Projekto „Atliekų Kultūra“ atstovas, Vilniaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius, teigia - „Jokie įtikinėjimai ar pamokymai apie šiukšlinimo žalą nepadės geriau, nei paprasčiausias bandymas įsivaizduoti atostogas šiukšlinoje aplinkoje. Tas vaizdas, kurį manau neretai teko ir realiai patirti, bent menkiausius socialinius įgūdžius turinčiame žmoguje neišvengiamai paskatins atsakomybę už aplinką, o kartu ne tik neleis pačiam šiukšlinti, bet ir skatins pakelti numestą šiukšlę bei drausminti elementariausios kultūros neturinčius šiukšlintojus“.

„Darom“ archyvo nuotr.

Tam pritaria ir „Darom“ bei „Atliekų kultūros“ iniciatyvai padedančios bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ komunikacijos vadovė Gabrielė Šerėnienė. „Geru pavyzdžiu visi kartu galime sukurti pozityvumo bangą, įtrauksiančią net didžiausius skeptikus, kuriems vis dar atrodo, kad šiukšles galima mesti bet kur. Mūsų bendrovė prisideda prie pakuočių užstato sistemos palaikymo, ieško aplinkai palankių pakuočių dizaino sprendimų, tačiau labai svarbu padėti nevyriausybinėms organizacijoms šviesti visuomenę ir skatinti jos sąmoningumą.“

„Darom“ archyvo nuotr.

Turime gyvą ir išpuoselėtą gamtą, todėl nesinori jos trikdyti žmonių vartojimo paliekamais pėdsakais. Šiukšles rinkti visai smagu. Kai kas net lygina šiukšlių rinkimą su uogavimu ar grybavimu. Renkant darosi smalsu, ką dar įdomaus surasi. O skelbiamu konkursu “Atostogauk prasmingai: pailsėk, rink, laimėk” norime geradarius viešinti, apdovanoti ir džiaugtis jų gerais darbais.
„Darom“ archyvo nuotr.

Liepos 8 d. Palangoje startuoja „Darom“ švaros ambasada. Kviečiame poilsiautojus nepraeiti pro šalį ir daugiau sužinoti apie atliekų prevenciją, rūšiavimą, prisijungti prie organizuojamų veiklų ir iniciatyvų. Konkurse dalyvauti ir apsilankyti ambasadoje Palangoje galima nuo liepos 8 iki rugpjūčio 15 d. Palangos Botanikos Parke.

Vaizdo įrašus/nuotraukas konkursui siųsti info@mesdarom.lt

Konkursą organizuoja Akcija „Darom“ su projektu „Atliekų Kultūra“ ir „Coca-Cola HBC Lietuva“.

Užsakymo nr.: PT_81661383