K. Mieliauskas nusprendė, kad siekį paslidinėti kalnuose ir jau tą pačią dieną maudytis jūroje, o atstumą tarp abiejų tikslų įveikti motociklu idealiai tinka įgyvendinti Italijoje. Pasirinkti taškai – slidinėjimo trasa Aostos slėnyje ir Viduržemio jūros paplūdimys Genujoje, atstumas tarp jų – apie 300 kilometrų.

„Kada, jei ne dabar? – sako vyras ir leidžiasi į kelionę vingiuotais Italijos keliais, kurie veda į Aostos slėnį. – Vos kelios šalys tai gali pasiūlyti komfortiškai. Nuo čia, Aostos slėnio, iki Genujos, šalia Turino, apie 300 kilometrų. Planas paprastas – leidžiuosi nuo kalno bent kelis kartus, kad spėčiau pasimėgauti, ir sėdu ant motociklo, važiuoju iki Genujos. Saulei leidžiantis jau turiu bristi į jūrą, vienareikšmiškai ši diena bus įsimintina mano gyvenime. Tai sena mano svajonė.“

Projekto „Diena Italijoje motociklu“ sumanytojas sako, kad jo tikslas yra ne tik pajusti žiemos bei vasaros malonumus per vieną dieną, bet ir pasimėgauti potyriais, tad skubėti neketina. Tiesa, oras dar ne visai vasariškas, tad vanduo vargu ar bus labai šiltas.

Matant žiemišką slidinėjimo trasą sunku patikėti, kad visai netoli žmonės mėgaujasi vasariškais
orais. Taigi slidinėjimo entuziastams toks iššūkis – puikus būdas praleisti laiką. Kelis kilometrus besidriekiančios trasos suskirstytos pagal sudėtingumą. Net ir artėjant vasarai, Italijoje vis dar galima mėgautis žiemos pramogomis ir puikiu sniegu.

Susiruošęs Viduržemio jūros link po rytinio slidinėjimo K. Mieliauskas serpantinais leidžiasi lik miestelių. Viename jų jau per pietus keliautojas stabteli pasimėgauti Italiją garsinančia pica.

„Laikas valgyti picą! Kad ir kaip skubėčiau, Italijoje praleisti progą per pietus suvalgyti gerą picą – niekaip. Spėsiu išsimaudyt, – laukdamas didelės picos šypsosi vyras. – Italai yra lėkimo pavyzdys. Visur lekia, pypsi: greičiau, greičiau, bet yra momentas, kai jie sustoja, ir sustoja ilgam – pietauja valandą, o neretai ir dvi. Perlėkti Italiją ir pakeliui nepavalgyti... Na, kas iš to greičio tuomet?“

Pasistiprinęs motociklininkas vėl sėda ant plieninio žirgo ir leidžiasi kelionių atvirukų vertais miestų, tiltų ir gamtos stebuklų kupinais keliais. Pakrante vedantys vingiuoti keliai juosia pilis, kitus istorinius statinius – 312 kilometrų užburiančių vaizdų, po kurių atsiveria nuostabus paplūdimys.

„Štai ir jūra. Šešios valandos ir penkios minutės vakaro šiuo metu. Gaila, apsiniaukę. 312 kilometrų nuo Aosto, tai keturios valandos kelios įskaitant piceriją. Beliko padaryti tai, ko atvažiavau, – išsimaudyti. Kažin kaip čia vandens temperatūra, šiuo metu lauke rodo 10 laipsnių. Ai, koks skirtumas“, – nusišypso iššūkių mėgėjas ir neria į jūros bangas.

„Tai tiek to reikalo. Viena diena Italijoje, nieko daugiau negali nuveikti, bet šiuo atveju aš įgyvendinau savo seną svajonę – paslidinėti ir išsimaudyti tą pačią dieną. Aišku, kai kuriose šalyse jūra šilta. Šiuo atveju lauke 10 laipsnių, jūroje gal irgi panašiai, bet aš sakau, kad Italijoje vanduo visą laiką šiltas“, – siūlo pabandyti ir kitiems kelionių entuziastams mesti sau tokį iššūkį.

Pasak K. Mieliausko, Austrijoje yra ledynas, kur galbūt galima slidinėti ir vasarą.

„Jei tau pavyktų paslidinėti Austrijoje vasarą ir nuvažiuoti išsimaudyti į Italiją (esu tikras, nelabai yra kas tą daręs, bent jau iš lietuvių), pabandyk, pranešk, jei pavyks“, – meta iššūkį keliautojas projekto „Diena Italijoje motociklu“ žiūrovams.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją