Apie geriausias vietas ir jų minusus, vertus dėmesio restoranus bei užeigas saloje pasakoja ten penkerius metus gyvenanti Agnė Staponkutė, dirbanti automobilių nuomos „Emar cars“ ir apartamentų nuomos „Emar Elite“ įmonėje. Į lietuvę, organizuojančią ir įvairiausias pramogas, nuolat kreipiasi ieškantys unikalių lankytinų vietų, nuomojamo būsto ar tiesiog pakliuvę į bėdą tautiečiai. Į ką atkreipti dėmesį norintiems keliauti saloje taip pat pataria „Novaturo“ Komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė.

Žiemą rinkitės gyventi salos pietuose

Tenerifė dėl savo klimato ypač populiari atostogų kryptis šaltais žiemos mėnesiais. Salos pietūs visuomet būna šilčiausi su daugiausia saulėtų dienų per metus, tuo tarpu šiaurėje, lyginant su kitomis salos dalimis, didesnė tikimybė sulaukti lietaus. Temperatūra čia paprastai būna apie 20 laipsnių, o įvairus tropinis kraštovaizdis ir beveik nepertraukiami saulės spinduliai leidžia trumpam pamiršti pūkines striukes bei šiltus šalikus. Todėl ši sala žiemos mėnesiais yra populiari ne tik tarp lietuvių, bet ir keliautojų iš visos Europos“, – sako D. Zapkutė.

Vienas didžiausių privalumų planuojant atostogas Tenerifėje žiemos sezonu – tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus kelionių organizatorių užsakomaisiais reisais. Skrydis trunka apie 6 valandas. Šiuo metu galima rasti skrydžio bilietų Vilnius – Tenerifė už 209 eurų asmeniui.

Vykstant į Tenerifę „Novaturo“ atstovė rekomenduoja įsidėti šiltesnių drabužių, pasiimti gerus žygių batus – būtent žiemos mėnesiais, kai saulė nėra tokia kaitri, pėsčiomis galima pasiekti pačias ypatingiausias salos vietas: apsilankyti Teidės ugnikalnį nacionaliniame parke, pereiti Anagos kalnų žygių trasas ar tyrinėti žaliuojantį Maskos tarpeklį.

Agnė Staponkutė

Paskutinę minutę pradėjus ieškoti būsto ar automobilio nuomai, gali tekti sumokėti gerokai daugiau

„Atostogas Tenerifėje dėl jos užimtumo patariame planuoti iš anksto, skiriant daugiau laiko tinkamiausios nakvynės vietos paieškai ir turėti galimybę rinktis iš daugiau variantų“, – sako D. Zapkutė.

A. Staponkutė teigia, kad už automobilio nuomą per vėlai jį užsakius, gali tekti pakloti ir 600 eurų už savaitę, kaip įprasta kaina yra apie 150 eurų. „Ir čia yra ekonomiškos klasės automobilis. Tad tikrai patariu tokiu dalyku, kaip automobilio ar būsto nuoma, pasirūpinti gerokai iš anksčiau. Sala nėra didelė, poilsiautojų atvažiuoja nemažai, tad reiktų įsivertinti, kad paskui netektų mokėti daugiau ar iš esmės negauti to, ko norite“, – pataria pašnekovė.

Nakvynės kaina, pasak „Novaturo“ atstovės, šeimai su dviem vaikais priklausys tiek nuo keliautojų poreikių, tiek ir nuo vaikų amžiaus. Pavyzdžiui, dviejų savaičių trukmės atostogos Los Gigantes kurorte 4 asmenų šeimai su vaikais iki 2 metų amžiaus kainuos kiek daugiau nei 1800 eurų. Į šią kainą įskaičiuota nakvynė, pusryčiai, tiesioginio skrydžio bilietai, pervežimas iš oro uosto į apartamentus, registruotas bagažas.

Svarbu išsirinkti tinkamą kurortą, kitaip gali tekti nusivilti

„Tenerifėje turizmo infrastruktūra puikiai išplėtota – čia galima rinktis nuo judrių ir šurmulingų kurortų iki ramių autentiškų miestelių, nuo prabangių tarptautiniams tinklams priklausančių viešbučių iki paprastų apartamentų ar žemiausios kategorijos viešbučių. Viskas priklauso nuo to, ko keliautojas tikisi iš atostogų šioje Kanarų saloje“, – sako D. Zapkutė.

