Todėl pirmadienį, kovo 30 d. Vidaus reikalų ministerija priėmė sprendimus, skelbiančius, kad iki balandžio 10-osios pasikeisti padangas reikia tik tiems vairuotojams, kurių automobiliuose sumontuotos dygliuotos padangos. Vis tik, pranešama, jog vairuotojai, karantino laikotarpiu nepasikeitę dygliuotų padangų į vasarines, nebus baudžiami.

Tuo tarpu valdžia žada, kad padangoms pasikeisti bus paliktas protingas laikas karantinui pasibaigus.

„Todėl raginame įvertinti, ar karantino laikotarpiu, kai šalyje siaučia koronavirusas, pakeisti žiemines padangas jums yra būtina. Ypač, jei transporto priemones naudojame minimaliai ar išvis nenaudojate. Jei nėra būtinybės – dėl jūsų pačių ir kitų saugumo atidėkite keitimą vėlesniam laikui. Tuo labiau – jei važinėjate su paprastomis, ne dygliuotomis padangomis – šiek tiek atidėjus keitimą, tikrai nieko neatsitiks“, – rekomenduoja Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktorius Tomas Vaitkevičius.

Tuo pačiu įmonės vadovas prašo ir skatina gyventojus likti namie bei atidėti bet kokias nebūtinas išvykas.

„Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse lankykitės tik tada, kai atliekomis atsikratyti yra būtina, ir negalite palaukti iki karantino pabaigos. O atvykusių į aikšteles labai pratome griežtai laikytis nustatytų taisyklių: dėvėti medicinines kaukes, vienkartines pirštines, vengti tiesioginio fizinio kontakto ir laikytis saugaus atstumo – ne mažiau kaip 2 metrai ir ne ilgiau kaip 15 minučių. Privaloma laikyti ir kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo“, – priduria jis.