais eidavome kur nors pavakarieniauti. Aišku, tų merginų restoranuose irgi pilna, jas vaišina jų kompanionai. O merginos nesibodi ir su jais būdamos akimis žaižaruoti kitiems. Kaip joms pavyksta, nežinau, gal kad jos – profesionalios gundytojos ir visada gali tobulėti bei praktikuotis. Juk jei vyras atvažiavo čia atostogų, tai tuoj išvyks, reiks kitos aukos, galbūt naujų metodų jam suvilioti. Tai kaip darbas, tik klausimas, kaip baigiasi ir kiek už jį sumokama“, – šypsosi Laura.

Pasak po žymiausias Filipinų salas keliavusios moters, kartais būna juokinga, kai eidamas pro kokį nors barą vakare matai, kad jame – tik merginos. Arba koks vienas vyrukas, kurį apspitusios kelios vietinės. „Mūsų vyrai vis juokaudavo, kad čia tiesiog moterų barai, kur joms įdomu viena su kita, arba moteriškos stovyklos, į kurias vyksta Lietuvos moterys mokytis moteriškumo“, – juokiasi prisiminusi Laura.

Tikslas – pastoti nuo užsieniečio

„Viename viešbutyje susipažinome su britu, kuris jame atostogavo su savo kokių penkerių metų dukra ir jos mama filipiniete. Jie puikiai sutarė, tad manėme, kad tiesiog eilinė mišri pora, turinti vaiką. Kitą dieną pamatėme, kad ta moteris ateina su dar dviem vaikais, akivaizdu, jog jie nebuvo tikri filipiniečiai. Kitas dvi dienas moters nebuvo, tik tas britas su dukrele. Užkalbinom jį vakarieniaudami“, – prisimena Laura.

Moteris sako, kad Londone gyvenantis vyras po kokteilio kiek atsipalaidavo ir papasakojo daugiau – jo dukra gimė po trumpų atostogų čia. Vieną dieną gavo pranešimą, kad moteris, su kuria turėjo lytinių santykių Filipinuose, laukiasi. Nepatikėjo, nes ji pati sakė, kad saugosi, o jis buvo naivus. Tuomet atliko DNR tyrimą ir šis patvirtino, kad mergaitė jo. Vyras nuo atsakomybės nebėgo, savo šeimos neturėjo, neturi ir dabar. Dukrą labai myli, išlaiko. Moka jos poreikiams po 600 svarų per mėnesį. Kiekvieną vasarą atvyksta čia pabūti su dukra, ji taip pat dažnai vyksta pas tėtį į Angliją. Vyras planuoja, kad dukra persikels pas jį, kai tik mama leis, – Anglijoje baigtų mokslus. Mama kol kas nesutinka, nes nenori netekti pajamų.

Filipinai

„Paklausus, kas du tie vaikai, kurie buvo atėję kartu su jo dukters mama, vyras ramiai pasakė, kad tai – jo dukters broliai, kurie gimė nuo kitų baltaodžių skirtingų vyrų. Vieno vaiko tėtis – šveicaras, kito – vokietis. Moteriai 24 metai. Tai pavyzdys, koks tų vietinių merginų, kurios nėra prostitutės, tikslas. Visi šie vyrai išlaiko savo vaikus, o kartu – ir didelę jų vaikų mamos giminę. Tokie dalykai čia normalūs, merginos skatinamos ir savo tėvų, nes gyventi geriau nori visi, o uždirbti galima sumedžiojus patiklių vyrų. Pastoti nuo vietinio žvejo – nei garbė, nei geras gyvenimas. Tam, kad galėtų susilaukti daugiau vaikų, jos turi anksti pradėti kurti savo gyvenimą, todėl gatvėse tiek daug jaunų merginų. Vyresnės, beje, ne tokios patrauklios kaip jaunos“, – sako Laura.

Puikiai žino, ką daro

Pasak brito, su kuriuo susipažino Laura, filipinietės tikrai nėra tokios kvailos ar naivios, kaip gali pasirodyti. Jos puikiai žino, ką daro. Kad ir tai, jog puikiai moka paimti DNR tyrimus iš tų vyrų, su kuriais mylisi. Tuomet gimus vaikui pateikia kaip faktą apie jo tėvystę. Gali šantažuoti, siųsti į darbą ar šeimą nuotraukų, jeigu ją vyras turi savo gimtojoje šalyje. Filipinietės gali pasiskųsti vietinei savivaldybei, kad jomis pasinaudojo, paliko, nenori pripažinti savo vaiko, tada jau reikalai, tikėtina, pakryps visai kita linkme.

Moteris pastebėjo, kad, kaip mamos, filipinietės geros, rūpestingos. „Ne veltui filipinietės labai vertinamos kalbant apie vaikų priežiūrą, dirba auklėmis už Filipinų ribų. Nors taip gyvenančioms iš tiesų nelabai rūpi, kad jų pačių vaikai nepažįsta savo tėčių. Tėvų skatinimas savo dukras pasirinkti tokį gyvenimą irgi atrodo keistai. Juk neretai labai didelė rizika, kad tėtis dings amžiams, – tada teks kapanotis iš situacijos visiems kartu. Tad kyla daug pamąstymų apie tokią tėvų meilę“, – šypsosi Laura ir linksmai priduria, kad Filipinai tikrai nuostabūs, tad norėtų dar kartą į juos sugrįžti, tik be savo vyro, kad tiek daug nereiktų nervintis.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)