Norintiems mėgautis įprastu kurortiniu gyvenimu, pašnekovė pataria nakvynę rinktis viešbutyje, kur teikiamos visos įprastos paslaugos, svarbu tik išsirinkti tinkamą kurortą. Jei keliautojai planuoja daug keliauti automobiliu, D. Zapkutė siūlo rinktis apartamentus skirtinguose salos kurortuose neaplenkiant ir salos sostinės.

Agnė Staponkutė

Norintiems šurmulio, linksmybių, vienareikšmiškai rekomenduojama rinktis didžiausią salos kurortą Plaja de las Amerikasas. Tai pats judriausias, moderniausias ir kosmopolitiškas Tenerifės kurortas, įsikūręs salos pietuose, tik 17 km nuo tarptautinio oro uosto. Poilsiautojus kviečia daugybė lošimo namų, sporto ir prekybos centrų, restoranų, kavinių, naktinių klubų, diskotekų.

Mėgstantiems ramų poilsį D. Zapkutė pataria pasirinkti vaizdingą Los Gigantės kurortą, siauromis gatvelėmis ir žemaaukščiais pastatais, vandens sporto mėgėjams puikiai tiks į rytus nuo didžiųjų pietinių Tenerifės kurortų įsikūręs nedidelis El Medano miestelis. Jo pakrantę sudaro daug mažų paplūdimių bei įlankėlių. El Medano pakrantė gan stipriai vėjuota ir pavertė kurortą vienu žinomiausių pasaulyje burlenčių, banglenčių ir kaitavimo sporto mėgėjų centru.

„Kosta Adechė kurorte įsikūrę patys naujausi aukščiausios kategorijos viešbučių kompleksai, siūlantys įvairiausias sporto, laisvalaikio, poilsio, sveikatingumo ir grožio paslaugas. Tad šis kurortas patiks prabangaus poilsio gerbėjams“, – įdomiausias apsigyvenimo saloje vietas vardija D. Zapkutė.

Keliaujantiems su vaikais – labai svarbi lokacija

Keliaujantiems su vaikais pašnekovė siūlo Puerto de la Kruso kurortą, kuris daugelį dešimtmečių buvo ir yra vienas patraukliausių miestų turistams: „Kurorte daug parduotuvių, nuostabių aikščių ir galybė turistus viliojančių atrakcijų. O svarbiausia – kurorto teritorijoje įkurtas salos egzotiką atskleidžiantis Loro parkas, kuris yra didžiausia mažųjų keliauninkų traukos vieta“.

„Jei su vaikais daugiausiai laiko norisi leisti paplūdimyje, vertėtų ieškoti viešbučio, įsikūrusio pakrantėje, pavyzdžiui, prie populiariausių pietinėje salos dalyje esančių Los Kristianoso, Plaja de las Amerikas paplūdimių. Jei apsigyvenama didesniame mieste – iki paplūdimio galima nuvykti viešuoju transportu arba išsinuomotu automobiliu“, – pataria D. Zapkutė.

„Vyresniems ar šeimoms su vaikais reiktų labai pasidomėti lokacija dėl to, kad yra miestelių, kurie yra nuostabūs, bet išsidėstę prie pat kalnų. Renkantis juos, reiktų iš anksto nusiteikti, kad reikės palaipioti“, – atkreipia dėmesį A. Staponkutė.

Agnė Staponkutė

Sala tobula norintiems praleisti lietuvišką žiemą ar vykti darbostogų

„Jau keletą metų Tenerifės pagrindinis išskirtinumas yra tas, kad vis daugiau lietuvių Tenerifės salą renkasi „peržiemojimui“. Pastarieji metai pridėjo dar vieną išskirtinumą – žmonės šią Kanarų salynui priklausančią salą mielai renkasi ir darbostogoms“, – sako D. Zapkutė.

Keliaujančius į Tenerifę, pasak jos, galima suskirstyti į turistus, žiemotojus ir nuolatinius gyventojus. Tad pagrindinis patarimas – atostogas Tenerifėje planuoti iš anksto, nes šaltuoju sezonu dėl nakvynės vietų reikės konkuruoti ne tik su tautiečiais, bet ir keliautojais iš visos Europos šalių.

