„Vasara suteikė mums visiems atokvėpio, džiaugsmo, pasitikėjimo, grąžino tai, ko labiausiai trūko per karantiną – laiką su šeima, draugais didesniame rate. Tačiau mažiausiai artėjantį pusmetį turime išmokti gyventi su koronavirusu, jeigu norime išvengti pavasario scenarijaus pasikartojimo“, – rašė jis.

Vilniaus miesto meras rašė, kad sparčiai besikeičianti epidemiologinė situacija verčia prisiminti svarbias pamokas.

„Atnaujinome Vilniaus veiksmų planą – ruošiamės rudeniui, kuris gali būti kitoks daugelyje sričių. Kaip prieš pusmetį laiku pasitikome pirmąją bangą, kaip atkūrėme gyvenimą jai nuslūgus, taip šiandien esame pasirengę dar efektyviau pasitikti antrosios bangos iššūkius ir neleisti jai nei atimti gyvybių, nei paralyžiuoti miesto gyvenimo“, – rašė jis.

Sveikatos priežiūros paslaugos bus prieinamos greičiau ir paprasčiau – gydymo įstaigose laikantis būtinų saugumo reikalavimų bus teikiamos ir kontaktinės, ir nuotolinės konsultacijos, rašo R. Šimašius. Taip pat laikinai bus didinami poliklinikų registratūrose dirbančių specialistų skaičiai.

Vilniaus miesto meras kol kas kvietė ruoštis įprastiems mokslo metams.

„Jeigu nacionaliniu lygiu bus priimti atskiri sprendimai dėl masinių renginių, tarp jų – ir mokslo metų pradžios renginių organizavimo arba jų atšaukimo, tuomet spręsime dėl švenčių nukėlimo arba atšaukimo“, – rašė jis.

Visgi, kartu pridurdamas, kad labai tikėtinas scenarijus rudeniui – nuotolinis mokymas. Tam rugpjūtį organizuojami atskiri mokymai.

Nuo šeštadienio apsauginės veido kaukės vėl tampa privalomos uždarose viešose vietose, tai reiškia, kad jas bus būtina dėvėti ir viešajame transporte.

Jau dabar koreguojami ir Kalėdų renginiai.

„Nors dar vasara, tačiau laikas spaudžia planuoti ir organizuoti Kalėdų renginius sostinėje. Įvertindami galimą antrą koronaviruso bangą, kol kas Kalėdų renginių neatsisakome – dauguma jų vyks, laikantis visų saugumo reikalavimų. Ir vis dėlto, didžiojo Kalėdų eglės įžiebimo koncerto Katedros aikštėje gali nelikti“, – rašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)