Taip, kaip ir mes, egiptietės merginos į nacionalinį parką atvyko pasigrožėti unikalia Egipto gamta prie Raudonosios jūros. Tačiau mūsų niekaip nesusijęs susitikimas pakrypo netikėta linkme – jos besidžiaugdamos pribėgo prie Modestos ir paprašė kartu nusifotografuoti.

„Negaliu patikėti, jaučiuosi lyg žvaigždė vidury dykumos!“, – lengvai sutrikusi dėl tokios žavingos akimirkos šypsojosi Modesta.

Egiptas

Kaip paaiškino mūsų gidas Walidas, sutikti besilaukiančią moterį, o juo labiau iš svetimos šalies, jų krašte yra labai geras ženklas, tarsi sėkmės simbolis, todėl įsiamžinti ir norėjo vietinės merginos.


Saugumas ir komfortas Egipte

Kelionės besilaukiančioms moterims, o ypač skrydžiai, saugiausi yra 2-ojo semestro metu, t. y. 4-6 nėštumo mėnesiais. Tačiau prieš keliaujant visada būtina pasikonsultuoti su savo gydytoju.

Vis tik besilaukiančioms moterims keliauti ir mėgautis atostogomis Egipte yra labai saugu – viešbučiuose yra budintis medicinos punktas, o atostogų kelionės metu esant bet kokiems nesklandumams būtina kreiptis į viešbučio darbuotojus arba jus lydintį gidą.

Ir, žinoma, prieš kelionę labai svarbu pasirūpinti papildomu sveikatos draudimu.

Tad, pasiruošę ir pasirūpinę saugumo garantijomis, galėsite būti ramūs ir atsipalaidavę.

Egiptas

Be to, visos kelionės metu Egipte – kad ir kur bebūtumėte – besilaukiančioms moterims bus skiriamas ypatingas rūpestis: nuo viešbučio personalo iki gidų ir vairuotojų. Pavyzdžiui, mūsų autobusiuko vairuotojas Adelis, pravarde Schumacheris, kiekvieną duobelę, kelio nelygumą ar „gulintį policininką“ pervažiuodavo maksimaliai atsargiai, kad tik nesukratytų besilaukiančios keleivės, o gidas Walidas sukilus stipresniam vėjui dykumoje tuoj pat Modestai pasiūlydavo savo striukę. Taigi, galite būti ramios – dėmesys čia besilaukiančioms moterims bus išskirtinis. Belieka atsipalaiduoti ir pasinerti į pažintį su Egipto egzotika.

Egiptas

Ką nuveikti ir pamatyti?

Jei jūsų nedomina vien tik gulėjimas ant gulto po palme prie baseino viešbučio terasoje, tuomet verta pasileisti į įspūdžių kupinas išvykas.

Egiptas

Viena iš jų – kelionė laivu „Seascope“. Tai viena įsimintiniausių patirčių, kurias gali išmėginti besilaukiančios moterys – tokia pramoga siūloma visiems, kas nenori ar negali nardyti. Pasiplaukiojimo laiveliu stikliniu dugnu maždaug 4 metrų gylyje galėsite stebėti spalvingą ir paslaptingą povandeninį pasaulį, koralinius rifus, egzotines žuvis. Tokia išvyka, kurios trukmė apie 2 valandas, suaugusiam kainuoja 45 eurus, vaikams – 22 eurai.

Egiptas

Be to, šios išvykos metu verta paragauti ir vietinių gėrybių, pavyzdžiui, trintų šviežių vaisių kokteilių, paruoštų ananase – laukiant, kol laivelis išplauks, šiuos gėrimus iš baro atnešė mums ir tiesiai į rankas padavė barmenas.

Egiptas

Pasiplaukiojimo laiveliu ir povandeninio pasaulio pažinimo pramogą verta išmėginti dienos metu – spėsite pasimėgauti saulės voniomis ant denio siurbčiojant trintų vaisių kokteilius. Pasaka!


Tuo tarpu vakarėjant rekomenduojama išvyka į vieną įspūdingiausių vietų, esančią tolėliau nuo turistinio Šarm aš Šeicho šurmulio. Tai – Nabq nacionalinis parkas. Čia, prie ramios lagūnos įkurta autentiška aplinka, kurioje galima praleisti vakarą ir net visą naktį.

Egiptas

Nabq nacionaliniame parke pramogų ir patirčių rasite įvairiausių – tiek ramybės akimirkų, tiek ir judresnių nuotykių. Kol Modesta mėgavosi hipnotizuojančia vakarėjančia mangrovių lagūnos ramybe, aš pasinaudojau proga išmėginti trumpą, bet įsimintiną pasivažinėjimą keturračiais po kalnuotas dykumų apylinkes.

Egiptas

Vakarėjant, besileidžiant saulei ir nurimus vėjui, lagūnos vanduo tapo it stiklas. Tai puikiausias momentas pasiplaukioti vandens dviračiais.

Egiptas

Grįžus iš pasiplaukiojimo ir jau visiškai sutemus mūsų laukė vakarienė po atviru dangumi – barbekiu autentiškoje, šiek tiek laukinėje beduinų aplinkoje. Po vakarienės – įtraukiantys gido Walido pasakojimai apie vietinius gyventojus beduinus, jų gyvenimo būdą ir magiška pažintis su ryškiai spindinčiomis žvaigždėmis ir žvaigždynais. Tokios išvykos kaina suaugusiam – 50 eurų, vaikui – 30.

Egiptas

Taškelis ant „i“ – po intensyvios dienos jūroje ir dykumose viešbučio SPA atliekamas viso kūno masažas. Tai – viena iš maloniausių patirčių besilaukiančioms moterims. Masažus moterims čia atlieka profesionalios specialistės, įvertinusios jūsų sveikatos būklę ir poreikius.

Egiptas

Kiek kainuoja masažas? Kaip ir dėl daugelio dalykų Egipte – reikia derėtis. Pavyzdžiui, iš pradžių jums pasiūlys vieną (50 minučių) masažą už 80 eurų, bet pasiderėjus du masažus įsigysite už 100 eurų.

Egiptas

Be abejonės, besilaukiančioms moterims Egipte niekas nepasiūlys važinėti keturračiais, jodinėti kupranugariais ar nardyti koralinių rifų apsuptyje. Tačiau visada galima rinktis ramesnę, bet ne ką mažiau įspūdingą patirtį – išvykas pas beduinus, pasiplaukiojimą laiveliu stiklo dugnu, mėgautis unikaliu maistu ir puikiais vaisių kokteiliais, masažais, grožio paslaugomis ir, žinoma, išskirtiniu rūpesčiu.