„Renkantis būstą ilgesnio laikotarpio darbostogoms, svarbu atkreipti dėmesį į būsimos gyvenamosios vietos lokaciją. Rekomenduojame pagalvoti ne tik apie patogią darbo aplinką ir gerą interneto ryšį, bet ir apie tai, ką norėsis veikti po darbo – ar patogiai pasiekiamas bus paplūdimys, kavinės, maisto parduotuvės, ar nuomojamas būstas turės baseiną. Galiausiai, pravartu įsivertinti susisiekimo viešuoju transportu sistemą, kad laisvu laiku būtų galimybių patyrinėti pačią salą“, – pataria D. Zapkutė.

Į vulkaną galite užlipti ir patys

„Vulkanas yra bene ryškiausias Tenerifės simbolis ir pasididžiavimas. Tai – snaudžiantis ugnikalnis, siekiantis 3.718 metrų virš jūros lygio aukštį ir yra didžiausia Ispanijos viršūnė. Į vulkaną veda vaizdingas kelias: kai kur juodut juodutėliais lavos laukais, kai kur apdegusiais nuo lavos pušynais. Kelio ruožas nuo pietinės salos pusės iki ugnikalnio yra įprastas, nesunkiai įveikiamas net dviratininkams, – sako A. Staponkutė, – Keliaudami link ugnikalnio, pirmiausia privažiuojate Nacionalinį parką. Čia buvo filmuoti „Žvaigždžių karų“ epizodai. Priešais Nacionalinį parką yra viešbutis ir kavinė su terasa su vaizdu į ugnikalnį. Kalbant apie temperatūrą, vasaros metu didelio skirtumo nepajusite. Tačiau žiemą – atvirkščiai! Apsninga ne tik pačią viršūnę, bet ir kelius vedančius į vulkaną“.

D. Staponkutė sako, kad neapsakomas jausmas matyti po kojomis ne tik Tenerifę, bet ir visas Kanarų salas. Norintiems keltis į ugnikalnį, tai padaryti yra keli būdai: pakilti keltuvu į ugnikalnio apžvalgos aikštelę prieš tai nusipirkus kelto bilietą vietoje arba internetu www.volcanoteide.com. Jo kaina pirmyn ir atgal suaugusiam yra 27 eurai, vaikui 13,50 eurai. Darbo laikas nuo 9:00 iki vakaro (priklausomai nuo sezoniškumo).

„Norintiems pasiekti pačią ugnikalnio viršūnę ir prieiti rūkstančius kraterius, pakilti keltuvu į apžvalgos aikštelę neužteks. Nuo apžvalgos aikštelės dar apie 45 min į vieną pusę teks palipėti savo kojomis į viršų. Tam specialaus pasiruošimo nereikia, užtenka patogių sportinių batų. Nuo apžvalgos aikštelės iki viršūnės patogiam lipimui yra padarytas puikus takelis. Turėkite šiltesnį rūbą, vandens, būtinai išsitepkite veidą saulės kremu ir turėkite saulės akinius!“, – pataria pašnekovė.

Agnė Staponkutė

Norint patekti į viršūnę reikia užsakyti leidimą nemokamai internetu iš anksto. Dažniausiai mėnesį ar du prieš planuojamo lipimo datą. Užsakyti nemokamą leidimą galite www.reservasparquesnacionales.es. Nespėjus užsakyti nemokamo leidimo, galite jį nusipirkti parašydami D. Staponkutei, jinai padės kuo galės.

„Galite patys kopti į vulkaną ir sutaupyti nepirkdami kelto bilietų ar bent jau bilieto į priekį ir nesukdami galvos dėl leidimo patekti į viršūnę. Lipimas užtruks apie penkias valandas. Sportiškas žmogus įveiks trasą nesunkiai. Dažniausiai pradedama kopti paryčiais, kad galėtumėte pasimėgauti saulėtekio grožiu ir kad iki 9 val. (nuo kada atidaromas leidimų tikrinimo punktas) jau būtumėte užlipę į viršūnę. Nusileisti galite keltuvu už 13,50 eurų“, – sako pašnekovė.

