Geriausias vaistas nuo protinio darbo

Profesionalus teniso treneris S. Kučas pastebi, kad tokios stovyklos – geriausias vaistas nuo protinio darbo. Iš sporto stovyklų žmonės grįžta labiau pailsėję, nei pavargę: „Nors iš pirmo žvilgsnio žmonėms atrodo, kad daryti mankštą ar treniruotis per atostogas – vargas, pasportavę keliautojai jaučiasi žymiai žvalesni, energingesni, noriai įsitraukia ir į papildomas veiklas. Sėdimą darbą dirbantiems žmonėms labai svarbu bent per atostogas skirti dėmesio savo fizinei sveikatai, o sporto stovyklos yra puiki proga ne tik pajudėti su profesionalų priežiūra, bet ir susirasti naują hobį, sutikti bendraminčių“.

Ekstremalaus ir aktyvaus sporto keliones atostogoms ne vienerius metus besirenkanti „Novaturo“ rinkodaros vadovė Olga Belova siūlo aktyvuoti savo „atostogeną“ ir šią žiemą rinktis ne pervargimą, bet nuotykius. Ji džiaugiasi, jog šiemet didžiausias kelionių organizatorius Lietuvoje pradėjo bendradarbiavimą su aukščiausios kvalifikacijos sporto ekspertais, tad ieškantiems aktyvių kelionių tikrai bus iš ko rinktis: „Kartu su populiariausiu Lietuvos teniso treneriu Simu Kuču praktikuotis atviruose kortuose važiuosime į Egiptą, Tenerifę ir Turkiją.“

Simas Kučas

O. Belova pastebi, jog pasaulyje gausu sporto atostogoms puikiai pritaikytų kurortų, kuriuose geras oras džiugina kone ištisus metus, o mėgstama veikla užsiimti galima bet kuriuo metu. Jai pritaria ir S. Kučas, kuris jau ne pirmus metus bando pabėgti nuo šaltų lietuviškų orų ir pilko dangaus: „Pernai ankstyvą pavasarį buvau išvykęs į Tenerifę. Ten atostogaujant kilo mintis artėjantį žiemos sezoną – sausio 21-28 d. ir vasario 13-17 d. – surengti teniso stovyklas lietuvių pamėgtoje Ispanijos saloje.“

Sportas ir poilsis – suderinami

Nors gali atrodyti, kad sporto stovyklos skirtos tik aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems, lauko tenisą žaidžiantiems keliautojams, Simas vis dažniau sulaukia ir tokių interesantų, kurie stovykloje pirmą kartą susipažįsta su tenisu. „Lietuviai labai savikritiškai vertina tiek savo sportinę formą, tiek įgūdžius, tad aš visada drąsinu imtis naujos veiklos ir atvykti susipažinti su rakečių sportu stovykloje, kur jam galima skirti visą dėmesį. Tokiu būdu sportuodami žmonės žymiai greičiau perpranta taisykles ir stovyklos pabaigoje jau gali sužaisti neblogą partiją“, – sako S. Kučas.

Simas Kučas

Besibaiminantiems, jog sporto stovykloje dėmesys bus skiriamas tik tenisui, S. Kučas žada ir daug kitų pramogų, čia netruks taip ilgai išsvajotų poilsio akimirkų. „Į šią stovyklą susirenka ne profesionalūs sportininkai, o žmonės, kurie nori smagiai praleisti laiką: pagulėti prie baseino, pasižvalgyti po kurortą, pasimėgauti saule, pasportuoti, bendrauti bei praplėsti pažinčių ratą. Todėl mes stengsimės kiekvieną stovyklą derinti su partneriais iš kitų sporto šakų. Šį kartą tenisą derinsime su kaitavimu, kurio mokys sertifikuotas kaitavimo treneris Edgaras Martinėlis, jau šeštus metus dirbantis Egipte, kitą kartą galbūt derinsime su paplūdimio tinkliniu, kad atostogaujantys turėtų dar daugiau pasirinkimo bei atrakcijų“, – žada teniso treneris.

Simas Kučas

„Kiekvieną rytą mes visi kartu darysime mankštas, vėliau kiekvienas turės savo individualią, specialiai jam sudarytą programą. Vieniems tai bus teniso turnyro mačai, kitiems – treniruotės. Jei atsiras tokių stovyklautojų, kurie dar niekada nebandė žaisti teniso, aš visą savaitę teiksiu jiems pradmenis bei mokysiu pirmųjų žingsnių“, – priduria S. Kučas. Anot jo, svarbiausias šios stovyklos tikslas – gerai praleistas laikas bei daug įspūdžių.

Kviečia pasimėgauti saule

Teniso stovykla vyks El Gounos kurorte, Raudonosios jūros pakrantėje. El Gouna – itin europietiškas miestas, todėl nuo kitų Egipto kurortų skiriasi savo švara bei mažesniu žmonių srautu. Nors miestas ramus ir itin saugus, čia netrūksta vietinių pramogų bei aktyvių veiklų. Šis kurortas rekomenduojamas mėgstantiems sportuoti – jame daug vandens pramogų, kaitavimo, buriavimo mokyklų, teniso kortų, tačiau jis puikiai tinka ir šeimoms.

Oro temperatūra Egipte lapkričio mėnesį dažniausiai būna apie 24-26 laipsnius šilumos. „Tenisui svarbiausia, kad nebūtų lietaus, o visos kitos oro sąlygos yra palankios, netrukdo nei vėjas, nei saulė“, – sako S. Kučas bei džiaugiasi, jog tenisininkų bendruomenė yra labai draugiška, ją sudaro savo sričių profesionalai, kurie gyvenime turi daug tikslų ir įvairių veiklų, bet myli ir tenisą, tad gera nuotaika bei geras oras sporto stovykloje garantuoti.