Anaga primena Lietuvą

„Anaga yra žaliausias ir vėsiausias Tenerifės kraštas šiaurinėje Tenerifės pusėje. Temperatūra nuo pietų pusės gali skirtis net 11 laipsnių. Ši vietovė mane be galo traukia turbūt dėl to, kad privažiavus šią vietą žaluma primena Lietuvą, – šypsosi D. Staponkutė,– Šiose apylinkėse auga neregėto grožio ir nuostabaus kvapo miškai. Įkvėpus oro tiesiog apsvaigsta galva nuo gryno oro ir miško kvapo“.

Anagos miškai vietomis siekia 2,5 km aukštį, tad debesys, pasak pašnekovės, plaukia tikrąja ta žodžio prasme virš galvos!

Pravažiuojant Anagos miškus D. Staponkutė kviečia užsukti į „Playa de Benijo” paplūdimį, kuris yra pamėgtas bangletininkų ir fotografų. Tam, kad nuvažiuotumėte į teisingą vietą, navigacijoje suveskite „Roque Benijo”. Vidury juodut juodutėlio paplūdimio pūpso natūraliai iš lavos suformuotos uolos, kurios priduoda paplūdimiui išskirtinio grožio.

Į jaukų kaimelį Masca vykite pavalgę

„Masca vietovę turistai atrado, palyginus, visai neseniai. Anksčiau į ją vedė tik dulkėtas kelias ir buvo pravesta elektra. Tada ir šiandien tai yra žavus mažytis kelių namukų kaimelis, pasislėpęs tarpeklyje tarp palmių ir vulkaninių uolų“, – pasakoja D. Staponkutė.

Legendos pasakoja, kad šio kaimelio istorija yra glaudžiai susijusi su piratais, kurie slėpdavosi uoloje. Tai buvo nepaprasta uola, o salos čiabuvių Guančų šventykla.

Agnė Staponkutė

„Važiuojant į Masca, reiktų nusiteikti, kad kelias bus vingiuotas, tačiau labai vaizdingas. Serpantinais leidžiantis i kaimelį, galite sustoti keliose vaizdingose stotelėse. Pirmoje jų esant giedram orui horizonte matysite kyšant tris kaimynines Kanarų salas: El Hierro, La Palma ir La Gomera bei Teide vulkaną. Tik geriau į Masca vykite sotūs, nes čia esančios kavinės siūlo tikrai nekokybišką ir net neskanų maistą“, – pataria D. Staponkutė.

Geriausi Tenerifės paplūdimiai

Mėgstantiems atostogas leisti paplūdimiuose, D. Staponkutė, išskiria pačius gražiausius.

Vienas iš jų – šviesaus smėlio paplūdimys Playa Del Duque, esantis puikioje vietoje prabangiame Del Duque rajone. Vietoje galima išsipirkti gultus bei skėčius nuomai, kurie kainuoja 6 eurus dienai. Čia galima rasti labai tvarkingus tualetus ne tik su tualetiniu popieriumi, bet ir muilu. Šalia yra geri restoranai ir kavinutės, du dideli prekybos ir pramogų centrai, kur mokamoje aikštelėje galima statyti automobilį. Tiesa, krantas nėra pats saugiausias mažiems vaikams. Taip pat sunku rasti nemokamą parkingą.

Pasak D. Staponkutės, verta nuvykti į mažą, jaukų, tarp uolų įsitaisiusį Playa Abama, prabangaus viešbučio „The Ritz Charlton Abamal“ šviesaus smėlio paplūdimį. Paplūdimyje galima išsipirkti gultą (13 eurų dienai) ir skėtį (7 eurų dienai). Yra kavinukė, kuri nėra pigi ir švarūs tualetai.

Agnė Staponkutė

Paplūdimio minusas, negyvenant šiame viešbutyje, yra prieiga, kuri kiek sudėtinga. Reikia palikti automobilį viešbučio stovėjimo aikštelėje, tada paeiti per visą viešbutį kelis šimtus metrų tiesiu keliu ir galiausiai leistis kokį 1000 laiptukų žemyn. Yra privažiavimas ir prie pat paplūdimio, bet statyti ten automobilio negalima.

Playa De Las Teresitas yra sostinės (Santa Cruz de Tenerife) paplūdimys, šiaurinėje Tenerifės pusėje. Tai ilgas, ramaus vandens ir balto Sacharos smėlio paplūdimys. Gera vieta nardymui. Paplūdimyje galima išsipirkti gultą (2 eurai dienai) bei skėtį (2 eurai dienai). Yra tualetai, daug mažų bariukų (chirringuitos) ir beach clubs. Čia pat yra didelis, nemokamas parkingas.

„Paplūdimio minusas yra, kad šio paplūdimio parkinge yra vagių! Tad automobilyje nepalikite svarbių daiktų“, – perspėja D. Staponkutė.

Mėgstantiems laukinius paplūdimius, būtina nuvykti į jau minėtą Playa De Benijo, vulkaninės kilmės juodo smėlio paplūdimį šiaurinėje pusėje. „Kelias į paplūdimį vingiuoja serpantinais. Į jį patogu atvažiuoti, jei išsiruošiate į kelionę po Anaga miškus. Vidury paplūdimio pūpso didžiuliai uolienų luitai. „Juodas paplūdimio smėlis savyje turi labai daug mineralų. Dažnai būnant paplūdimyje matau žmones išsitrynusius smėliu nuo galvos iki kojų“, – pastebi D. Staponkutė.

Visgi, šis paplūdimys, pasak pašnekovės, turi kelis mažus minusus, kuriuos verta žinoti.

Pačiame paplūdimyje nėra tualetų, kojų prausyklų, dušų. Tualetus rasite tik pakilus į viršų kavinėse. Taip pat norint pasiekti paplūdimį reikia įveikti nemažai laiptų, į tai vertėtų atkreipti dėmesį keliaujantiems su vaikais ar vyresiems žmonėms.

Dar vienas paplūdimys laukinių paplūdimių mėgėjams – Playa Diego Hernandez, kitaip dar vadinamas hipių pliažu. „Tai yra vienas gražiausių aukso spalvos smėlio ir turkio spalvos paplūdimys, atokiau nuo miesto centro ir mažai kam žinomas. Šiame paplūdimyje propaguojamas nudizmas, tad nenustebkite, jei pamatysite nuogalių. Paplūdimys čia kvėpuoja harmonija ir pagarba“, – atkreipia dėmesį pašnekovė.

Dovilė Zapkutė, „Novaturas“ komunikacijos vadovė

Pramogos, norintiems didesnių patyrimų

„Jei nesergate jūros liga, pasiplaukiojimas jachta Atlanto vandenyne yra tobula pramoga.
3-ių ar 4-ių valandų plaukimo bus tikrai per akis, kuriame galite pamatyti visą pietų pakrantę, sutikti laisvai plaukiojančius delfinų bei banginių būrius. Galima sustoti ir panardyti. Dažniausiai jachtose į kainą būna įskaičiuoti ir užkandžiai bei gėrimai.

Žinoma, smagiausia plaukti kartu su savo draugų kompanija ar šeima. Privatus plaukimas jachta kainuoja nuo 400–1800 eurų, bet galimas plaukimas ir perkant atskirus bilietus žmogui (kaina 25–65 eurai)“, – sako D. Staponkutė

Dar viena nuostabi pramoga, pasak ją išbandžiusios pašnekovės, tai skrydis parasparniu: „Tai viena iš TOP pramogų Tenerifėje! Sulaukiu šimto klausimų: ar nebaisu? Tikrai NE! Netgi sakyčiau, kad skrydis atpalaiduoja. Įdomiausia skraidyti po kalnus kartu su paukščiais, matyti pietų pakrantės panoramą ir paklykauti virš vandenyno instruktoriui atliekant triukus. Skrydžiui jokio specialaus pasiruošimo nereikia. Galima skristi su instruktoriumi visiems asmenims netgi nuo 11 metų. Rekomenduojama sportinė avalynė, sportinė apranga ir šiltesnis rūbas“.


Skrydžio kainos priklauso nuo vietos ir laiko, svyruoja tarp 100–180 eurų.

Vertos dėmesio kavinutės ir užeigėlės pietų Tenerifėje

Agnė Staponkutė, išbandžiusi daugybę vietų, dalijasi geriausiomis vietomis, kur galima skaniai pavalgyti.

@amazoniasavagetenerife (Las Americas pagrindinėje gatvėje). Viduržemio jūros virtuvė. Kokybiškas maistas, graži aplinka, gyva muzika

@restaurant_88 (La Caleta) Azijos virtuvės restoranas su skaniausiais sushi saloje! Būtina rezervuoti.

@lagarto_brasserie (La Caleta) Tiems, kurie nori būti nustebinti gastronominiais šedevrais.

@thaibotanico (Playa de Las Americas C.C. Safari). Maistas, įkvėptas Tailando.


@charmoderncocinagrill (La Caleta). Išskirtinis kokybiškos mėsos restoranas. Būtina rezervuoti.

@bloom_tenerife (La Caleta). Ideali vieta pusryčiams ar brunch’ui. Būtina rezervuoti.


@carismarestaurante (Los Cristianos). Įvairių pasaulio šalių virtuvė. Daro gerus ir kokybiškus kokteilius.

@pistacho.coffee.brunch (Los Cristianos). Ideali vieta pusryčiams arba brunch’ui.


@grupoelcine (Los Cristianos) Kanarietiškas KFC su keptais aštuonkojais, kalmarais ir pan. Turistų ir vietinių labai pamėgta kanarietiška užeiga.

@aguaysal_restaurantes (Yra dviejose vietose Playa de San Juan miestelyje ir San Miguel de Tajao). Turistų ir vietinių labai pamėgta šviežios žuvies ir jūros gėrybių užeiga. Būtina rezervuoti.

Geriausi patikrinti restoranai

D.Staponkutės rekomenduojami restoranai, norintiems ne tik išskirtinio, skanaus maisto, bet ir nuostabios vietos:

„La Torre del Mirador“ (Playa del Duque). Nacionalinė ir tarptautinė virtuvė. Su vaizdu į vandenyną. Šeštadienio vakarais galima ir būtina rezervuoti staliuką apačioje, kur vyksta virtuvės šefo muzikinis šou.


„Aqua Lucas Maes“ (Los Gigantes). Degustacinei vakarienei. Virtuvės šefas Lucas Maes, dirbęs daugybe metų Michelin restoranuose atsidarė savo modernios virtuvės restoraną su nuostabiu vaizdu į vandenyną ir Gigantes uolas.


„Besame Mucho Tenerife“ (Playa de las Americas). Žuvies ir jūros gėrybių restoranas ant jūros kranto su vaizdu į vandenyną ir gražiais saulėlydžiais. Būtina rezervuoti.


„La Vieja Restaurante“ (La Caleta). Šviežios žuvies ir jūros gėrybių restoranas baltomis staltiesėmis.


Naujausios taisyklės vykstantiems į Tenerifę

  • Visiems keliaujantiems į Tenerifę, privaloma per paskutines 48 val. iki atvykimo į šalį užpildyti visuomenės sveikatos formą (angl. Public Health Form).
  • Visiems į Tenerifę vykstantiems ES šalių piliečiams (12 metų ir vyresniems asmenims) yra privaloma pateikti vieną iš šių dokumentų:
  • Sertifikatą, patvirtinantį neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą, kai tyrimas buvo atliktas PGR metodu ne anksčiau nei 72 val. arba RAT metodu ne anksčiau nei 48 val. iki atvykimo į Tenerifę.
  • Skiepijimo sertifikatą, patvirtinantį, kad asmuo buvo pilnai paskiepytas COVID-19 vakcina ir nuo paskutinio skiepijimo iki kelionės pradžios praėjo ne mažiau nei 14 parų.
  • Persirgimą įrodantį dokumentą. Tinkamas dokumentas yra ES COVID skaitmeninis sertifikatas (EU Digital Recovery certificate) arba sveikatos priežiūros įstaigos dokumentas.
  • Nepriklausomai nuo to, ar keliautojas yra vakcinuotas, ar ne, per 48 val. nuo atvykimo galimas visų atvykusių keliautojų papildomas testavimas oro uoste arba už jo ribų.
  • EU COVID-19 sertifikato reikės ir prieš patenkant į sveikatinimosi centrus, sporto sales, restoranus ir kt. maitinimo įstaigas, įskaitant ir viešbučių restoranus, bei pasilinksminimo vietas, kuriose telpa daugiau nei 30 žmonių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)